Connect with us

Sektörel

Artan Enflasyon ve Döviz Kuru KASKO’yu Etkiledi

Araç değerlerindeki astronomik artışlar, enflasyon, döviz kurundaki dalgalanmalar, hasar maliyetlerindeki artışlar nedeniyle kaskoda fiyat yüzde 125’in üzerinde arttı. 

Ham madde ve lojistik temelli, dünya çapında yaşanan aksamalar, Türkiye’de de sıfır araç teminini zorlaştırıyor. Bu durum zaman zaman ikinci el araç fiyatlarının, sıfır araç fiyatlarının üzerine çıkmasına neden oluyor. TSB, bunun yanı sıra döviz kurlarındaki dalgalanmalar, sıfır araç piyasasında araç temininin zorlaşması ve araç fiyatlarındaki neredeyse haftalık artışlar yaşanması gibi etkenler nedeniyle oluşabilecek zararı en aza indirmek için ayda bir kez yayınladığı Kasko Değer Listesi’ni Haziran 2022 tarihinden itibaren ayda üç defa yayınlamaya karar verdi.

Konu ile ilgili güncel gelişmeleri değerlendiren Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından Trafik sigortası fiyatlarında artırıma gidildi ve yeni düzenleme resmi gazetede geçen hafta yayınlandı. Zorunlu trafik sigortası azami prim oranlarında artış öngörülürken, hasarsızlık prim indirim oranları ise düşürüldü. Aylık yüzde 2.25 oranında artırılmakta olan trafik sigortası primleri 1 Eylül’den itibaren aylık yüzde 4.75 oranında artacak. Eylül ayında ayrıca yüzde 20 ilave zam yapılacak. Yeni düzenleme ile bir değişiklik daha yapıldı; ilk kez özel-tüzel araç, yani özel-araç şirket aracı ayrımına gidildi ve buna göre de prim artırım oranları belirlendi” dedi. Hasar ödemelerinin ise hasar frekansındaki ve enflasyondaki artışın yanında döviz kurlarındaki artıştan doğrudan etkilendiğini ekleyen Erol Esentürk; “Hasar ödemesi tüm artış oranlarının üzerinde gerçekleşiyor. Birçok sebep bozulan hasar prim dengesinin telafi edilememesine ve sigorta şirketlerinin sermayelerinin baskı altında kalmasına sebep olmaktadır” diye belirtti.

  • Sigorta şirketleri bazı branşlardan çekilebilir

Sorunu acenteler açısından değerlendiren Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk: “Sigorta şirketlerimizin içerisinde bulunduğu zor koşullara acenteler tarafından bakacak olursak, bu gelişmeler sigorta şirketlerinin bilançolarının gelecek yıllardaki durumunu öngörmemizi zorlaştırıyor. Biz müşterilerimiz için en doğru poliçeyi seçmeyi amaçlıyoruz.  Bu nedenle son dönemlerde özellikle bilançosu çok zarar görmemiş ve gerektiğinde sermaye artırımı yapabilecek şirketlere yönelmeye çalışıyoruz. Çünkü sigorta şirketleri oto branşında yaşanılan zararları oto-dışı branşlarda telafi etmeye çalışmakta oldukları için ister istemez bu branşlarda daha tutucu bir sigortacılık anlayışına yönelebiliyorlar. Önümüzdeki dönemlerde bir kısım sigorta şirketleri bazı branşlardan çekilebilir ya da bu branşlara yüksek prim ve muafiyetler getirebilir” diye vurguladı.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

sigortaladım.com’dan Aracım Acil Destek Ferdi Kaza Sigortası

Dijital sigorta platformu sigortaladım.com, araç sahiplerinin kaza ve arıza durumlarında yanında olmak amacıyla Zurich Sigorta Aracım Acil Destek Ferdi Kaza Sigortası poliçesi satışına başladı. Sigorta ürünü, kaza sonucu vefat ve sürekli sakatlık gibi durumları güvenceye almanın yanı sıra çekici hizmetleriyle de araç sahiplerine hızlı çözüm sağlıyor.

sigortaladım.com, yeni sigorta ürünü Zurich Sigorta Aracım Acil Destek Ferdi Kaza Sigortası kapsamında kaza sonucu vefat ve sürekli sakatlık durumunda 15.000 TL’ye kadar teminat sağlayan poliçesini satışa sundu. Poliçe ayrıca olay başına 3.000 TL’lik çekici hizmet limitine de sahip. Sigorta, araç sahiplerine yılda 2 kaza ve 1 arıza olmak üzere toplam 3 kez çekici hizmetinden faydalanma imkanı da sunuyor.

Yol yardım ve arıza hizmetleriyle araç sahiplerine tam destek

sigortaladım.com, araç sahiplerinin zor durumda kalmamaları için yine aynı poliçe kapsamında çeşitli hizmetler de sağlıyor. Örneğin araç kazası, yangın veya anahtar kaybı gibi durumlarda sigortaladım.com anlaşmalı çekici hizmetleri aracılığıyla en yakın yetkili servise ulaşım temin ediliyor. Bu hizmet yılda iki kez ve her olay başına 3.000 TL limit ile sunulurken arıza durumlarında, aracın bulunduğu bölgede en yakın yetkili servis çekim tutarı yılda bir kez olmak üzere yine 3.000 TL’ye kadar karşılanıyor. Ticari ve profesyonel amaçla kullanılan, 3.500 kilogramlık araçlar için sunulan Aracım Acil Destek Ferdi Kaza Sigortası, 18-70 yaş arası bireyler için geçerli ve peşin veya 5 taksit imkanı ile satın alınabiliyor.

Sigorta sektöründe tarafsız ve doğru bilginin kaynağı sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe, “sigortaladım.com olarak müşterilerimize yalnızca sigorta satmıyor; onların hayatlarını kolaylaştıracak çözümler sunarak, zor anlarında yanlarında olmayı taahhüt ediyoruz. Sigorta sektörü, teknoloji ve dijitalleşme sayesinde büyük bir dönüşüm yaşıyor. Artık sigortalılar, poliçelerini online platformlar üzerinden kolayca satın alabiliyor, kapsamları karşılaştırılabiliyor ve yenileyebiliyor. Bu noktada biz de, sigortaladım.com olarak müşteri deneyimini iyileştirici, hızlı ve şeffaf çözümlere odaklanıyoruz” dedi.

 

 

Continue Reading

Blog

Oto Bakımına “Garanti Geliyor”

Her yıl milyonlarca araç misafir eden oto servislerinde müşteri deneyimini üst düzeye çıkaracak yeni bir platform hayata geçiriliyor. RS Otomotiv Grubu’nun 3 yıllık AR-GE çalışmalarıyla ortaya çıkan Garantili Oto Servis (GOS); ülke genelindeki TSE 12047 ve TSE 13168 yetki belgelerine sahip 400 farklı servisle, otomobillerin üretici garantisini korurken aynı zamanda yapılan her işlemde 1 yıl boyunca yedek parça ve işçilik garantisi vererek araç sahiplerinin yanında olacak. Türkiye’nin en büyük servis ağı ve organizasyonu sayesinde Garantili Oto Servis, yıl sonuna kadar 81 ilde yer alan birçok farklı servis seçeneği ve OEM, Premium ve Ekonomik olmak üzere üç farklı yedek parça kullanımı alternatifiyle sürücülerin şeffaf biçimde bütçesine uygun fiyat tekliflerine erişmesine olanak tanıyacak. Garantili Oto Servis’in ilk pilot uygulaması Bursa genelinde başlıyor.    

 

RS Otomotiv Grubu, “üretici garantisini bozmayan” Türkiye’nin en büyük servis ağı ve organizasyonu Garantili Oto Servis’i araç sahipleriyle buluşturmaya başladı. Araç sahiplerinin “aracımın garantisi bozulur mu” endişesine son veren GOS platformu, Türkiye genelinde 81 ilde, 400 farklı oto servisi seçeneğiyle araç bakım ve onarımını kolaylaştıracak.

 

Oto bakımında en uygun fiyatı seçebilme özgürlüğü

www.garantiliotoservis.com web sitesi üzerinden erişime açılan platformla araç sahipleri “OEM”, “Premium”, “Ekonomik” olmak üzere üç farklı parça seçeneğiyle, 400 farklı servis içinde en uygun fiyat teklifini alabiliyor.  Yapılan işlemler TSE 12047 ile TSE 13168 yetki belgesine sahip servislerde gerçekleştirildiği için, aracın üretici garantisi korunurken, Garantili Oto Servis aynı zamanda parça ve işçilik için de 1 yıl garanti vererek tüketicinin yanında oluyor. Yıl sonuna kadar 7 bölgede 81 ilde hizmet sunacak Garantili Oto Servis’in ilk pilot uygulaması ise Bursa’da başlıyor.

 

“Araç sahiplerinin geçmişte yaşadığı tatsız deneyimlerin hepsine son veriyoruz”

Milyonlarca araç sürücüsünün oto bakım ve onarımında kafa karışıklığı yaşadığını ve endişe duyduğunu kaydeden Garantili Oto Servis Başkanı Turan Gürses, “Otomobil üreticilerinin Türkiye pazar şartlarında (coğrafi, iklim, yol ve kullanım koşulları) bakım ve servisini önerilen standartlarda yaptırmayı ve yapmayı ilke edinmiş müşterilerle servisleri aynı platform üzerinde buluşturuyoruz Aracımın garantisi bozulur mu, aracımda hangi yedek parça kullanılıyor, bu fiyatlama uygun mu, hangi servise gitmeliyim gibi birçok soru işareti kafamızda canlanıyor. Hedefimiz tam da bu noktada sürücülerin hayatını kolaylaştırmak, şeffaf, güvenilir bir süreç inşa etmek. Yapılan bakım ve onarımlar TSE belgeli servislerde yapılırken istediğiniz parçayı ve dilediğiniz servisi seçme özgürlüğü tanıyoruz. Garantili Oto Servis sadece bir portal değil, arkasında 40 yıllık bilgi birikimi ve deneyimi barındıran bir oluşum. Yapılan her bakım ve onarım için 1 yıl boyunca garanti taahhüt ederek araç sahiplerinin geçmişte yaşadığı tatsız servis deneyimlerinin hepsine son veriyoruz.” açıklamasını yaptı

Continue Reading

Sektörel

ALPET ile Fenerbahçe Futbol A Takımı arasında iş birliği

Alpet ile Fenerbahçe Futbol A Takımı arasında yapılan forma sağ kol sponsorluk anlaşmasının imza töreni Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlendi.

Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Zeren Group Holding Enerji Grubu Başkanı Cem Osman Sokullu ve Zeren Group Holding CEO Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yatkın katıldı.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan: “ Sektöründe öncü markalardan biri olan Alpet’in logosu bu sezon Futbol A Takımımızın forma sağ kolunda yer almaya başladı.”

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, “Değerli basın mensupları, ekranları başında bizleri izleyen kıymetli taraftarlarımız, kongre üyelerimiz, saygıdeğer katılımcılar, sevgili Zeren Group Holding Enerji Grubu Başkanı Sn. Cem Osman Sokullu ve Zeren Group Holding CEO Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Sn Yusuf Yatkın ile herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Futbol A Takımımız ile Türkiye’nin en yüksek akaryakıt depolama kapasitesine sahip dağıtım şirketlerinden biri olan Alpet arasındaki imza töreni için beraberiz. Sektöründe öncü markalardan biri olan Alpet’in logosu bu sezon Futbol A Takımımızın forma sağ kolunda yer almaya başladı. Yeni sponsorumuz Alpet’in kıymetli destekleriyle birlikte yeni sezonda Fenerbahçemizin sahadaki zaferlerini kutlamayı bu sezonun başarılarla ve şampiyonluklarla taçlanmasını dört gözle bekliyoruz. Alpet’e Büyük Fenerbahçe Ailesi’ne hoş geldiniz diyorum ve bu anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Zeren Group Holding Enerji Grubu Başkanı Cem Osman Sokullu: “Bizim için gurur.”

Zeren Group Holding Enerji Grubu Başkanı Cem Osman Sokullu ise, “Değerli Fenerbahçe taraftarları ve basın mensupları… Fenerbahçe formasının sağ kolunda olmak bizim için şeref ve gururdur. Umut ediyorum; Fenerbahçe, Alpet’e, Alpet de Fenerbahçe’ye şans getirecektir. Burak başkanımızın söylediği gibi ‘Şampiyonluk kupasıyla taçlanan’ bir sezon olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Zeren Group Holding CEO Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yatkın: “Şampiyonluk kupasını inşallah hep beraber kaldıracağız.”

Zeren Group Holding CEO Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yatkın, “Alpet ile Fenerbahçe markasının bir arada olması bizim uzun süredir arzu ettiğimiz, üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Kulüp de sağ olsun bizi kırmadı, bu birlikteliğe yol açtı. Umarım iyi bir iş birliği olacak. Şampiyonluk kupasını inşallah hep beraber kaldıracağız” dedi.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.