Connect with us

Sektörel

MAN Truck & Bus SE çatısı altında uzun yıllar görev alan Münür Yavuz, şirkete yaptığı başarılı ve değerli katkıların ardından kariyerine yeni bir yön vermek üzere MAN Türkiye A.Ş.’deki görevinden ayrıldı.

MAN Truck & Bus SE’nin Almanya dışındaki ilk üretim tesisi olarak 1966 yılında Türkiye’de faaliyete başlayan MAN Türkiye A.Ş.’nin üst yönetiminde atama gerçekleştirildi. Bugün 4.600 kişiye istihdam sağlayan, günlük 16 araçlık kapasitesi ve üretim kalitesi ile MAN’ın en büyük otobüs üretim tesisi olan MAN Türkiye A.Ş.’de CEO’luk görevine Mehmet Şermet atandı.

MAN Türkiye A.Ş. bünyesinde Ocak 2003 tarihinde kariyerine başlayan Mehmet Şermet, aradan geçen 20 yılda şirketin Türkiye ve farklı ülkelerdeki merkezlerinde yöneticilik görevlerinde bulundu. Son olarak, MAN Truck & Bus SE’nin Polonya Starachowice’deki fabrikasında Genel Müdürlük görevini yürüten Şermet, yeni görevi ile birlikte MAN Truck & Bus SE’nin Polonya ve Güney Afrika otobüs fabrikalarının sorumluluğunu da üstlendi.

Barbaros Oktay yeni atama için Yavuz’a teşekkür, Şermet’e de başarılar diledi.

MAN çatısı altında üstlendiği görevlerde başarılı çalışmalarda bulunan Mehmet Şermet yeni görevini, MAN’ın bir başka deneyimli ismi Münür Yavuz’dan devraldı. MAN Truck & Bus SE bünyesinde uzun yıllar boyunca önemli görevlerde bulunan Münür Yavuz, değerli çalışmaları ile şirketin gelişimine önemli katkılarda bulundu. Kariyerine yeni bir yön vermek istediğini belirten Yavuz, koltuğunu uzun yıllar birlikte başarıyla çalıştığı ve desteklediği Mehmet Şermet’e bırakmaktan gurur duyduğunu belirtti.

MAN Türkiye A.Ş.’deki hizmetleri için Münür Yavuz’a teşekkür eden Mehmet Şermet, yeni görevi ile birlikte önemli bir sorumluluk üstlendiğini ve devraldığı bayrağı daha da ileri taşımaya çalışacağını söyledi.

MAN Truck & Bus SE’nin Otobüs Birim Başkanı Barbaros Oktay ise, uzun yıllar MAN Türkiye A.Ş.’de birçok başarıya imza atan Münür Yavuz’a değerli katkılarından dolayı teşekkür ederek, görevi devralan Mehmet Şermet’e de başarılar diledi.

Mehmet Şermet Hakkında:

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde (1996–2000) lisans eğitimini bitiren Mehmet Şermet, Bilkent Üniversitesi’nde Executive MBA (2009–2011) tamamladı.

2003 yılında MAN Türkiye A.Ş.’de mühendis olarak kariyerine başlayan Mehmet Şermet, farklı departmanlardaki yöneticilik görevlerinin ardından 2019 yılında MAN Truck & Bus SE’nin Polonya, Starachowice şehrindeki üretim fabrikasına Fabrika Müdürü olarak atandı. Buradaki görevi süresince fabrikanın performansının arttırılması ve operasyonel mükemmellik alanlarında önemli gelişmeler kaydeden Şermet, 2023’te MAN Türkiye A.Ş.’nin yeni CEO’su oldu.

20 yıl önce mühendis olarak başladığı MAN Türkiye A.Ş.’deki kariyerini bugün CEO olarak devam ettiren Mehmet Şermet, yeni görevi ile birlikte aynı zamanda, MAN Truck & Bus SE’nin Polonya ve Güney Afrika otobüs fabrikala

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araba Bakımı

ARAÇ CAMLARINDA BUĞULANMAYA DİKKAT!

Soğuk ve yağışlı havalarda araç camlarında buğulanma sorunu artabiliyor. Güvenli bir sürüş için, araç camlarının buğulanmasını hızlıca çözen buğu önleyici kullanmak gerekiyor.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte havalar soğuyor ve yağışlar etkisini artıyor. Bu mevsimlerde sürücülerin en büyük sorunlarından biri araç camlarının buğulanması. Buğulanan camlar, görüş mesafesini kısıtlayarak hem sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor hem de sürüş konforunu azaltıyor.

Buğu Önleyici Kullanmanın Avantajları

Araç buğu önleyici ürünler, camların üzerinde buğu oluşumunu önleyerek sürüş güvenliğini artırır. Peki, soğuk ve yağışlı havalarda bu ürünleri kullanmanın avantajları nelerdir?

Görüş Netliği Sağlar: Buğu önleyiciler, cam yüzeyinde ince bir tabaka oluşturarak nemin yoğunlaşmasını engeller. Bu da camların her zaman net kalmasını ve güvenli bir sürüş deneyimi sağlar.

Güvenli Sürüş: Görüşü engelleyen buğuyu ortadan kaldırmak, yolda beklenmedik durumlarla karşılaşıldığında hızlı ve doğru kararlar almaya yardımcı olur. Yağışlı ve sisli hava koşullarında buğu önleyici kullanmak hayati önem taşır.

Konforlu Bir Sürüş: Sürekli cam silme ihtiyacını ortadan kaldırarak sürüş konforunu artırır. Buğu önleyici sayesinde, yolculuk sırasında camların buğulanmasını önlemek için uğraş gerekmez.

Pratik ve Kolay Kullanım: Sprey formunda olan buğu önleyiciler, birkaç saniyede uygulanabilir ve uzun süre etkili olur. Böylece sürekli tekrarlayan buğulanma sorununa kalıcı bir çözüm sunar.

Gün Boyu Görüş Netliği

Expert by Fakir buğu önleyici, özel formülü sayesinde buğulanmayı uzun süreli önlerken uygulandığı yüzeyde leke ve kalıntı bırakmıyor. Hem iç hem de dış camlarda kullanılabilen bu ürün, görüş netliğini artırarak sürüş güvenliğini ön planda tutuyor. Uzun süreli etkisiyle camlarınız gün boyu berrak kalıyor.

Expert by Fakir buğu önleyici, araç ve mağaza camları, banyo aynaları gibi camsı yüzeylerde güvenle kullanılabiliyor.

Buğuya Karşı Hızlı ve Etkili Çözüm

Expert by Fakir Buğu Önleyici, sadece birkaç saniyede etkisini gösterirken, soğuk havalarda aniden buğulanan camlarla uğraşmak zorunda kalmadan güvenle yola devam etme imkanı sunuyor. Özel sprey başlığıyla kolay uygulanabilen ürün, camlar ve aynalar üzerinde yer alan kauçuk kısımlara asla zarar vermiyor.

Expert by Fakir ailesinde; araç içi temizleyici, torpido temizleyici, lastik temizleyici ve parlatıcı, jant temizleyici, cilalı oto şampuanı, buz çözücü, radyatör antifrizi gibi bir aracın tüm ihtiyaçlarına yönelik temizlik ve bakım ürünleri bulunuyor.

Continue Reading

Araba Bakımı

Michelin’in Yeni MICHELIN Alpin 7 Serisi Kışa Damga Vuracak

Mobilite alanında öncü şirketlerden biri olan Michelin’in yeni MICHELIN Alpin 7 lastikleri, kış koşulları için artırılmış güvenlik, karlı zeminde yüzde 6 oranında artırılmış fren performansı ve yüzde 9 oranında düşürülen yuvarlama direnci ile kullanıcılarına hem kolaylık hem de enerji tasarrufu sağlıyor. Toplamda 62 ebatta piyasaya sürülen MICHELIN Alpin 7 kış serisi, benzinli, elektrikli veya hibrit farketmeksizin tüm araçlara uyum sağlıyor.

 

Mobilite alanında öncü şirketlerden biri olan Michelin’in yeni MICHELIN Alpin 7 serisi, zorlu kış koşullarını tüketiciler için hafifletirken, benzinli elektrikli ve hibrit farketmeksizin tüm araçlara uyum sağlıyor. Kış koşulları için artırılmış güvenlik, karlı zeminde yüzde 6 oranında artırılmış fren performansı (1) ve yüzde 9 oranında düşürülen yuvarlama direnci (4) sayesinde enerji tasarrufu da sağlayan MICHELIN Alpin 7 serisi Mayıs ayından itibaren Michelin yetkili satıcılarının raflarında yerini aldı.

 

MICHELIN Alpin ürün ailesinin son jenerasyonu olan MICHELIN Alpin 7, Michelin’in kış ürün ailesinin sağladığı teknik performansın devamını sağlarken, soğuk kış koşullarında ve ıslak veya karla kaplı yollarda üstün yol tutuşu ve uzun ömürlü performans sağlamaya devam ediyor.  Kış koşulları için referans olan MICHELIN Alpin ürün ailesinin ilk 6 neslinin şimdiye kadar 32 ülkede yaklaşık 13 milyon adet satışı gerçekleşti.

 

MICHELIN Alpin 7 kendini kanıtladı

 

UTAC’ın Finlandiya’nın kuzeyinde gerçekleştirdiği testler sonucunda MICHELIN Alpin 7; ıslak ve karla kaplı yol koşullarında güvenlik (5,6), karlı zeminde artırılmış performans (1,2), uzun ömür ve enerji tasarrufu (3,4) alanlarında kendini kanıtlayarak testlerden başarılı bir şekilde geçti.

 

Düşük sıcaklıklar için tasarlanmış yeni bir kauçuk karışımı ile hızlanma, frenleme ve viraj alma sırasında üstün kontrol sağlayan MICHELIN Alpin 7, yönlü sırt deseni ve sırt desenindeki ilave kanallar sayesinde ıslak ve karlı yollarda üstün yol tutuş sağlarken, karda manevra kabiliyetini de önemli ölçüde artırıyor.

 

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Romanya, Yunanistan ve Türkiye B2C Pazarlama Direktörü Corina Chicu yaptığı açıklamada “Zorlu kış koşullarında güvenlikten ödün vermeden enerji tasarrufu sağlayan yeni MICHELIN Alpin 7, benzinli, elektrikli veya hibrit farketmeksizin tüm araçlar için birinci sınıf ürünler sunma tutkumuzun bir kanıtıdır. Zorlu kış koşullarında üstün kontrol, uzun ömür ve performansa odaklanmamız, Michelin Alpin ürün ailesini gerçek bir referans haline getirmiştir. Olağanüstü performansı bağımsız testler sonucunda da kanıtlanan MICHELIN Alpin 7’nin kış koşullarında Türk sürücülerin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacağına hiç şüphemiz yok” dedi.

Continue Reading

Blog

Otomotiv Sanayi, IAEC 2024 İçin Geri Sayımda!

Otomotiv mühendisliği dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı (IAEC), bu yıl 9. kez kapılarını açıyor.  7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek etkinlikte, “Mobilite ve Ötesi” temasıyla sektördeki en yeni teknolojiler ve gelişmeler masaya yatırılacak. Dünyanın önde gelen isimleri ve en yeni teknolojiler, IAEC’de buluşacak.

Her yıl alanında uzman yerli ve yabancı isimleri Türkiye’de bir araya getiren ‟Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı – IAEC” için geri sayım başladı. Otomotiv mühendisliği dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan IAEC, bu yıl 9. kez kapılarını açıyor.  7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek etkinlikte, “Mobilite ve Ötesi” temasıyla sektördeki en yeni teknolojiler ve gelişmeler masaya yatırılacak.

IAEC 2024, Geleceğin Teknolojilerini Mercek Altına Alıyor!

Otomotivde dünya çapında yaşanan değişim ve dönüşüm, sektörün tüm paydaşları için yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Otomotivin hızla “mobilite” kavramına dönüştüğü bu süreçte, üretim teknolojileri ve araç yapısında köklü değişiklikler yaşanıyor. IAEC 2024, sektördeki bu dönüşümü ve geleceği şekillendirecek yenilikleri, uzman konuşmacılar eşliğinde detaylı bir şekilde ele alacak. Konferansın öne çıkan temaları arasında “Akıllı Mobilite”, “Yapay Zekâ /Otonom Sürüş”, “Alternatif Yakıtlar” ve “Üretimde Dijital Dönüşüm” gibi dikkat çekici konular yer alıyor.

Alanında uzman konuşmacılar IAEC 2024’te!

Konferansın başkanlığını bu yıl, sanayi ve akademideki başarılı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Aytül Erçil üstlenirken ilk günün ana konuşmasını ise, otomotiv dünyasının saygın isimleri arasında yer alan Uluslararası Motorlu Araç Üreticileri Organizasyonu OICA’nın Genel Sekreteri François Roudier gerçekleştirecek.

Konferansın ikinci gününde ise NIO, B-ON gibi şirketlerin başarısında önemli rol oynamış, otomotiv ve mobilite sektöründe nadir görülen kadın CEO ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nden biri olan Dr. Angelika Berger-Sodian yer alacak. Sodian, mobilite alanında geleceğin kadın liderlerine yönelik ilk liderlik akademisi olan Aurelia Academy’yi kurarak ve kadınların bu sektörde üst düzey pozisyonlarda ve uluslararası arenada etkili olmalarını sağlaması amacıyla çalışmalar yapmaya devam etmesiyle öne çıkıyor.

Sektöre yön veren fikirler paylaşılacak!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP), Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ve Amerikan Otomotiv Mühendisleri Birliği (SAE International) iş birliğiyle düzenlenen IAEC 2024, sektördeki devrim niteliğindeki gelişmelere ışık tutacak. Türkiye ve dünyadan otomotiv sektörünün önde gelen isimleri bu konferansta bir araya gelerek sektöre yön veren fikirleri paylaşacak.

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.