Connect with us

Otomotiv Sektörü

3 Yeni Chery Modelinin Türkiye’deki İlk Test Sürüşleri Intercity İstanbul Park’ta Gerçekleştirildi!

OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO’nun Teknolojisi ve Kalitesi Öne Çıktı!

Chery, Türkiye pazarına girme hamlesini, 3 SUV modelinin eş zamanlı katılımıyla, Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirdiği test sürüş etkinliğiyle hızlandırdı. Etkinliğe katılan basın mensuplarının yakından inceleyerek, yol koşullarında da ilk kez denedikleri OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO modelleri, 2023’te Türkiye yollarıyla buluşacak Chery markasına dair tasarım, teknoloji ve konfor gelişimini gözler önüne serdi. Chery’nin AB pazarına yönelik stratejisinin önemli bir ayağı olan Türkiye, geleceğe dönük olarak, yenilikçi ürünlerin sunulmaya devam edilmesinin planlandığı ülkelerin başında geliyor.

Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan Chery; OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO modellerini, Intercity İstanbul Park’ta basın mensuplarına özel bir etkinlikte ön kullanıma sunarak araçların teknolojileri, kalitesi ve konforunu gözler önüne serdi. Üç farklı SUV modeli yakından inceleyerek test sürüşleri yapan basın mensupları, “Chery Teknolojisi”nin geldiği üst düzey seviyeye şahit oldular.

1.6 TGDI motor ve 7DCT otomatik şanzıman kombinasyonu

Test sürüşleri yapılan OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO modelleri, Chery’nin en gelişmiş teknolojileriyle donatılmış durumda. Chery’nin tüm dünyada yüksek satış adetlerine ulaşan yıldız modelleri, aynı zamanda markanın dünya genelinde, 80’in üzerinde ülke ve bölgeye gerçekleştirdiği ihracatta önemli bir güç. Her üç model de Chery tarafından geliştirilen üçüncü nesil ACTECO serisi 1.6 TGDI motorla donatılmış durumda. Motor, maksimum 197 HP maksimum güç ve 290 Nm maksimum tork üretiyor. Modern teknolojinin nimetlerinden yararlanan motor, iHEC yanma sistemi gibi beş temel teknoloji sayesinde yüzde 41 termal verimlilikle Çinli motorlara öncülük ediyor ve “Yılın En İyi 10 Motoru” arasında yer alıyor. Motorla kombine edilen ıslak çift kavramalı GETRAG 7DCT şanzıman, motorun gücünü yola etkin bir şekilde aktarırken yakıt ekonomisini de destekliyor, yüksek verimlilik seviyesine katkı sağlıyor. İster ani şerit değiştirme manevraları olsun, ister orta devirlerde ani hızlanmalarda olsun, güç aktarma sistemi, gaz emirlerine anında hızlanma ile cevap veriyor ve hızlı vites geçişleriyle sürüş keyfini destekliyor. Test sürüşündeki üç SUV model, ürün stratejisi ve hedef kitle açısından farklılaştırılıyor. Basın mensupları her biri ürünü kullanarak, her bir modelin ürün stratejisini yakından inceleme fırsatı buldu.

OMODA 5, tamamen yeni bir deneyim başlatıyor!

OMODA 5, Chery tarafından geliştirilen ilk küresel araç. Tüm dünyadaki müşterilerin beklentilerine uygun olarak Chery OMODA 5; genç, yeni, göz alıcı ve iddialı tasarımına ek olarak zengin ekipmanıyla kısa zamanda çok sayıda sipariş almayı hedefliyor. Intercity Park’taki etkinlikte basın mensuplarının OMODA 5 ile ilk temasları sonrasındaki genel yorumları; aracın ilerici tasarımı, dinamik etkisi ve cross tarzıyla diğer SUV modellerden ayrışması yönünde oldu.

1.6 TGDI motor ve 7DCT şanzıman kombinasyonu yüksek çekiş gücüyle heyecan uyandıran bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Özellikle orta devirlerden itibaren kendini daha da belirgin bir şekilde hissettiren çekiş gücü, devir seviyesiyle birlikte artarak devam ediyor. Yüksek çekiş gücü tüm devir bandı boyunca sürücüyü heyecanlandırmaya devam ediyor. OMODA 5, EKO/Normal/Spor olmak üzere üç sürüş modunu kullanıma sunuyor. Spor modu, daha canlı bir sürüş deneyimi için motoru minimum 2000 d/d seviyesinde tutuyor. OMODA 5, 0-100 km/s hızlanmasını 7,8 saniyede tamamlayarak sınıfında öne çıkan bir performans ortaya koyuyor. Motorun yüksek güç üretimi ve sağladığı performansa ek olarak OMODA 5, sürüş anında da üstün sürüş keyfiyle öne çıkıyor. OMODA 5’in güçlü şasisi ve gergin süspansiyon kurulumu, virajlarda gerekli olan tutuşu sağlarken aynı zamanda tümseklerde ve bozuk zeminlerde üstün sönümleme becerileriyle gelişmiş bir konfor seviyesi sunuyor. Etkinliğe katılanlar, OMODA 5 ile ilgili genel olarak; “Düşük hızlarda hafif ve kıvrak; yüksek hızlarda da dengeli. Direksiyon sistemi yüksek geri bildirim seviyesiyle sürüş keyfini destekliyor. Böylece kullanımı kolay; sürüşü keyifli bir yapı ortaya çıkıyor” yorumunda bulundular.

Üstün güç ve kullanım performansı kadar OMODA 5, zarif iç tasarımıyla özellikle genç kullanıcıları cezbeden, modaya uygun bir ambiyans ortaya koyuluyor. İki adet 10,25 inçlik ekranı tek bir panelde birleştiren ekran konsepti, kabin içindeki yenilikçi ve modern tasarım uygulamasına bir örnek. Ekran konsepti sadece modern ve yenilikçi bir görünüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanım kolaylığı ve gelişmiş bir ergonomi de sunuyor. Ayrıca, INS çok renkli ışıklı İklimlendirme Kontrol Paneli, 64 renkli ortam aydınlatması da modern ve ferah bir kabin oluşumu sağlıyor. Kabin içindeki ambiyans aydınlatması, sürüş modu ve kilit açma/kapı açma durumu dışında, iklimlendirme sıcaklığı ve müzik ritmiyle de ilişkilendiriliyor.

OMODA 5, akıllı sürüş yardımcıları açısından L2.5 akıllı sürüş seviyesiyle sınıfına öncülük etmeye hazır. Ayrıca, OMODA 5’de kullanıma sunulan Sürücü İzleme Sistemi (DMS), Chery tarafından tanıtılan önemli bir teknolojik yenilik. Araç içi kamera, sürücünün yüz ifadelerini gerçek zamanlı olarak izliyor, uyku hali veya dikkat dağınıklığı algıladığında sürücüyü uyarıyor.

TIGGO 7 PRO, şık görünüm ve teknolojinin birleşimi

Chery TIGGO 7 PRO, lüks kompakt SUV segmentinde şık görünüm ve sürüş konforuna odaklanan müşterileri hedefleyerek giriş seviyesini belirliyor. TIGGO 7 PRO, görünüm olarak TIGGO ailesinin tasarım dilini benimsiyor. LED Matrix farlarla uyumlu “Angel Wing Star” ön ızgara, şık ve dinamik bir görsel şölen sunuyor. Ayrıca çift renkli araç gövdesi ve havada süzülen tavan tasarımıyla da genç kullanıcıların beğenisine hitap ediyor.

TIGGO 7 PRO, sürücü ve ön yolcuyu sarmalayan kokpit tasarımıyla dikkat çekiyor. 12 inçlik tam LCD gösterge paneli, 10,25 inçlik merkezi dokunmatik kumanda ekranı ve 8 inçlik dokunmatik LCD klima ekranı, pek çok premium SUV rakiple yarışabilecek seviyede iddialı bir tasarıma sahip. LCD ekran, yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran ve klima ekranı arasındaki etkileşim, yenilikçi bir kullanıcı arayüzü oluştururken, güncel teknolojilerle bağlanılabilirlik uyumuyla da albenisini artırıyor.

Hem gövde hem de iç mekanındaki tasarımıyla dikkat çeken TIGGO 7 PRO, bu özellikleriyle yetinmeyerek ayrıntılarda gösterilen özen ile de beklentileri karşılıyor. Özellikle kablosuz akıllı telefon şarj özelliği ile sunulan “cep telefonunu unutma hatırlatıcısı” işlevi, bu detaylardan sadece bir tanesi. Bunun dışında anahtarsız giriş ve tek tuşla çalıştırma, 360 derece kuş bakışı panoramik arka görüş kamerası ve temassız açılan elektrikli bagaj gibi donanımlar genel paketi tamamlıyor. Ayrıca, çift bölgeli otomatik klima, kabin içi konforu tamamlıyor.

Chery TIGGO 7 PRO, T1X platformu üzerinde yükseliyor. Yol bozukluklarını etkin bir şekilde sönümlemek üzere ayarlanan uzun stroklu süspansiyon sistemi, asfalt yollar dışında asfalt harici zeminlerde de gelişmiş konfor seviyesi sağlıyor. Yine aynı süspansiyon ve şasi kurulumu, lastiklerin her zaman yere güvenle basmasını sağlayarak üstün yol tutuş özellikleri dışında üstün fren performansı da sağlıyor. TIGGO 7 PRO, 100-0 km/s fren ölçümlerinde kaydettiği 37,48 metrelik değerle sınıfındaki rakiplerini geride bırakıyor.

7 koltuklu Amiral Gemisi TIGGO 8 PRO’da “Karada Üst Sınıf Kabin” Konforu

Chery TIGGO 8 PRO, başarıya ve kaliteli yaşama odaklanmış müşterilere yönelik, 7 koltuklu, büyük hacimli bir SUV. Markanın Türkiye’deki Amiral Gemisi pozisyonunda konumlandıracağı Chery TIGGO 8 PRO, hem statik hem de hareket halindeyken, “Karadaki Üst Sınıf Kabin” deneyimini, premium konfor duygusuyla yaşatıyor.

Üstün konfor özelliklerinde şasi önemli bir sorumluluk üstleniyor. TIGGO 8 PRO, MacPherson bağımsız ön süspansiyon ile, çok bağlantılı arka süspansiyonun kombinasyonu ve konfor odaklı kurulum ile gelişmiş bir seviye sunuyor. Özellikle hız tümseklerinden geçerken hissedilen sarsıntıyı filtreleme performansı, vaat edilen konforu fazlasıyla karşılıyor. TIGGO 8 PRO’nun süspansiyon sistemi, keskin dönüşlerde kabini stabil tutmak ve gövde salınımlarını azaltmak üzere destek sağlıyor. SUV, heybetli gövdesine karşın hafif ve geri bildirimi yüksek direksiyon sistemi sayesinde esnek ve kıvrak kullanım özellikleri sergiliyor.

Chery TIGGO 8 PRO’nun gelişmiş yalıtım seviyesinin sağladığı sessizlik de sürüş konforuna katkı sağlıyor. TIGGO 8 PRO’nun rölanti devrinde ölçülen gürültüsü sadece 39,9 dB. Ayrıca motor, son derece sessiz çalışıyor ve şehir içi sürüşlerinde kabin içinde duyulan gürültü seviyesi daha çok yol ve lastik gürültüsü ile sınırlı. Mühendislerin uyguladığı gelişmiş çözümler kadar TIGGO 8 PRO’nun NVH performansında geniş ses emici kumaş alanların da payı var. Ayrıca değişken hacimli kompresör ve PWM elektrotsuz fan gibi çözümler de TIGGO 8 PRO’nun iç mekanındaki kütüphane benzeri dingin ortama katkı sağlıyor.

Test sürüşü etkinliğinde basın mensupları, çeşitli sürüş destek teknolojilerini de deneyimleme fırsatı buldu. Kör Nokta Algılama (BSD) ve Arka Çapraz Trafik Uyarısı (RCTA) bunlardan bazıları. Bu teknolojiler geri-geri giderken ve şerit değiştirirken daha sezgisel uyarılar sağlıyor. Bunun dışında Kapı Açma Uyarısı (DOW), park anında kapıları açarken olası çarpışmalara karşı uyarıyor ve kazaları etkili bir şekilde önlüyor. Ayrıca Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC), Şerit Takip Asistanı (LKA) ve diğer akıllı sürüş destek işlevleri de kullanıma sunuluyor.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

İlk 8 Ayda da Türkiye İhracatında Lider Değişmedi!

 Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 8 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre toplam üretim, yüzde 7 gerileyerek 877 bin 152 adet olarak gerçekleşti. Geçen yılın ilk 8 aylık dönemine göre yüzde 5 azalan otomobil üretimi ise 571 bin 575 adede ulaştı. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 909 bin 292 adede yükseldi. Ticari araç grubunda, yılın ilk 8 ayında üretim yüzde 11, ağır ticari araç grubunda yüzde 21 ve hafif ticari araç grubunda ise yüzde 10 geriledi. 2023 yılının ilk 8 aylık dönemine göre ticari araç pazarı ve ağır ticari araç pazarı yüzde 9 daralırken hafif ticari araç pazarındaki gerileme yüzde 10 seviyesinde gerçekleşti. Yılın ilk 8 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam otomotiv ihracatı ve otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 3 geriledi. Bu dönemde, toplam ihracat 639 bin 721 adet, otomobil ihracatı ise 411 bin 905 adet düzeyinde gerçekleşti. 2024’ün ilk 8 aylık döneminde toplam pazar, geçen yılın aynı dönemine göre paralel olarak gerçekleşti ve 792 bin 256 adetten kapandı. Bu dönemde, otomobil pazarı da yüzde 3’lük artışla 605 bin 639 adede ulaştı.

Türkiye otomotiv sanayisine yön veren 13 üyesiyle sektörün çatı kuruluşu konumunda olan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2024 yılının ocak-ağustos dönemine ait üretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı. Buna göre, yılın ilk 8 aylık döneminde toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 azalarak 877 bin 152 adede ulaştı. Otomobil üretimi ise yüzde 7 azalarak 571 bin 575 adet olarak gerçekleşti. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 909 bin 292 adedi buldu. Yılın ilk sekiz aylık döneminde ticari araç grubunda üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11, ağır ticari araç grubunda yüzde 21, hafif ticari araç grubunda ise yüzde 10 geriledi. Bu dönemde, otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı yüzde 68 olarak gerçekleşti. Araç grubu bazında kapasite kullanım oranları ise hafif araçlarda (otomobil + hafif ticari araç) yüzde 68, kamyon grubunda yüzde 73, otobüs-midibüs grubunda yüzde 52 ve traktörde yüzde 64 seviyesinde gerçekleşti.

İlk 8 ayda ihracat 23,3 milyar doları buldu!

Yılın ilk sekiz aylık döneminde otomotiv ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre adet bazında yüzde 3 gerileyerek 639 bin 721 adet olarak gerçekleşti. Bu dönemde otomobil ihracatı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azalırken, ticari araç ihracatı ise yüzde 1 oranında geriledi. Traktör ihracatı ise 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 22 azalarak 10 bin 250 adet olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, ihracatçı birlikleri kaydından muaf ihracat ile antrepo ve serbest bölgeler farkı hariç toplam otomotiv sanayi ihracatı, 2024’ün ilk sekiz aylık döneminde yüzde 16 ile sektörel ihracat sıralamasında ilk sıradaki yerini korudu. Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) verilerine göre, ilk 8 aylık dönemde toplam otomotiv ihracatı, 2023 yılının aynı dönemiyle paralel seyretti ve 23,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Euro bazında ise ihracat paralel seyrederek 21,4 milyar euro olarak gerçekleşti. Bu dönemde, dolar bazında ana sanayi ihracatı yüzde 2 oranında azalırken tedarik sanayi ihracatı da yüzde 3 arttı.

Toplam pazar 800 bin adede yaklaştı!

2024’ün ilk 8 aylık döneminde toplam pazar, bir önceki yılın aynı dönemine paralel seviyede gerçekleşerek ve 792 bin 256 adet oldu. Bu dönemde, otomobil pazarı da yüzde 3 arttı ve 605 bin 639 adet oldu. Ticari araç pazarına bakıldığında ise yılın ilk 8 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla toplam ticari araç pazarı ve ağır ticari araç pazarı yüzde 9 gerilerken, hafif ticari araç pazarındaki düşüş yüzde 10 olarak kayıtlara geçti. 2024 yılı ocak-ağustos döneminde otomobil satışlarındaki yerli araç payı yüzde 29, hafif ticari araç pazarında yerli araç payı ise yüzde 30 olarak gerçekleşti.

 

 

Continue Reading

Blog

“Araç Kiralama” Tekrar Mantıklı Hale Geldi

Globalde 100 milyar doları aşan büyüklüğe sahip araç kiralama sektörü, Türkiye’deki gelişim serüveninde yavaş adımlarla ilerliyor. Sıfır kilometre araç satışlarındaki artış performansının gerisinde kalan araç kiralama sektöründe, gelişimi sekteye uğratan en büyük neden ise yüksek finans maliyetleri oluyor. Kurumsal kiralama şirketlerinin yeni araç satın alma kararlarını ertelemeye devam ettiğini ifade eden LenaCars Genel Müdürü Selçuk Nazik, bireysel ve kurumsal kullanıcılar içinse kiralamanın tekrar mantıklı bir seçenek haline geldiğini kaydetti. Araç kiralama sektörünün, motorlu kara taşıtları ÖTV gelirlerinde yüzde 11 pay sahibi olarak 1,5 yılda yaklaşık 50 milyar TL ÖTV+KDV ödediğini ve ülke ekonomisine direkt katkısı olduğunu belirten Nazik, “Ortalama bir C segmenti araç kiraladığınızda, satın almaya göre şu anda yarı yarıya bir finansman avantajı var. Pazar dengelenmeye başladığı için kiralamak akılcı hale dönüştü.” açıklamasını yaptı.

2020’den bu yana ülkemizdeki en popüler konuların başında şüphesiz ki otomobil fiyatları geliyor. Sadece 3 senede otomobil fiyatları ortalama 4 kat artarken, araç kiralama tarafındaki dengeler de dezenflasyon süreciyle değişmeye başladı. Operasyonel filo kiralama sektörünün köklü oyuncularından LenaCars, araç kiralama sektörüne ışık tutacak değerlendirmelerde bulundu. Araç kiralama şirketleri zor günler yaşarken, bireysel araç kullanıcıları ve şirketler içinse satın almak yerine araç kiralamak 4 yılın ardından tekrar mantıklı hale geldi.

1 Milyon TL’ye araç almak yerine kiralayınca ayda 33.600 TL kazanç

Araç kiralamanın karlı ve akılcı hale dönüştüğüne dikkat çeken LenaCars Genel Müdürü Selçuk Nazik “şirketinizde 1 milyon TL bütçeli bir araç ihtiyacı doğdu. 1 Milyon TL’ye denk gelen bir aracın aylık güncel kira rakamı ortalama 30 bin TL’dir. 1 Milyon TL’nin finans getirisi ise aylık 42.000TL. Aracı satın aldığınızda kasko, sigorta, vergiler vb. işletim maliyetleri için de aylık 5.000TL gibi bir rakamı gözden çıkarmanız gerekir. Araç kullanıma bağlı olarak yıllık ortalama yüzde 20 değer kaybı yaşayacaktır. Son yıllarda enflasyon etkisi ile değer kaybı hesapları şaşsa da dezenflasyon sürecine geçtiğimiz için değer kaybı hesapları da dengeye oturmaya başladı. Yani 1 Milyon TL’ye aldığınız araç için yıllık toplam maliyetiniz finans 504.000TL (42.000TL aylık) + işletim 60.000TL (Aylık 5 bin TL) = 564.000TL olacaktır, buna ilk ödediğiniz araç alım bedelini de katarsanız kasanızdan 1.564.000TL çıkmış olacaktır. Ortalama yüzde 20 değer kaybı ile bu aracı ilk yılın sonunda 800 bin TL’ye sattığınızda kasanıza giren tutar 800 bin TL, kasanızdan çıkan ise 1.564.000TL olacaktır. Araç sahipliği dolayısıyla kasanıza giren ve çıkan tutar arasındaki fark yıllık 764 bin TL’yi bulacaktır. Bunu da aya böldüğümüzde aylık 63.600TL’ye denk gelir. Aylık kira rakamı için kasanızdan çıkacak tutar ise 30.000TL olacaktır. Bu durumda 1 Milyon TL bütçe ile araç satın almak yerine operasyonel araç kiralamayı tercih ettiğinizde aylık kazancınız 33.600TL seviyesinde olacaktır. Bu hesaplamaya ayrıca araç kiralama kaynaklı sağlayacağınız vergi avantajı, operasyonel kiralama hizmetinin sağladığı konforlar da eklenecek. Enflasyonist dönemin, araç tedariki sıkıntısı ile birleştiği ve buna bağlı olarak 2.el araçların fiyatının sıfır kilometre araçları geçtiği dönemde araç sahipliği özellikle filo adeti düşük firmalar için avantajlı bir konumdaydı. Ancak geldiğimiz noktada yaptığımız kaba bir hesaptan da göreceğiniz üzere araç kiralamak şu anda çok daha mantıklı bir durumda.” örneğini verdi.

Dezenflasyon baskısı ve yaz sezonu bitimiyle istihdam kayıpları yaşanabilir

Politika faiziyle beraber yüzde 10’dan yüzde 60’lara ulaşan borçlanma maliyetleriyle araç kiralama sektörü, yeni araç alımı yapmak yerine var olan araçların ikinci el olarak satışını tercih ediyor. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 gerileme yaşanan araç parkı büyüklüğü, 250 bin adet dolaylarında seyrediyor. Yüksek finansal maliyetler nedeniyle bilanço yapısı gereği özkaynak ihtiyacı olan araç kiralama şirketleri, kiralama sürelerini kısa tutarken araçlarını ikinci el satışında değerlendirme yoluna gidiyor. “2023 yılında araç kiralama sektörü yüzde 3,7 büyürken, Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme gösterdi. Araç kiralama sektörü genel büyümenin gerisinde kaldı.” İfadelerini kullanan LenaCars Genel Müdürü, “Dezenflasyon sürecindeki baskı, piyasaki soğuma, ikinci eldeki durgunluk kiralamada motivasyonu düşürmüş durumda. Yaz sezonunun bitişiyle sektörde istihdam kayıpları yaşanmaya başlayabilir. Yeni araç satın alma iştahı ise halen düşük. İlk çeyrekte 18 bin yeni araç satın alınırken 21 bin adedi ikinci el olarak satıldı.” dedi.

 

Continue Reading

Blog

1000 Km’nin Üstünde Menzilli Yeni MG HS Ekim’de Geliyor!

Çin’in en büyük otomotiv üreticisi olan SAIC Grubu bünyesinde yer alan ve Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen MG markası, Yeni HS modelinin 1000 kilometreyi aşan menzili ve turbo motoruyla yeni bir dönem başlatacak şarj edilebilir hibrit (PHEV) versiyonunun ön satışına başladı.  İlk teslimatlar sonrası ekim ayında Türkiye’de yollara çıkmaya başlayacak yeni nesil MG HS’in ülkemizde satış fiyatı 2 milyon 90 bin TL olarak açıklandı. Yeni HS PHEV uzun menzili, yüksek kapasiteli bataryası, turbo motoru, büyüyen boyutlarıyla ve SAIC’in teknoloji gücünü yansıtan özellikleriyle öne çıkıyor. Hiç yakıt harcamadan %100 elektrikli olarak 100 kilometre üzerinde yol katedebilen yeni SUV modeli, 1000 kilometreyi aşan karma menzili ile bir teknoloji harikası olarak öne çıkıyor. Dünya standardı olan WLTP kriterlerine göre uygun kullanımda 100 km’de 0.54 litre olan yakıt tüketimi ile ülkemizde hibrit modeller arasında şimdiden tahta çıkmaya hazır olan iddialı model, ilgi çeken tasarımı ve fark yaratan motor teknolojisiyle rakiplerinden ayrılıyor.

Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen MG markası, yeni nesil HS PHEV modelini ekim ayında Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanırken, yeni modelin 2 milyon 90 bin TL’den ön satışına başladı. “Hibritin Turbosu” olarak öne çıkan iddialı model, 100 km üzerinde hiç benzin harcamadan elektrikli motorla yol alması, toplamda 1000 km’yi aşan menzili, turbo hibrit motoru ve ultra düşük yakıt tüketimi ile fark yaratacak. SAIC Londra Dizayn Ofisi’nde geliştirilen, MG’nin teknoloji harikası Yeni HS PHEV, yeni ön ızgarası ve daha ince farları ile SUV dizaynına daha teknolojik bir görünüm kazandırıyor. Diğer taraftan farları birbirine bağlayan merkezi siyah panel yeni otomobilin genişliğini vurguluyor. Arkada ise ön farların tasarımını yansıtan LED stop lambaları merkezi bir motifle birbirine bağlanırken, özellikle geceleri dikkat çeken X şekli özgün bir ışık imzası oluşturuyor. MG’nin yeni nesil tasarım dilini yansıtan Yeni HS PHEV, 1.890 mm genişlik ve 4.670 mm uzunluk sunuyor. Modelin aks mesafesi de artarak 2.767 mm’ye ulaştı ve böylece daha da geniş bir iç mekana kavuştu.

Şehirde Benzin Harcamıyor, 1000 km’den Uzun Mesafeyi Durmadan Katediyor

Yeni HS PHEV, 21.4 kWsa kapasiteli bataryası ve 55 litre yakıt deposuyla 1000 kilometre üzerinde menzile zorlanmadan ulaşıyor. Onu rakiplerinden üstün kılan en önemli özelliği, 100 kilometreyi aşan mesafeyi hiç yakıt harcamadan sadece elektrikli olarak katedebilmesi. Böylece şehir içinde hiç yakıt harcamadan %100 elektrikli olarak, uzun yolda ise menzil endişesi olmaksızın benzinli olarak kullanılabiliyor. Yeni HS PHEV, ultra verimli hibrit sistemiyle, 100 km’de yalnızca 0.54 litre yakıt tüketimiyle rakipsiz bir değer ortaya koyuyor.

Yeni Nesil Yazılım ve Turbo Hibrit: Tutumlu Performans Canavarı

Yeni nesil yazılımı sayesinde, 145 PS gücündeki 1.5 litrelik turbo benzinli motoruyla 185 PS’lik elektromotoru kombine çalıştırıyor. İki motorun seri veya paralel çalışmasını sağlayan, sürücünün ihtiyacını anlayarak motorların birbiriyle ilişkisini optimize eden yazılım SAIC mühendisleri tarafından geliştirildi. Güç ihtiyacı olduğunda bir performans canavarına dönüşen otomobil, gündelik kullanımda ise şaşırtıcı bir ekonomi sağlıyor. İki motoru sayesinde toplamda 339 beygir güç üreten araç, 6.9 saniye içinde 0-100 km hıza ulaşmayı başarıyor.

Premium ve Sade Tasarım, Mükemmel Sürüş Keyfi, Sessiz İç Kabin

SAIC Design Londra tarafından Avrupa müşterilerinin beklentilerine göre hazırlık yapılmış ve daha büyük hacim, işlevsellik, konfor, sade ve şık bir tasarım dili hedeflenmiş. 19 inç elmas kesim alaşımlı jantları, aerodinamik ve keskin yan silüeti, ön ve arka modern far grubuyla çok dinamik görünüme sahip yeni HS, içerde yalın ve sofistike dizayn anlayışıyla siyah ve taba olmak üzere iki farklı iç renk ile tercih edilebiliyor. Premium his yaratan malzemeler, sadeliğin önde tutulduğu tasarım diliyle yalınlığı önemseyen müşteriler hedeflenmiş.

Zengin ve Yüksek Teknolojik Donanım Seviyesi

İddialı model, yeni ve hızlanan yazılımıyla, her biri 31.2 cm iki yüksek çözünürlüklü ekrandan oluşan yekpare geniş ekran (12.3 inç 2 ekran), kablosuz akıllı telefon şarjı, hafızalı yan aynalar, bel desteği ayarlı 6 yönlü ve hafızalı sürücü koltuğu, otomatik bagaj kapağı, 360 derece çevre görüş kamerası, 8 hoparlörlü hi-fi sistemi ile donatılmış. Üstün teknoloji ürünü yenilikçi modeli ile MG, üstelik araç dışına elektrik verebilmeyi mümkün kılan V2L Enerji Paylaşım Özelliğini ilk defa bir hibrit modelinde sunuyor.

GSR2 ile Tam Uyumlu Üst Seviye Geliştirilmiş Güvenlik Özellikleri

HS PHEV, sunduğu yüksek güvenlik önlemlerinin yanı sıra yarı otonom sürüşe imkan tanıyor. Yaya ve Bisiklet Algılama Özelliği ile Aktif Acil Durum Freni, Şerit İhlal İkazı ile Şerit Takip Desteği, Şerit Değiştirme Desteği ile Kör Nokta Monitörü, Sürücü Dikkat Dağınıklığı Uyarısı, Ön Çarpışma Uyarısı, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Kapı Açma Uyarısı, Adaptif Hız Sabitleyici, Trafikte Sürüş Sistemi başta olmak üzere gelişmiş MG Pilot Teknolojik Sürüş Destek Sistemleri’ni standart olarak sunuyor.

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.