Connect with us

Otobüs

Anadolu Isuzu, yenilikçi ve çevreci araçlarıyla Busworld Türkiye Fuarı’ndaydı

Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticisi Anadolu Isuzu, 29-31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Busworld Türkiye 2024 Fuarı’nda sektöre öncülük eden modellerini ziyaretçiler ve katılımcılarla buluşturdu. Anadolu Isuzu fuarda Novo Volt modelinin lansmanıyla gelecek vizyonunu gözler önüne serdi.

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, otobüs üreticilerinin ve tedarikçilerinin en yeni ürün, teknoloji ve sürdürülebilir çözümlerini ortaya koyduğu Busworld Türkiye 2024 Fuarına çevre dostu modelleriyle katıldı. Anadolu Isuzu, Busworld Türkiye’deyurt içinde ve yurt dışında önemli başarılara imza atan Grand Toro, Citiport 12 ve Novociti Volt modellerini de sergiledi. Aynı zamanda Anadolu Isuzu’nun en yeni modeli elektrikli Novo Volt’un Türkiye’deki ilk gösterimi de fuarda gerçekleşti. Üretimden başlayarak satış sonrasına kadar “sürdürülebilirlik” temel anlayışıyla ile hareket eden Anadolu Isuzu, bu doğrultuda gelecek vizyonunu da ortaya koydu.

Arıkan; “Modellerimize tüm dünyada ilgi çok büyük”

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan Busworld Türkiye’de gerçekleştirilen Novo Volt lansmanında bir de basın toplantısı düzenledi. Arıkan toplantıda yaptığı konuşmada yurt içinde ve yurt dışında önemli başarılara imza atan Grand Toro, Citiport 12 ve Novociti Volt modellerini sergilediklerini ve markanın en yeni modeli elektrikli Novo Volt’un Türkiye’deki ilk tanıtımını yaptıklarını belirterek “Sektörümüzü buluşturan bu fuarda AR-GE ve inovasyonu önceleyen ‘akıllı fabrika’ özelliklerine sahip modern üretim tesislerimizde dünya kentlerinin en güncel taleplerine uygun olarak geliştirip ürettiğimiz çevreci ve modern araçları sunduk. Bu araçlarımız Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde büyük ilgi ve beğeni topluyor. Son üç yıla baktığımızda; yurt içinde olduğu kadar ihracatta büyüyüp rekorlar kırdığımız bir dönemi yaşamamız bunun en büyük göstergesi” dedi.

Tam elektrikli NovoVolt 2025 yılında yollarda

Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de ilk kez tanıttığı tam elektrikli otobüs NovoVolt servis ve turizm sektörü için tasarlandı. 29 yolcuya kadar oturma kapasiteli olan NovoVolt 320 kW’lık güçlü bir motor ve 165 kWsa’lik batarya ile donatıldı. NovoVolt 2025 yılından itibaren satışa sunulacak ve markanın orta boy elektrikli otobüs ürün gamını genişletecek.

Grand Toro ideal çözümler sunuyor

Anadolu Isuzu’nun Busworld Türkiye 2024’teki standında sunulan Grand Toro da üstün donanım ve teknolojik özellikleriyle fuarın ilgi çekici modelleri arasında yerini aldı. 37 koltuğa varan kapasiteli bu model kısa ve orta mesafeli servis, turistik ve havaalanı taşımacılığı seyahatleri için 8,5 metrelik orta boy ideal bir otobüs olarak dikkat çekiyor.

NovoCiti VOLT öne çıkacak

Fuarda sergilenen tamamen elektrikli orta boy NovoCiti VOLT da üstün özellikleriyle öne çıkan bir başka Anadolu Isuzu modeli oldu. Kendini kanıtlamış bir model olan NovoCITI LIFE’ı temel alarak geliştirilen tamamen elektrikli orta boy NovoCiti VOLT, geleceğin şehir içi toplu taşıma taleplerini karşılamak için özel olarak dizayn edildi. NovoCiti VOLT, sıfır emisyonu ve Akustik Araç Uyarı Sistemi (AVAS) ile daha önce birçok Avrupa şehrinde sergilendi ve yerel yönetimlerin de ilgi odağı oldu.

Isuzu Citiport 12 “konforlu ve ergonomik”

Anadolu Isuzu fuarda, büyük metropol ve belediyelerin genel ulaşım ihtiyaçları dikkate alınarak “ideal çözüm” çerçevesinde tasarlanan 12 metre segmentindeki toplu ulaşım aracı Citiport 12’yi de beğenilere sundu. Minimum yakıt, geniş ve ferah iç hacmi ile yolcularına konfor, ergonomik sürücü alanıyla da şoför dostu tasarımı buluşturan Citiport 12, 107 yolcuya kadar taşıma kapasitesiyle dikkat çekiyor. Engelsiz ulaşım konsepti ile tüm engelli yolcular için kolay ve rahat ulaşım imkanı sağayan model, Avrupa’nın en konforlu ve ergonomik otobüsü’ ödülüne sahip. Citiport 12, güçlü servis ağıyla, hızlı yedek parça erişimi ve 2 yıl sınırsız kilometre garantisiyle de öne çıkıyor.

Anadolu Isuzu 40 yaşında

Türk otomotiv sanayisinin yapı taşlarından biri olan Anadolu Isuzu’nun temelleri 1965 yılında atıldı. Çelik Montaj adıyla yolculuğuna başlayan Anadolu Isuzu, 1984 yılında Isuzu Motors Ltd. ile varılan lisans anlaşması ile birlikte Anadolu Isuzu ismini kullanmaya başladı. Kamyon, kamyonet, midibüs ve otobüs segmentlerinde “Isuzu” markası ile araç üretimlerini gerçekleştiren Anadolu Isuzu, güçlü ürün gamı, yaygın bayi ağı ve satış sonrası hizmetleri ile müşterilerine hizmet sunuyor. Anadolu Isuzu’nun yurtiçinde 33 satış noktası ve 91 yetkili servisi, yurtdışında ise 44 ülkede 36 distribütörlüğü ve 133 servis noktası bulunuyor.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Avrupa’da Tünelden Geçebilen İlk Sürücüsüz Araç Karsan Otonom e-ATAK’a Stevie Ödülü!

‘Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde’ olma vizyonu ile dünyada toplu ulaşımın  dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, iş dünyasının önde gelen ödül programlarından Stevie Awards’ta üç ayrı ödüle birden layık görüldü. Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Stevie Awards organizasyonunda Karsan, “Teknolojik Yenilik” ve “Uluslararası Genişleme” kategorilerinde 2 ayrı Gümüş Stevie Ödülü’nün sahibi oldu. Karsan, maliyet düşürme alanında şirket içi fonksiyonlarında geliştirdiği projesi ile de “Organizasyonel İyileştirme” kategorisinde Bronz Stevie ile ödüllendirildi. Ürettikleri yüksek teknolojili ve çevre dostu araçlarla dünya çapında ödüller kazanmaya devam ettiklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Stevie’den 3 ödül birden kazanmak tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte bizler için çok büyük bir gurur kaynağı. Araçlarımız kadar ‘Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde‘ olma vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz uygulama ve hizmetlerle de ödüle layık görülmek yaptığımız çalışmalarda doğru yolda ilerlediğimizin en önemli kanıtı niteliğinde” dedi.

 

Başta Avrupa olmak üzere dünyada toplu ulaşımın elektrikli ve otonom dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, yenilikçi ürün ve hizmet anlayışıyla küresel boyutta ödüllendirilmeye devam ediyor. Toplu ulaşıma son teknolojiyi entegre ederek ürettiği modelleriyle 23 ülkede 1100 adedin üzerinde elektrikli aracıyla hizmet veren Karsan, dünyanın ilk Seviye 4 sürücüsüz toplu ulaşım aracı olan Otonom e-ATAK ve kısa sürede başarıyla genişlettiği uluslararası pazarları ile ile Stevie Awards’a damgasını vurdu.

 

Dünyada 1100’den fazla elektrikli Karsan yolcu taşıyor!

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Stevie Awards’ta Karsan, “Teknolojik Yenilik” kategorisinde Gümüş Stevie ödülünü, Otonom e-ATAK’ın Norveç Stavanger’de gerçekleştirdiği 800 metrelik tünel geçişini içeren ‘Yeni Meydan Okuma’ projesiyle kazandı. Ayrıca Karsan, 23 ülkede 1100’den fazla elektrikli aracıyla Avrupa’nın ardından Kuzey Amerika ve Japonya pazarlarına da giriş yaparak, ‘Karsan Dünya Çapında’ projesiyle ‘Uluslararası Genişleme’ kategorisinde bir başka Gümüş Stevie ödülüne layık görüldü.

 

Dünyada toplu ulaşımı dönüştürmeye devam edeceğiz!

Ürettikleri yüksek teknolojili ve çevre dostu araçlarla dünya çapında ödüller kazanmaya devam ettiklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Stevie’den 3 ödül birden kazanmak tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte bizler için çok büyük bir gurur kaynağı. Araçlarımızın yanı sıra ‘Mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma’ vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz uygulama ve hizmetlerle de ödüle layık görülmek yaptığımız çalışmalarda doğru yolda ilerlediğimizin en önemli kanıtı niteliğinde.” dedi. Okan Baş, Karsan olarak geleceğin teknolojilerini rakiplerinden önce sunma hedefiyle çalıştıklarını belirterek, ‘İlk Gümüş Stevie ödülümüzü, Norveç Stavanger’de Otonom e-ATAK’ın tünelden geçebilen ilk otonom araç olmasıyla kazandık. İkinci Gümüş Stevie ödülünü ise Karsan’ın beş buçuk yıl gibi kısa bir sürede Avrupa’dan Kuzey Amerika ve Japonya’ya kadar genişleyerek, 23 ülkede 1100’den fazla elektrikli araç parkına ulaşma başarısıyla elde ettik. Bronz Stevie’yi ise şirket içinde gerçekleştirdiğimiz maliyet iyileştirme süreçleri ve organizasyonel yapıyı güçlendirme çalışmalarıyla kazandık. İddialı modellerimiz e-JEST ve e-ATAK, Avrupa’da son dört yılın aralıksız olarak segment liderleri oldu. Avrupa’da altıncı sırada yer alırken, aynı zamanda Japonya ve Amerika’da da büyümeye devam ediyoruz. Bu uluslararası büyüme hızımız, Karsan’a Gümüş Stevie ödülünü kazandırdı. Ayrıca, Otonom e-ATAK da üretildiği günden bugüne birçok ilki gerçekleştirerek Stevie’de öne çıkmayı başardı. Karsan olarak, her geçen gün daha da ileri taşıdığımız ürün ve hizmetlerimizle, dünyanın toplu ulaşım altyapısını elektrikli, otonom ve hidrojen yakıtlı araçlarımızla dönüştürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Continue Reading

Blog

Karsan, Değer VKŞ ile Birlikte Otomotiv Sektörünün İlk Kira Sertifikası İhracına İmzasını Attı!

Başta Avrupa olmak üzere dünyada toplu ulaşımın elektrikli ve otonom dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, sektörde ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Alternatif finansman kanallarına erişim çalışmalarını da hız kesmeden sürdüren Karsan, bu kapsamda otomotiv sektörünün ilk sukuk ihracına imzasını attı. Talep toplama süreci 14-15 Ağustos 2024’te gerçekleştirilen, 355 gün vadeli 200 milyon TL tutarındaki ihraç, Albaraka Türk Katılım Bankası’nın yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Değer Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

 

Dünyada, toplu ulaşımın elektrikli ve otonom dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, yenilikçi modelleri ve üstün hizmet anlayışıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 23 ülkede 1100’den fazla elektrikli aracıyla dünya halklarına konforlu ve çevreci toplu ulaşım hizmeti sunan Karsan, alternatif finansman kanallarına ulaşım çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda şirket, otomotiv sektörünün ilk kira sertifikası ihracına imzasını attı.

 

Karsan Otomotiv’den yönetim sözleşmesine dayalı ilk kira sertifikası işlemi!

Talep toplama süreci 14-15 Ağustos 2024’te gerçekleştirilen, 355 gün vadeli 200 milyon TL tutarındaki ihraç, Albaraka Türk Katılım Bankası’nın yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Değer Varlık Kiralama AŞ (Değer VKŞ) aracılığıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Böylece Karsan Otomotiv, alternatif finansman kanallarına erişim stratejisi kapsamında 16 Ağustos 2024 Cuma günü otomotiv sektöründeki ilk kira sertifikası ihracını başarıyla gerçekleştirmiş oldu. Bu işlem, Karsan Otomotiv’in Değer VKŞ aracılığıyla Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 7 Mart 2024’te almış olduğu 700 milyon TL tutarındaki ihraç tavanı kapsamında gerçekleştirdiği yönetim sözleşmesine dayalı ilk kira sertifikası işlemi olma özelliğiyle da ayrıca bir önem arzediyor.

Türk otomotiv sanayisinin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi!

Türk otomotiv sanayinde 58 yılı geride bırakan Karsan, faaliyet gösterdiği ticari araç segmentinde son teknolojiye sahip tesislerinde kendi markası da dâhil, dünyanın önde gelen otomotiv şirketleri için üretim yapıyor. Son 4 yılda elektrikli minibüs ve otobüs satış adetleri Türkiye’nin e-otobüs ihracatının yüzde 90’ını oluşturan Karsan, Avrupa’da toplu taşımada 6 metreden 18 metreye kadar tam elektrikli ürün gamı sunan ilk ve tek marka olarak dikkat çekiyor. 2023 yılı sonunda ise sağdan direksiyonlu 6 metrelik e-JEST ile Japonya pazarına giren ilk Avrupalı üretici unvanını kazanan şirket, Amerika’dan Japonya’ya 3 kıtada 23 ülkede elektrikli araçlarıyla hizmet veriyor. Öte yandan 2022 itibarıyla Renault markası için Megane Sedan otomobillerinin de üretimini gerçekleştiren Karsan, Türk otomotiv sanayisindeki tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alıyor.

Continue Reading

Blog

Karsan, Otonom e-ATAK ile 8 Ülkede Sürücüsüz Ulaşıma Öncülük Ediyor!

Başta Avrupa olmak üzere dünyada toplu ulaşımın elektrikli ve otonom dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, sektörde ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. ADASTEC iş birliği ile geliştirilen, dünyanın ilk, planlanmış bir rota üzerinde Seviye-4 sürücüsüz aracı olan Karsan Otonom e-ATAK; ABD, Norveç, Romanya, Hollanda, Türkiye, Fransa ve Finlandiya’nın ardından şimdi de İsviçre’de konforlu ve çevreci ulaşım dönemini başlatıyor. İsviçre’nin Arbon tarihi şehir merkezi ile yeni yerleşim alanı Saurer Werk 2 bölgesi arasında 2,2 kilometrelik güzergâhta 8 duraklı bir rotada saatte 30 kilometre hızla hizmet verecek olan Otonom e-ATAK, ülkenin ilk otonom otobüsü olacak. Avrupa’da ilk kez şehir içinde otonom şekilde toplu taşıma hizmeti veren  Otonom e-ATAK’ın aynı zamanda tünelden geçen ilk sürücüsüz araç olarak önemli bir başarıya imza attığını vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “Aracımız, İsviçre’nin Arbon şehrinin dar sokaklarına uygun kompakt yapısıyla, tarihi  dokuyu bozmadan, yolcularına konforlu ve çevreci bir otonom yolculuk deneyimi vadediyor. 2.2 kilometrelik bir toplu taşıma güzergahında, otonom sürüş modunda yolcu taşıma hizmeti sunacak olan Otonom e-ATAK ile İsviçre’nin de sürücüsüz toplu taşımaya geçişinde öncü rol üstlenmekten gurur duyuyoruz. Daha önce Jest aracımızla adım attığımız İsviçre pazarında, ağustos ve eylül aylarında ülkenin en büyük operatörlerinden birine teslim edeceğimiz 23 adet elektrikli aracımızla bu pazardaki varlığımızı daha da sağlamlaştırmayı hedefliyoruz” dedi. ADASTEC CEO’su Dr. Ali Peker ise bu başarının Karsan ile paylaştıkları ortak vizyonun sonucu olduğunu söyleyerek “Stavanger’de gerçekleştirdiğimiz operasyon ile Avrupa’da bir ilki gerçekleştirdik, ABD’de ise Michigan State Üniversitesi’nde Amerika’nın ilk otonom otobüsünü devreye aldık. Bu projeler, sadece toplu taşıma sistemlerini otomatikleştirmekle kalmadı; aynı zamanda daha akıllı, daha bağlantılı ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru önemli adımlar attık. Bu güçlü iş birliği ile toplu taşımada inovasyonun öncüsü olmaya devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

Dünyada, toplu ulaşımın elektrikli ve otonom dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, yenilikçi modelleri ve üstün hizmet anlayışıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Dünya genelindeki varlığını her geçen gün daha da artıran Karsan, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin ilk tercihi olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda dünyanın ilk,

planlanmış bir rota üzerinde sürücüsüz olarak hareket edebilen Seviye-4 toplu ulaşım aracı Otonom e-ATAK, özellikle tarihi dokusunu korumayı başaran eski yerleşim yerlerinin ilk tercihi olmayı sürdürüyor.

 

Karsan 8 ülkede toplu taşımayı otonoma dönüştürüyor!

Karsan Otonom e-ATAK ABD’de Michigan State University kampüsünde 1.5 yıl boyunca 5 kilometrelik bir rotada yolcu taşıyarak dünyada bir ilki gerçekleştirmişti. Norveç’in Stavanger şehrinde ise 2022’den bu yana açık trafikte biletli yolcu yaşıyan Otonom e-ATAK, var olan güzergahını bu sene başında tünel içeren bir rota ile genişleterek, tünelden geçen ilk otonom araç olarak zorlu bir sınavı daha başarı ile vermişti. ABD, Norveç, Fransa, Romanya, Türkiye’den sonra son olarak Finlandiya’da çalışmaya başlayan Otonom e-ATAK ile 7 farklı noktada otonom projelerini devreye alan Karsan, 80 bin kilometre otonom sürüş deneyimi elde ederken, 30 binin üzerinde yolcu taşıdı. Bunlara ek olarak, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde havalimanı otonom projesine de imza atan Karsan, 2024 yılı sonunda teslim edeceği 2 adet Otonom e-ATAK’la, dünyada ilk kez havalimanı transferini otonom bir araçla gerçekleştiren marka olacak.

 

Bu başarılı projelere bir yenisini daha ekleyen Karsan, Otonom e-ATAK’ı şimdi de İsviçre’de yollara çıkarmaya hazırlanıyor. İsviçre’nin tarihi şehirlerinden Arbon’da hizmet verecek olan ve ülkenin ilk sürücüsüz otobüsü olacak Otonom e-ATAK, TGA’nın SCCL (Self Controlled City Liner) projesi kapsamında satın alındı ve aralık ayında Karsan tarafından şehre teslim edilecek. Ocak 2025 itibarıyla da Arbon’un toplu ulaşım operatörü Eurobus Ostschweiz AG bünyesinde yolcu taşımaya başlayacak.

 

Karsan’ın “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” vizyonuyla yenilikçi  adımlar atmayı sürdürdüğünü söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Avrupa başta olmak üzere dünyanın ulaşım altyapısını elektrikli ve otonom araçlarımızla dönüştürmeye devam ediyoruz. Ana hedef pazarlarımızın dışında yaptığımız çalışmalarla Japonya’dan ABD’ye kadar çok geniş bir coğrafyada tasarımından üretimine, satış pazarlamasından satış sonrasına kadar kendi markamızla hizmet veriyoruz” dedi. Avrupa’da şehir içinde, açık trafikte otonom şekilde toplu taşıma hizmeti veren araç olan Otonom e-ATAK’ın aynı zamanda Avrupa’da tünelden geçen ilk sürücüsüz araç olarak önemli bir başarıya imza attığını vurgulayan Okan Baş, “Aracımız, İsviçre’nin Arbon şehrinin dar sokaklarına uygun kompakt yapısıyla, tarihi dokuyu bozmadan, yolcularına konforlu ve çevreci bir otonom yolculuk deneyimi vadediyor. 2.2 kilometrelik bir toplu taşıma güzergahında, otonom sürüş modunda yolcu taşıma hizmeti sunacak olan Otonom e-ATAK ile İsviçre’nin de sürücüsüz toplu taşımaya geçişinde öncü rol üstlenmekten gurur duyuyoruz. Daha önce Jest aracımızla adım attığımız İsviçre pazarında, ağustos ve eylül aylarında ülkenin en büyük operatörlerinden birine teslim edeceğimiz 23 adet elektrikli e-ATAK aracımızla bu pazardaki varlığımızı daha da sağlamlaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan ADASTEC CEO’su Dr. Ali Peker ise “ADASTEC olarak, Karsan ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle global çapta büyümeye devam ediyoruz. Stavanger’de gerçekleştirdiğimiz operasyon ile Avrupa’da bir ilki gerçekleştirdik, ABD’de ise Michigan State Üniversitesi’nde Amerika’nın ilk otonom otobüsünü devreye aldık. Bu projeler, sadece toplu taşıma sistemlerini otomatikleştirmekle kalmadı; aynı zamanda daha akıllı, daha bağlantılı ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru önemli adımlar attık. Birçok Avrupa şehrinde hizmet vermeye devam ediyoruz, şimdi de Arbon’da toplu taşımayı daha erişilebilir ve verimli hale getiriyoruz. Bu başarılar, Karsan ile paylaştığımız ortak vizyonun bir sonucu. Projeye katkılarından dolayı proje sahibi TGA’ya ve operatör olan Eurobus’a da teşekkür ediyorum. Bu güçlü iş birliği ile toplu taşımada inovasyonun öncüsü olmaya devam ediyoruz ve her geçen gün daha fazla topluluğa global çözümler sunarak yerel faydalar sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

Yüksek Teknoloji İle Sürücüsüz Ulaşımın Geleceği!

Karsan Otonom e-ATAK’ta aracın farklı yerlerinde konumlanan çok sayıda LiDAR sensör bulunuyor. Bununla birlikte, ön kısımda bulunan gelişmiş radar teknolojisi, RGB kameralarla yüksek çözünürlükte görüntü işleme kapasitesi sayesinde ekstra çevre güvenliği gibi birçok yenilikçi teknoloji de Otonom e-ATAK’ın özellikleri arasında yer alıyor. Tüm bu teknolojileri Seviye-4 Otonom olarak sunabilen Otonom e-Atak, planlanmış bir rota üzerinde sürücüsüz olarak hareket edebiliyor. Gece veya gündüz, her türlü hava koşulunda 40 km/s hıza otonom sürüşte çıkabilen araç, bir otobüs sürücüsünün yaptığı; rota üzerindeki duraklara yanaşma, inme-binme süreçlerini yönetme, kavşak ve geçitlerle trafik ışıklarındaki sevk ve idareyi sağlama benzeri tüm işlemleri sürücüsüz olarak gerçekleştiriyor.

 

 

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.