Connect with us

Deniz Yolu

Dünya Denizcileri Expomaritt Exposhipping İstanbul’da Buluştu

Exposhipping İstanbul, 16. Uluslararası Denizcilik Fuar & Konferansı, bugün Viaport Marina Tuzla’da ziyarete açıldı. Fuarın açılış töreninde konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Denizcilik sektörünün buluşma noktası olan Expomaritt Exposhipping İstanbul başta olmak üzere, ürün ve hizmetlerin hedef kitleye tanıtımı, iş çevresinde marka bilinirliğinin artırılması, kurumsal imajın geliştirilmesi, sektördeki son gelişmelerin takibi ve iş ağının güçlendirilmesi gibi sağladıkları imkanlardan ötürü fuar organizasyonlarının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı Deniz Ticaret Odası olarak fuar organizasyonlarını çok önemsiyor, etkin ve başarılı bir şekilde geçmesi için elimizden gelen desteği vermeye çaba gösteriyoruz. ” dedi.

 

16 yıldır Türk Gemi İnşa ve Yan Sanayisini Türkiye’de dünya denizcilik profesyonelleri ile Türkiye’de buluşturan Exposhipping Expomaritt İstanbul, 30 Kasım’da Viaport Marina Tuzla’da düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Açılış törenine Kıyı Emniyet Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven, Informa Markets Türkiye Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu, sektör temsilcileri ve profesyonelleri katıldı.

37 ÜLKEDEN 180 KATILIMCI VE 600 MARKA

İMEAK Deniz Ticaret Odası adına iki yılda bir İstanbul’da düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Informa Markets Türkiye Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu, “Exposhipping Expomaritt İstanbul’da buluşmamızın üzerinden geçen kısa süre içinde dünyada pek çok şey değişti. Küresel düzeyde halen yaşamakta olduğumuz pandemi, tedarik zincirinin devamlılığı için denizcilik sektörünün ne kadar hayati rol oynadığını bir kez daha gösterdi. Exposhipping Expomaritt İstanbul olarak, bu büyük değişim ve dönüşüm sürecinin sektör için yarattığı fırsatlara odaklandık. Bu yıl 30 Kasım-03 Aralık 2021 tarihleri arasında Viaport Marina Tuzla’da düzenlediğimiz fuarımızda başta Almanya, İngiltere, Danimarka, Norveç, Hollanda, AB, Çin, Güney Kore, İtalya ve İspanya olmak üzere 37 ülkeden 180 katılımcı ve 600 markayı ağırlıyoruz. Bölgesinin en önemli ticaret ve pazarlama platform olan Exposhipping Expomaritt İstanbul’da, Türk Gemi İnşa ve Yan Sanayi sektörünün yeni pazarlarla buluşmasına ve rekabet gücünün artmasına katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

GEMI İNŞADA YILLIK 2 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Exposhipping Expomaritt İstanbul gibi fuarların, gemi inşa sanayisinin meraklısının yaygınlaşması ve deniz tutkunlarının üreticilerle bir araya gelmesini sağlayan önemli fırsatlar olarak gördüğünü ifade eden Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, “Ülkemize, ekonomimize ve sektörümüze katkı sağladığını düşündüğüm Exposhipping Expomaritt İstanbul’un dünyadaki diğer örnekleri gibi markalaşması en büyük temennimizdir. Bugün kendi askeri gemilerini inşa eden dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız. Yat inşasında dünyada ilk üç arasındaki yerimizi koruyoruz. Türk yat üreticileri arasında bugün dünyada marka haline gelmiş firmalarımızın da bulunduğu biliyorum ve bundan gurur duyuyorum. Ülkemizde inşa ettiğimiz feriler, enerji gemileri, römorkörler, offshore gemileri, balıkçı gemileri, kimyasal tankerler, yük gemileri ve diğer ticari gemiler sayesinde ve bunlara bakım onarımı da eklediğimizde, yıllık ihracat rakamımız, 2 milyar Dolar’a yaklaştı. İhracatımızın her yıl daha ileri gitmesi için sektörümüz azimle çalışmaya devam ediyor.” dedi.

Fuarlar İhracata Katkı Sunuyor.”

Türkiye’de düzenlenen gemi ve yat sektörlerine ilişkin fuarların yerel ve uluslararası sektör paydaşlarının bir araya gelmesi noktasında önem arz ettiğinin altını çizen GYHİB Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven, Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği olarak yurt dışında gerçekleştirilen sektörel fuarlarda Türkiye’nin milli katılımını üstleniyor, ülkemizde gerçekleşen sektörel fuarların da hem ülkemiz hem de Türkiye gemi ve yat inşa sektörlerinin uluslararası tanıtımına katkı sağlaması noktasında desteklerde bulunuyoruz. Bu itibarla, ülkemizin önde gelen uluslararası sektörel organizasyonlarından Exposhipping İstanbul Fuarı’nın sektörümüze olumlu katkılar sağlamaya devam edeceğini umarak, tüm sektöre hayırlı olmasını diliyorum.

Açılış konuşmalarının ardından Kıyı Emniyet Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven, Informa Markets Türkiye Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu ve sektör başkanlarının katılımıyla kurdele kesimi yapıldı ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Resmi açılışın ardından Başkanlar, sektör profesyonelleri ve basın mensupları, tek tek stantları ziyaret ederek, katılımcı firma temsilcileriyle görüştü.

EN YENİ TEKNOLOJIK GELİŞMELER MARINE TALKS’TA

Exposhipping İstanbul, 16. Uluslararası Denizcilik Fuar & Konferansı, denizcilik sektörünün ufkunu genişletecek etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Fuar katılımcıları ve alanında uzman konukların sunumları ile “Marine Talks” sahnesinde sektöre dair son teknolojik gelişmeler ile yeni ürün ve markalar tanıtılacak. Fuarın ilk günü 30 Kasım’da AVS Global tarafından düzenlenen konferansa Başkan Abdülvahit Şimşek, Catering Müdürü Sevda Güler, Küresel Tedarik Müdürü Mükremin İnan ve Kalite Güvence Müdürü Sevinç İlgar Nas,  konuşmacı olarak katıldı. İlgiyle takip edilen etkinlikte, provizyon yönetimi ve catering, global gemi ikmal ve teknik mağaza yönetimi ile kalite yönetimi başlıkları ele alındı.

DENİZCİLİKTE YENİ FIRSATLAR

Fuarın ikinci günü 01 Aralık’ta Marine Talks’ta yoğun bir program Exposhipping Expomaritt İstanbul katılımcı ve ziyaretçilerini bekliyor. Öğleden önce Youngship Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Oğiş, “Dekarbonizasyon: Hukuki Arka Plan Analizi”, Milestone Gemi İşletmeciliği ve Acenteliği Filo Yöneticisi Kerem Ersoy, “Gemi İşletmeciliğinde Milestone” ve Yaf Diesel Spare Parts & Engineering Proje Satış Müdürü Mert Serdar Koç, “BSKY-Dünyadaki Tek Filtresiz UV Tip BWTS”, başlıklı konuşmalarını yapacaklar. Öğleden sonraki oturumlarda Gedik Kaynak adına Metalurji ve Malzeme Mühendisi Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, “Gemi İnşaasında Kaynak Mühendisliğinin Yeri” başlıklı bir konuşma yapacak. Ekol Denizcilik tarafından düzenlenen “Üç Tarafı Deniz Dört Tarafı Fırsat Eşitliği” etkinliğinde Kurum Müdürü Mutlu Arslan, Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ, Eğitim Koordinatörü Özkan Kaya ve İnsan Kaynakları Müdürü Murat Bingül, konuşmacı olarak yer alacaklar.

GÜNDEM: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE YEŞİL MUTABAKAT

Marine Talks’ın son günü 2 Aralık’ta Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde önem kazanan konulara dair etkinlikler yer alıyor. Optimarin Türkiye Satış Müdürü Ufuk Işıksal ‘ın “Güvenilir ve Kolay Balast Suyu Arıtma Sistemi” başlıklı sunumu sonrası gerçekleşecek Ortech Marine Genel Müdürü Ömür Karataş’ın “Yakın Geleceğin Deniz Yakıtları” ile TMMOB Gemimo Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaşar Canca’nın “Paris İklim Değişikliği Anlaşmasının Denizciliğe ve Deniz Mühendisliğine Etkileri” başlıklı konferanslar ile Marine Talks etkinliği sona erecek.

DENİZCİ KADINLAR WISTA TURKEY BULUŞMASI

Fuarın üçüncü gününde WISTA Turkey, denizcilik sektöründe çalışan kadınları  “Denizci Kadınlar Kahvaltısı” organizasyonunda bir araya getirecek. Bu etkinliklerin yanı sıra, Exposhipping Expomaritt İstanbul katılımcı firmaları da fuar boyunca gerçekleştirecekleri etkinlikler ile ziyaretçiler çok renkli ve hareketli bir fuar deneyimi yaşatacaklar. EOS Group, Sapi Turkey, Bulutlu Marine, Jotun Boya, YAF Diesel, Nippon Paint Marine, Onursan Gemi, İlkfer Group stantlarında etkinlikler gerçekleştirecek firmalar arasında yer alıyor. Sektöre dair en son teknolojik gelişmeler ise fuar alanındaki İnovasyon Pavilyonu’nda sergilenecek.

ÜÇLÜ KORUMA: HES KODU, MASKE, SOSYAL MESAFE

Exposhipping Expomaritt İstanbul Fuarı’na hem katılımcılar hem ziyaretçiler, HES kodu ve maske ile giriş yapabilecekler. Fuarda, ülkemizin uyguladığı önlemlere ek olarak dünyanın en büyük etkinlik organizatörü Informa Markets tarafından geliştirilen ‘Temizlik ve Hijyen’, ‘Fiziksel Mesafe’ ile ‘Tespit ve Koruma’yı kapsayan AllSecure Standartları uygulanarak,  sağlıklı ve güvenli bir fuar ortam sunulacak.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Deniz Yolu

“Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053” Gençler, 1 milyon 625 bin liralık ulaştırma projeleri için yarışacak

Bakan Uraloğlu, “Yarışma karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve uzay, haberleşme gibi stratejik alanlarda gençlerimizin vizyoner fikirlerini hayata geçirmeleri için fırsat sunuyor. Kazananlara toplam 1 milyon 625 bin lira ödül vereceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi (UDHAM) tarafından düzenlenen ikincisi düzenlenecek olan “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053” Üniversiteler Arası Ar-Ge Projeleri Fikir Yarışması’nın başvuru sürecinin 31 Ocak 2025 tarihine kadar süreceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Yarışma, üniversite öğrencilerinin Türkiye’nin ulaşım ve altyapı alanlarında yenilikçi fikirler geliştirmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.” ifadelerini kullandı.

Kategorilerde Büyük Ödüller

Bakan Uraloğlu, yarışmanın karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve uzay, haberleşme olmak üzere 5 ayrı kategoride düzenleneceğini ve her kategoride birinciye 150 bin lira, ikinciye 100 bin lira üçüncüye 75 bin lira ödül verileceğini belirtti. Uraloğlu, “Yarışma neticesinde kazananlara toplam 1 milyon 625 bin lira ödül vereceğiz. Değerlendirme kurulunun belirlediği alanlarda ayrıca mansiyon ödülü de verilecek.” dedi.

Başvurular Çevrimiçi Alınıyor

Bakan Uraloğlu, yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin başvurularını fikiryarismasi.uab.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirebileceklerini kaydederek “1 Kasım 2024’te başlayan başvuru süreci 31 Ocak 2025’te sona erecek.” bilgisini paylaştı.

Türkiye’nin 2053 Hedeflerinde Önemli Bir Adım

Bakan Uraloğlu, bu tür yarışmaların gençlerin bilimsel ve teknik projelerde daha aktif rol almalarını sağlayacağını belirterek, “Türkiye’nin 2053 hedeflerine ulaşmasında gençlerimizin katkısı büyük olacak, onların yenilikçi fikirlerine alan açıyoruz. Yarışma, karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve uzay, haberleşme gibi stratejik alanlarda gençlerimizin vizyoner fikirlerini hayata geçirmeleri için büyük bir fırsat sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: LOJİPORT

Continue Reading

Deniz Yolu

Turizmde Sürdürülebilirlik İçin Türk Bayraklı Gemilere İhtiyacımız Var!

2024 yılının son çeyreği, Türkiye’nin kruvaziyer turizminde önemli büyüme kaydettiği bir yıl oldu. Yıl boyunca artan kruvaziyer gemi seferleri, Türkiye’nin kıyılarını yerli ve yabancı turistler için cazip bir destinasyon haline getirdi. Ancak, yüksek enflasyon oranları ve artan maliyetleri belirten Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, ‘‘Ülkemizde yabancı bayraklı bir yolcu gemisini işleten ilk firmayız. Artık daha çok Türk bayraklı kruvaziyer gemileri görmek istiyoruz. Fakat mevcut yüksek enflasyon oranları, bu hedeflere ulaşmamızı zorlaştırıyor.” şeklinde ifade etti.

Kruvaziyer turizmi, Türkiye ekonomisi için giderek daha fazla önem kazanıyor. Coğrafi konumu sayesinde kruvaziyer turizminde stratejik bir merkez olan Türkiye, limanlarındaki gelişmiş altyapı ve teknik imkanlarla birlikte, sahip olduğu özellikleriyle de dünya kruvaziyer turizminde öne çıkma yolunda hızla ilerliyor. Türkiye’nin kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtma ve yerel ekonomiyi canlandırma fırsatını beraberinde getirdiğini belirten Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Türkiye, eşsiz güzellikteki kıyıları ve tarihi zenginlikleri ile kruvaziyer turizmi için ideal bir destinasyon. Kıyılarımız, her yıl artan seferlerle birlikte daha fazla turist çekiyor. Bu hem yerel esnafımız hem de ülkemiz için büyük bir fırsat. Ancak artan enflasyon seyahat maliyetlerini artırarak, turistlerin harcama alışkanlıklarını olumsuz yönde etkilemeye başladı.’’ dedi.

Yüksek Enflasyon Turizm Potansiyelini Tehdit Ediyor

Kruvaziyer turizmi, yerel esnafa ve bölge ekonomisine sağladığı katkılarla dikkat çekiyor. Yolcular, her durakta yerel ürünleri deneyimleyerek, kültürleri yakından tanıma fırsatı buluyor. Türkiye’nin karşılaştığı yüksek enflasyon, bu potansiyeli tehdit ediyor. Son dönemlerde, rezervasyonların altı ay önceden planlandığını ve bu süreçte %30’luk bir azalma yaşandığını gözlemlediğini belirten Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, ‘‘Gemimizde bulunan şikayet kutularına yapılan geri dönüşler, ‘Ülkeniz çok pahalı’ şeklinde bir sonuç ortaya koydu. Bu durum, turizm sektöründeki endişeleri artırıyor ve turistlerin seyahat etme isteğini olumsuz yönde etkiliyor. Ülkemizin enflasyon oranında en iyisini olmasını istiyoruz. Armatörlere, daha fazla devlet bazında ve kredisel bazda destek sağlanmalı. Türk bayraklı kruvaziyer gemilerinin sayısının artması, sektördeki sürdürülebilirliği sağlayacaktır.” açıklamasını yaptı.

Enflasyonun Düşmesi ve Devlet Desteği Şart

Türkiye’de yabancı bayraklı gemi işleten tek firma olarak, Türk bayraklı kruvaziyer gemilerinin sayısını artırmak için devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Ülkemizdeki enflasyon oranının düşmesini ve armatörlerin devlet destekleri ile teşvik edilmesini istiyoruz. Bu destekler, Türk bayraklı kruvaziyer gemileri için büyük bir adım olacaktır.” dedi.

Ayrıca, kruvaziyer turizminin yerel ekonomiye sağladığı katkıyı da önemseyen Çavuşoğlu, “Kruvaziyer yolcuları, her gün yeni bir şehirde, farklı kültürlerde ve lezzetlerde deneyim yaşama fırsatına sahip. Bu da yerel esnaf için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Bir otele gelen turist, alışveriş ve gezme imkânı sınırlıyken, kruvaziyer turizmiyle birlikte bu sınırlar ortadan kalkıyor. Her gün yeni bir güzelliği keşfetmeyi, farklı sahilleri görmeyi ve yerel ürünleri deneyimlemeyi mümkün kılıyor.” ifadelerini kullandı.

‘‘2025 Hedefimiz Daha Fazla Türk Bayraklı Gemi’’

Coğrafik açıdan ülke olarak özel bir konumda bulunduğumuzu söyleyen Çavuşoğlu, 2025 yılına yönelik hedeflerini açıkladı. Çavuşoğlu, önümüzdeki yıllarda Türk bayraklı kruvaziyer gemilerinin sayısını artırmayı planladığını belirterek, ‘‘2025 yılına kadar Türkiye’de daha fazla Türk bayraklı gemi görmek istiyoruz. Bu hedef hem yerel ekonomi hem de turizm sektörü için kritik bir öneme sahip. Önümüzdeki dönemde 1 veya 2 yeni yolcu gemisi almayı düşünüyoruz. Belki de daha küçük olan gemimizi Türkiye içinde çalıştıracağız. Şu anki gemimizi ise Avrupa kıyısında çalıştırmayı planlıyoruz. Tabi şartlar değişirse ve imkanlar iyileşirse biz de esnek bir durum alabiliriz. Bu, piyasanın taleplerine göre şekillenecektir.’’ dedi.

Continue Reading

Deniz Yolu

“Sigortası olmayan deniz aracı sefere çıkamayacak”

Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, 12 ve üzeri yolcu taşıyan, deniz turizminde kullanılan gezi teknelerinin zorunlu sigorta kapsamına alındığını belirtti. Sigortası olmayan deniz araçları sefere çıkamayacak diye ekledi.

Yolcu taşıyan tüm deniz araçlarının olası kazalarda yolcuların ve mürettebatın uğrayacakları bedeni zararlara, üçüncü şahıslara verilebilecek zararlara ve teknelerin çevreye verecekleri zararlara karşı sorumluluk sigortası ile zorunlu sigortalanmaları gerektiğini ifade eden Teker, “Geçen yıl yapılan düzenlemeyle gezi teknelerine sigorta zorunluluğu getirildi. Sigortası olmayan tekneler sefere çıkamayacak.

Artık bütün deniz araçları sigortasını yaptırmak zorunda. Sezonun başındayız. Gezi tekneleri liman başkanlarından denize elverişlilik belgesini almak zorunda. Bu belgeler arasında sorumluluk sigortası da bulunuyor. Liman başkanları sıkı takibini yapıyor. Liman başkanları gerekli teminata sahip olmayan deniz araçlarının seferlerine müsaade etmiyor” dedi.

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.