Connect with us

Otomobil

Hyundai IIHS Çarpışma Testlerinde Zirveye Oturdu

Hyundai, Amerikan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü tarafından yapılan çarpışma testlerinde 10’dan fazla Top Safety ve 6 tane Top Safety Plus ödülü alarak güvenilirliğini kanıtladı.

Hyundai ve Genesis markaları genel olarak en üst seviyede koruma sağlarken, ayrıca daha katı zorunluluklara rağmen sundukları standart donanımlarla da yaya ve yolcu açısından öne çıktı. Hyundai, satışa sunduğu ve sunacağı tüm yeni modellerde üst düzey güvenlik donanımlarını geliştirmeye devam edecek.

Amerikan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), Hyundai Motor Grubu’na ait toplam 16 yeni aracı kapsamlı bir şekilde çarpışma testlerine tabi tuttu. Dünyaca ünlü IIHS 2024 TOP SAFETY PICK (TSP) ve TOP SAFETY PICK PLUS ödülleriyle zafere ulaşan Hyundai ve Genesis modelleri,yapılan değerlendirmede rakiplerinden çok daha fazla öne çıkarak dikkat çekti.

Grubun güvenlik donanımlarına ve teknolojiye yapmış olduğu yatırımların bir karşılığı bu testler, araçlardaki olağanüstü performansı, güvenliğe olan sarsılmaz odağının bir kanıtı durumunda. Bu başarı, grubun güvenlik lideri olma konusundaki kararlılığını da gözler önüne seriyor. Araç içindeki yolcuları ve yayaları en üst düzeyde korumayı amaçlayan Hyundai Smart güvenlik donanımları, özellikle önden ve yandan çarpışma testlerinde maksimum derecelere ulaştı. TSP Plus gibi en üst seviyeye ulaşan Hyundai modelleri, KONA, IONIQ 6, Genesis G80, GV80 ve GV60. Bir alt kademe olan TSP kazananları arasında da ELANTRA, IONIQ 5 ve TUCSON gibi popüler modeller yer alıyor.

IIHS TSP’ye hak kazanmak için araçların ön ve yan testlerde iyi bir puan alması gerekiyor. Enstitünün en yüksek derecesi olan TSP Plus ise, bir aracın tüm testlerde iyi puanlar alması ve güncellenmiş orta ön çarpışma testinde de kabul edilebilir olması gerekiyor. Her iki TSP/TSP+ ödülü de yaya çarpışma testlerinde iyi bir derecelendirme almak zorunda. Aynı zamanda tüm donanım seviyelerinde de kabul edilebilir veya iyi derecelendirilmiş farların standart olarak sunulması bir zorunluluk.

IIHS, 2024 TSP/TSP+ ödülleri için çıtayı yükselterek otomobil üreticilerine arka koltuktaki yolcular için de korumayı artırma ve yaya çarpışmasını önleme sistemlerini iyileştirme konusunda bazı kriterler getirdi. Bu zorlu ödülleri kazanmak için araçlarda yapılan değişiklikler, araç içindeki tüm yolcular ve yayalar için en yüksek düzeyde koruma sağlıyor.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Autorola Türkiye: “2. el araç pazarını dijitalleştiriyoruz”

İkinci el araç pazarında dijital satış kanallarının ivmesi hız kazanmaya devam ediyor. Piyasaya 360 derecelik çözümler sunan uluslararası şirket ise, hazırladığı video serisiyle sektörün nabzını tutarken sundukları markaların süreçlerini dijitalleştirdikleri hizmet ve çözümleri de anlattı. 

 

Otomobil satışlarında süregelen düşüş eğilimine karşın, ikinci el online araç satışlarının ivmesi duraksamadan yükseliyor. Indicata’nın açıkladığı verilere, göre 2023 yılının ilk 6 ayında Türkiye’de çevrim içi kanallardan 1 milyon 4 bin 721 adet ikinci el araç satılırken, 2024’ün ilk 6 ayına bakıldığında ise geçen yılın aynı dönemine göre 9 bin 987 adet daha fazla satış yapıldığı kaydediliyor.

Tüm bulgular, ülkemizde tüketicilerin araç satın alırken artık çevrim içi kanalları giderek daha fazla tercih ettiğini ortaya koyarken, Autorola Türkiye ise 4 markasıyla birlikte ikinci el araç sektörüne 360 derecelik çözümlerle yön veriyor. 25 yıllık otomotiv deneyimlerini bugünün teknolojisiyle harmanlayarak online açık artırma, araç değerleme ve araç filo yönetim yazılımları, araç alım-satımı, pazar analizleri gibi hizmetler sunan uluslararası şirket, faaliyetlerini açıkladığı video serisiyle çevrimiçi ikinci el araç piyasasının nabzını da tuttu.

Müşterilerimize büyük bir ekosistem sunuyoruz”

Video serisinin ilk bölümünde konuşan Autorola Türkiye Genel Müdürü Oğuzhan Saygı, “Türkiye’de ikinci el otomobil piyasasında daha önce denenmemiş yeni bir iş modelini uygulamak için çıktığımız yolda, müşterilerimize büyük bir dijital ekosistem sunuyoruz. Yalnızca çevrimiçi açık artırmayla ikinci el araç satışına aracılık yapmıyor, müşterilerimize kendi ikinci el araçlarının yönetimi için yazılım ve operasyonel çözümler de sunuyoruz. Yapay zeka ürünümüzün pazar analizleriyle de sektörde fark yaratıyoruz. Girişimci, yenilikçi ve dinamik bir yaklaşımı benimseyen Aurora’nın çok sayıda ülkede bulunuyor olması, bize de global iş modellerini kendi müşterilerimize sunmamıza fırsat veriyor” dedi.

Bizi farklı kılan en önemli unsur sektörümüzü dijitalleştirme gayretimiz”

Öne çıkan yazılım ve teknolojilerine değinen Autorola Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Aslı Şentürk Göker ise “Açık artırma platformumuz Autorola Marketplace, araç süreç yönetimi çözümleri barındıran Autorola Solutions, pazar analizi ve ikinci el araç değerlemesi sunan Indicata ve araç alım-satımı yapan Autocom markalarımızla ikinci el araç piyasasına her yönden ışık tutuyoruz. Sektörün değişen ihtiyaçlarına yönelik yazılımlarımıza yeni özellikler ekleyerek, yeni sürümleri devreye alarak ve dijital iş modelleri üreterek endüstrinin de gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Tüm yazılımlarımız 24 yıl üzerindeki otomotive dair bilgi birikimi ve deneyimimize dayanıyor. Bizi farklı kılan en önemli unsur, sektörümüzü dijitalleştirme gayretimiz” şeklinde konuştu.

Sektörde yeni bir kültür oluşturduk”

Autorola Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tarhan da ikinci el araçların çevrim içi ihalede satılması süreçlerine dair şu bilgileri verdi: “Autorola Marketplace ile kurumsal alıcı ve satıcılar arasında ikinci el çevrim içi ticareti başlatarak sektörde ‘yerinde pazarlama’ kavramını ilk kez kullandık. Çevrim içi ihale sistemi ile müşterilerimizin hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmesini sağlıyoruz. Ayrıca araç satışlarını daha kurumsal boyuta taşıyarak, şeffaf ve adil süreçler oluşturulmasına olanak tanıyoruz. Artık pazarda bir iş yapış şekli, araç sunum formatı ortaya çıktı. Pazara yeni giren veya benzer iş modeli geliştirmeye çalışanların kendilerini ifade etmek için kullandıkları ‘Autorola gibi’ tabiri, bu kültürü oluşturduğumuzun bir göstergesi.”

“Kısa sürede doğru bilgiyle sonuca ulaştırıyoruz”

Autorola Türkiye’nin ikinci el araç alım-satımında en güvenilir markası Autocom’un marka yolculuğunu ve iş modelini aktaran Autocom Müdürü Tezcan Hocaoğlu da şu açıklamada bulundu: “Tüm süreçlerimizi müşterilerimizin memnuniyeti doğrultusunda geliştirip şeffaf bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Bireysel müşterilerimizin araçlarını satın alma ve araç sahibi olmak isteyen müşterilerimize satış yapmak üzere iki farklı hizmet sunuyoruz. Autorola Türkiye’nin perakende markası olarak, araç alım-satım süreçlerimizi en şeffaf, kolay ve hızlı şekilde müşterilerimizin memnuniyeti doğrultusunda yönetmeye çalışıyoruz.”

 

Continue Reading

Blog

Üreticiler Yılın Üçüncü Çeyreğinde Sektörün Gidişatında Değişiklik Beklemiyor!

Otomotiv satış sonrası pazarı, temkinli başladığı 2024 yılında, durgun seyrini ikinci çeyrekte de sürdürdü. 2024 yılının ikinci çeyreğinde satış ve ihracatı düşen sektör, istihdamını korudu. Sektör yılın üçüncü çeyreğinde yurt içi satışlarda dolar bazında yüzde 2,5 artış bekliyor. Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği’nin (OSS) 2024 Yılı 2. Çeyrek Sektörel Değerlendirme Anketi’ne göre; yılın ikinci çeyreğinde, 2023’ün aynı dönemine göre yurt içi satışlarda dolar bazında ortalama yüzde 2,67’lik gerileme yaşandı. Üretici üyelerin yüzde 13’ü önümüzdeki üç ayda yatırım planlarken, 2024’ün ikinci çeyreğinde de gözlemlenen problemlerin başında “maliyetlerdeki aşırı artış” yer aldı. Ankete göre, “nakit akışında yaşanan problemler” öncelikli sorunlar arasında öne çıktı. OSS Derneği Başkanı Ali Özçete, “Derneğimiz bünyesinde düzenli olarak her çeyrek dönemde gerçekleştirdiğimiz anket sonuçlarına göre tüketici taleplerinde daralmanın beklentinin de üstünde çıkmış olduğunu görüyoruz. Her ne kadar geçen yılın aynı çeyreğine  göre bu durum bekleniyor olsa da, beklentinin de üzerinde çıkması sektör paydaşlarını tedirgin etmiştir. Özellikle nakit akışında yaşanan daralmanın tahsilat problemlerine yansıdığını ikinci çeyrek anket sonuçlarında daha net bir şekilde görmekteyiz. Kapasite kullanım oranlarındaki düşüş beklentinin üzerinde olup geleceğe yönelik  kaygıları artırmaktadır. Bununla birlikte maliyet artışları ve nakit akışı sorunlarına rağmen, istihdamımızı koruyarak önemli bir başarıya imza attığımızı söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS), otomotiv satış sonrası pazarı özelinde 2024 yılının ikinci çeyreğini, üyelerinin katılımıyla düzenlediği bir anket çalışmasıyla değerlendirdi. OSS Derneğinin 2024 Yılı İkinci Çeyrek Sektörel Değerlendirme Anketi’ne göre; otomotiv satış sonrası pazarı 2024’ün ikinci çeyreğinde durgun bir seyir izledi. Ankete göre; 2024’ün ikinci çeyreğinde, 2023 yılının ikinci çeyreğine göre yurt içi satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,67 geriledi. Bu dönemde dağıtıcı üyelerin satışlarında dolar bazında yüzde 3,11 artış görülürken, üretici üyelerde dolar bazında yüzde 11,96 seviyesinde düşüş yaşandı.

Üçüncü çeyrekte satışlarda dolar bazında yüzde 2,5 artış bekleniyor!

Ankette, 2024 yılının üçüncü çeyreğiyle ilgili beklentilere de yer verildi. Buna göre sektörde 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yurt içi satışlarda dolar bazında ortalama yüzde 2,5 oranında artış beklendiği gözlemlendi. 2024’ün ilk çeyreğinde yüzde 47,7 olan tahsilat süreçlerinin 2024’ün ikinci çeyreğinde yüzde 40,9 seviyesinde gerçekleştiğini ifade eden OSS Derneği üyelerinden yüzde 8,3’ü tahsilat sürecinin daha iyi hale geldiğini, yüzde 45’i ise daha kötüye gittiğini belirtti.

Üretici istihdam gücünü korudu!

Ankete katılan üyelerin yüzde 31,7’si 2024 yılının ilk çeyreğine göre istihdamını artırdı. Üyelerin yüzde 48,3’ü söz konusu dönemde istihdamını korudu. 2024’ün ilk çeyreğine kıyasla istihdamının azaldığını belirten üye oranı ise yüzde 20 seviyesinde kaldı. Üretici ve dağıtıcı üyelerin istihdamları birbirine yakın seyretti.

Maliyetlerdeki artış açık ara en büyük problem!

Anketin en dikkat çekici bölümlerinden birini de sektördeki problemler oluşturdu. Üyelerin, 2024’ün ikinci çeyreğinde gözlemlediği problemlerin başında yüzde 78,3 ile “Maliyetlerdeki aşırı artış” gelirken, “Nakit akışında yaşanan problemler” yüzde 61,7 ile ikinci sırada yer aldı. Üyelerin yüzde 48,3’ü “İş ve ciro kaybı”, yüzde 40’ı ise “kargo maliyeti ile teslimat problemleri” ve “istihdamda yaşanan problemler”i sektör için en büyük dördüncü sıkıntı olarak nitelendirdi. Ankete katılanların yüzde 23,3’ü mevzuat değişikliklerine, yüzde 21,7’si de gümrüklerde yaşanan problemlere işaret etti. Ayrıca katılımcıların yüzde 20’si tedarik problemlerini önemli sorunlar arasında sıraladı.

Gelecek 3 ayda yatırım planlayanlar yüzde 20’de kaldı!

Anket ile birlikte sektörün yatırım planları da mercek altına alındı. Ankete göre önümüzdeki üç ayda yeni yatırım yapmayı düşünen üyelerin oranı yüzde 20 ile son dönemin en düşük seviyesinde kaldı. Bir önceki ankette üretici üyelerin yüzde 26,7’si yatırım planlarken, yeni ankette bu oran yüzde 13’e düştü. Dağıtıcı üyelerde ise bu oran yüzde 36,7’den yüzde 24,3’e geriledi. Ankete katılan üyelerin yüzde 43,3’ü önümüzdeki üç ayda sektörün aynı kalacağını, yüzde 25’i daha iyiye gideceğini, yüzde 31,7’si ise daha kötüye gideceği yönünde görüş bildirdi.

Üretimde kapasite kullanım oranı yüzde 75,22!

Üreticilerin 2024 yılının ikinci çeyreğinde kapasite kullanım oranı ortalaması yüzde 75,22 olarak gerçekleşti. Bu oran 2024’ün ilk çeyreğinde yüzde 77,33 idi. 2024’ün ikinci çeyreğinde üyelerin üretimi 2023’ün aynı çeyreğine göre yüzde 2,17 oranında azaldı. 2024 yılının ikinci çeyreğinde üyelerin ihracatı, 2023 yılının ikinci çeyreğine göre dolar bazında yüzde 1,3 geriledi.

OSS Derneği Başkanı Ali Özçete konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Derneğimiz bünyesinde düzenli olarak her çeyrek dönemde gerçekleştirdiğimiz anket sonuçlarına göre tüketici taleplerinde daralmanın beklentinin de üstünde çıkmış olduğunu görüyoruz. Her ne kadar geçen yılın aynı çeyreğine  göre bu durum bekleniyor olsa da, beklentinin de üzerinde çıkması sektör paydaşlarını tedirgin etmiştir. Özellikle nakit akışında yaşanan daralmanın tahsilat problemlerine yansıdığını ikinci çeyrek anket sonuçlarında daha net bir şekilde görmekteyiz. Kapasite kullanım oranlarındaki düşüş beklentinin üzerinde olup geleceğe yönelik  kaygıları artırmaktadır. Bununla birlikte maliyet artışları ve nakit akışı sorunlarına rağmen, istihdamımızı koruyarak önemli bir başarıya imza attığımızı söyleyebiliriz. Her ne kadar kısa ve orta vadede tablolar kötümser olsa da sıfır araç satışlarında gerçekleşen pozitif oran uzun vade beklentilerini güçlü tutmaktadır. Ayrıca enflasyonla mücadele kapsamında yürütülen politikalar çerçevesinde döviz kurlarında yaşanan stabilizasyon ile birlikte yedek parça fiyatlarında gözlemlenen dengelenme ile enflasyonla mücadelenin  karşılık bulmaya başladığını görmekteyiz” dedi.

 

 

Continue Reading

Blog

Yeni Audi S3: Yüksek performanslı, çevik, etkileyici

Audi, geçtiğimiz günlerde pazara sunduğu Audi A3 modelinin ardından, şimdi ailenin S3 versiyonunu tüketicileriyle buluşturuyor. Kapsamlı bir güncellemenin ardından 333 PS güç çıkışı ve 420 Nm’lik torkuyla artırılmış bir performansa sahip model, tork dağılımı ve dinamik plus moduyla çevik bir kullanım sunuyor. Audi S3’te etkileyici tasarım ve seçilebilir gündüz sürüş farı imzaları güncellemede dikkat çeken özellikler olarak öne çıkıyor.

 

Birçok yeni özellik sayesinde bir güncellemeden daha fazlasını sunan Audi S3, satışa sunuldu. Audi S3’te yer alan güç artışı, tork dağılımı ve diğer teknolojik özellikler daha fazla performans ve atik sürüş özellikleri sağlıyor. Kompakt model, etkileyici ön tasarım, sportif difüzör ve dört çıkışlı performans tipi egzoz sistemiyle artan dinamiklerini görünümüne yansıtıyor. Audi S3, 4.750.643 TL’den başlayan fiyatlarla Sportback ve Sedan kasa tipiyle Audi showroomlarında satışa sunuluyor.

 

Daha fazla performans: 333 PS ile 2.0 TFSI

333 PS (245 kW) güç ve 420 Nm tork ile Yeni Audi S3* her zamankinden daha güçlü. Makyajla birlikte 2.0 TFSI motor 23 PS daha fazla güç ve 20 Nm daha fazla tork sağlıyor. Böylece üstün hızlanma ve çevik sürüş sunuyor. S3, 0-100 km/s hızlanmasını 4,7 saniyede tamamlıyor. 2.100 ila 5.500 d/d aralığında olmak üzere geniş bir devir bandında maksimum tork sağlıyor. Maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlı. Ayrıca motor ve şanzıman daha sportif bir kurulumla dikkat çekiyor. Sabit bir hızda ve düşük ile orta hızlanma anındaki düşük güç gereksiniminde önceden yüklenen turbo, basıncı sabit bir şekilde tutuyor. Böylece anlık güç gereksiniminde gaz kelebeğinin açılmasıyla performansı artıyor. Daha yüksek ilk hareket torku sayesinde yedi vitesli S tronic şanzıman daha seri bir kalkış sağlıyor. Ayrıca, tam yük altında vites değiştirme süresi yarıya indirildi ve D sürüş modunda kısmi güç gereksinimlerindeki motor devirleri artırıldı. Bu da kullanıcıya çok iyi bir tepkime sağlıyor.

 

Daha fazla sürüş dinamiği: Tork dağılımı quattro güç-aktarma sistemi

Tork dağılımı sağlayan quattro güç aktarma sistemi RS 3’ün ardından artık S3’te de sunuluyor. Hem çevikliği hem de sürüş dengesini artıran bu teknoloji, arka tekerlekler arasında tamamen değişken tork dağılımı sağlıyor. Tork dağılımı, sürüş koşullarına ve seçilen Audi drive select moduna bağlı olarak, torku viraj içindeki ve dışında arka tekerlekler arasında en iyi şekilde dağıtmak üzere her bir tahrik milinde elektronik olarak kontrol edilen çok plakalı bir kavramadan yararlanıyor.

 

Daha heyecan verici bir deneyim: Audi drive select modu dinamik plus

Audi drive select, konfor odaklıdan son derece dinamik bir sürüş deneyimine kadar geniş bir yelpazede altı farklı mod sunuyor. Tanıdık profillere (otomatik, konfor, dinamik, verimlilik ve bireysel) ek olarak, Yeni S3, yüksek sürüş dinamikleri sağlayan yeni dinamik plus moduna da sahip. Bu modda tork dağılımı arka aksa ve viraj dışındaki arka tekerleğe mümkün olduğunca fazla tork göndererek kullanıcıya arkadan kayma sürüş imkanı sağlıyor. Elektronik stabilite kontrolü (ESC) Sport modunda otomatik olarak aktif hale geliyor. ESC sisteminin zarif müdahaleleri, farklı sürtünme katsayılarına sahip yüzeylerde daha fazla ve daha heyecan verici bir sürüş deneyimi sağlıyor. Ayrıca motor ve şanzıman dinamik plus modu için özel olarak ayarlandı. Dinamik modla karşılaştırıldığında, 2.0 TFSI motorun rölanti devir performansı 200 d/d artışla 1.300 d/d’ye çıkarıldı. Ayrıca gaz kelebeği tepkisi daha direkt olacak şekilde ayarlandı. Şanzıman daha kısa vites geçişlerine ek olarak daha geç vites büyütme ve daha erken vites küçültme davranışıyla sürüş dinamiklerini daha da yukarıya taşıyor.

 

Daha hassas bir yapı: sürüş optimizasyonları

Daha sert ve negatif kambere izin veren yeni rulmanlar sayesinde yeni S3’ün direksiyon tepkisi artırıldı ve daha fazla yanal kontrol sağlandı. Bu sayede, daha iyi tutuş ve daha dinamik sürüş elde ediliyor. Optimize edilen ilerici direksiyon sistemi S3’e daha hassas viraj davranışları sağlıyor. S spor süspansiyon, S3 modellerinde standart olup A3 ile kıyaslandığında gövdeyi 15 mm alçaltıyor. S3 için özel olarak ayarlanan süspansiyon kontrol sistemleri dinamik viraj ve sürüş davranışlarını beraberinde getiriyor. Limitlerde gelişmiş stabilite ve gelişmiş yol tutuş özellikleri sağlıyor.

 

Daha etkin fren performansı: daha büyük fren diskleri

S3 makyajla birlikte önde daha büyük hava kanallı fren diskleriyle donatıldı. 18 inçlik çelik fren diskleri bir öncekine oranla 4mm kalınlaştırılarak 357 mm’ye 34 mm ölçülerine geldi. Öndeki iki pistonlu kaliperler de yeni.

 

Daha dikkat çekici: İlerici tasarım

Makyajla birlikte Audi S3 daha da sportif ve gergin bir görünüme kavuştu. Altıgen, çerçevesiz Singleframe ızgara yenilendi ve belirgin şekilde daha düz ve daha geniş bir yapıya kavuştu. L şeklindeki tasarım öğeleri ve büyük yan hava girişleriyle birlikte hacimli ızgara, S3’ün dinamik karakterini vurguluyor. Motorsporlarından esinlenen iki dikey kola sahip dikkat çekici ön spoyler, bu iki unsuru birbirine bağlıyor ve S3’ü görsel olarak daha da alçak gösteriyor.

 

Daha özgün: dört adede kadar farklı gündüz sürüş farı imzası

Yeniden tasarlanan Singleframe ızgara gibi far tasarımı da önemli ölçüde daha düz bir tasarıma sahip. Böylece Audi A3 serisinin genişlik algısı daha da güçleniyor. LED ve Matrix LED farlardaki dijital gündüz farlarını oluşturan 24 pikselli hücreler gövdenin üst kenarında üç sıra halinde düzenlenmiş durumda. Artık MMI üzerinden dört adede kadar farklı dijital gündüz sürüş farı imzası seçmek ve aralarında geçiş yapmak mümkün. Bu sayede kullanıcılar otomobilinin ifadesini istediği zaman değiştirebiliyor.

 

Daha karizmatik: keskin iç mekân tasarımı

Daha da etkileyici dış tasarımla bütünlük oluşturmak adına iç tasarım da önemli ölçüde keskin bir görünüm sergiliyor. İç mekân, vites kolu tasarımı ve havalandırma ızgaralarından dekoratif kumaş kaplamalara ve yeni iç aydınlatmaya kadar çok sayıda değişiklikle dikkat çekiyor. Ön kapılardaki 300 lazer kesimiyle hazırlanan kumaş panel, göz alıcı yeni bir tasarım unsuru olarak öne çıkıyor.

 

Suni deri kol dayama ve üç bölgeli konforlu klima standart olarak sunuluyor. Altı düzleştirilmiş üç kollu spor deri direksiyon, çok işlevli kumandalar ve yeni krom direksiyon kulakçıklarına sahip. Entegre başlıklara ve güçlü yan yükseltilere sahip spor koltuklar, gelişmiş yanal destek sağlıyor. Dinamica mikrofiber dışında dekoratif kaplamalar için ayrıca alüminyum ve karbon fiber gibi süslemeler de sunuluyor.

 

*S3 (ortalama yakıt tüketimi: 8,7 -8,1 l/100 km; ortalama CO2 emisyonları: 198 -185 g/km; CO2 sınıfı: A)

 

 

 

 

Öne çıkan özellikler

 

Audi S3 Sportback ve Audi S3 Sedan

 

Güç-aktarma sistemi

  • 0 TFSI;
  • 600 – 6.500 d/d aralığında 333 PS (245 kW) güç
  • 100 – 5.500 d/d aralığında 420 Nm tork
  • 0 -100 hızlanma: 4,7 saniye, maksimum hız: 250 km/s (sınırlı)
  • Sabit bir hızda ve düşük ila orta hızlanma anındaki düşük güç gereksiniminde önceden yüklenen turbo, basıncı sabit bir şekilde tutuyor. Böylece anlık güç gereksiniminde gaz kelebeğinin açılmasıyla performansı artıyor.
  • 350 bar basınçlı yakıt enjeksiyon sistemi, değişken valf açma özelliğiyle Audi valf açma sistemi (AVS)
  • Yedi vitesli S tronic şanzıman için daha sportif kurulum

 

Süspansiyon

  • Daha fazla çeviklik ve denge için arka aksta aktif, değişken tork dağılım özelliğiyle tork dağılımı
  • Standart donanımda altı profile sahip Audi drive select dinamik sürüş sistemi; yeni dinamik plus modu
  • Daha yüksek ısı dayanımına ve daha yüksek yük kapasitesine sahip 18 inçlik hava soğutmalı fren diskleri (önceki modele göre 4 mm daha kalın)
  • Gelişmiş kuru yol tutuş ve fren performansına sahip yeni 19 inç lastik (235/35 R19 91Y XL)
  • Daha iyi tutuş, fren ve denge için yeni nesil ESC
  • Lastiklerde daha yüksek yanal tutunma ve daha direkt direksiyon tepkisi için yeni alt salıncak burçları ve mafsalları
  • Gelişmiş direksiyon tepkisi ve optimize edilmiş dönüş tepkisi için Standart ilerici direksiyon
  • S spor süspansiyon standart. Opsiyon Sönümleme kontrollü S spor süspansiyon sistemi (A3’teki standart süspansiyonla karşılaştırıldığında her ikisi de 15 mm daha alçak)

 

Dış Tasarım

  • Sportif dış tasarımı destekleyen unsurlar:
  • Yeni tasarımıyla alçak, geniş ve çerçevesiz Singleframe ön ızgara
  • Yeniden tasarlanan ön spoylere sahip geniş hava girişleri ve tamponlar
  • Araç genişliğini vurgulayan yeni far ve arka aydınlatma tasarımı
  • Dikkat çekici difüzör ve dört egzoz çıkışına sahip S’e özgü egzoz sistemi; opsiyon olarak titanyum susturuculu performans egzoz sistemi
  • Yeni jant tasarımları (18 inç jantlar standart, opsiyon olarak 19 inç)
  • Krom görünümlü yan ayna kapakları standart
  • Dijital gündüz sürüş farı imzası ve karşılama/beni eve götür işleviyle LED ve Matrix LED farlar; MMI üzerinden dört adede kadar farklı dijital gündüz sürüş farı imzası seçeneği
  • Yeni Metalik Ascari Mavi, Metalik Progresif Kırmızı ve Metalik District Yeşil dışında Mat Daytona Gri olmak üzere yeni gövde renkleri.

 

 

 

 

 

İç mekan

  • İlerici tasarım, sürücü odaklı kokpit, çok sayıda kişiselleştirme seçeneği
  • Yeni malzemeler ve tasarım öğeleri: dekoratif kumaş döşemeler, yeni vites topuzu tasarımı
  • Standart özellikler:
    • Entegre başlıklara ve belirgin yan yükseltilere sahip spor koltuklar, ön koltuk sırtlıklarında kabartma S logosu
    • 3 kollu çok fonksiyonlu, alt tarafı düzleştirilmiş spor deri direksiyon
    • Alüminyum tarzında iç mekân uygulamaları
    • Siyah kumaş iç tavan
    • Paslanmaz çelik pedallar
    • S logolu alüminyum eklere sahip aydınlatmalı kapı eşikleri
    • Orta kol dayama ve bardak tutucular
    • Suni deri kol dayama
    • Üç bölgeli konforlu iklimlendirme
    • 30 adet kişiselleştirilebilir rengiyle ambiyans aydınlatma paketi plus
    • Sürücü ve ön yolcu için bağımsız sıcaklık kontrolleri ve arka koltuklar için ek kontrol özelliğiyle üç bölgeli konforlu iklimlendirme
  • Opsiyonel özellikler:
    • Alüminyum ve karbon dekoratif süslemeler ve elmas dikişli fine nappa deri koltuklar
    • Kapılarda aydınlatmalı kumaş panelli ambiyans aydınlatma paketi pro
    • Daha fazla konfor için hafıza fonksiyonlu elektrikli ön koltuk

 

Bilgi-Eğlence

  • Standart özellikler:
    • Audi sanal Kokpit Plus
    • Bilgi-eğlence ve araç işlevlerini kontrol etmek üzere ses tanıma özelliği ve dokunmatik ekranda el yazısı algılama özelliği ile 12,3 inç dokunmatik ekran
    • DAB+ dijital radyo
    • Kablosuz akıllı telefon şarjı ile Audi telefon tutucu aydınlatması
    • Önde ve arkada USB – C bağlantı noktaları (şarj)
  • Opsiyonel özellikler:
    • Çevrimiçi ve hibrit radyo
    • Standart kablosuz şarja ek olarak, mümkün olan en iyi eller serbest görüşme kalitesi için harici antenli Audi Phone Box
    • Sürükleyici bir ses deneyimi için önde sanal 3-Boyutlu ses özelliği ile Sonos Premium Ses Sistemi
    • Sürücünün doğrudan görüş alanında önemli bilgileri gösteren Head-Up Gösterge Ekranı

 

Sürüş Asistan sistemleri

  • Audi Pre-Sense ile çarpışma önleme ve dönüş yardımcısı, şeritten ayrılma uyarısı, Adaptif Hız Sabitleme ve Park asistanı ile zengin standart güvenlik donanımı

 

 

 

     
  Audi Grubu, premium ve lüks segmentte otomobil ve motosiklet üretimi gerçekleştiren en başarılı üreticilerinden biridir. Audi, Bentley, Lamborghini ve Ducati markaları 13 ülkede 22 tesiste üretim yapıyor. Audi ve ortakları dünya çapında 100’den fazla pazarda faaliyet gösteriyor.

 

2022 yılında 1,61 milyon adet Audi, 15.174 adet Bentley, 9.233 adet Lamborghini ve 61.562 adet Ducati modelini müşterilerine teslim eden Audi Grubu, 2022 mali yılında toplam 61,8 milyar Euro gelir ve 7,6 milyar Euro faaliyet karı elde etti. Audi Grubu 2022 yılı itibarıyla, 54 binden fazlası Almanya Audi AG olmak üzere dünya genelinde 87 binden fazla kişiyi istihdam ediyor. Etkileyici markaları, yeni modelleri, yenilikçi mobilite çözümleri ve son derece farklı hizmetleriyle grup, sürdürülebilir, bireysel, premium mobilite sağlayıcısı olma yolunda sistematik olarak ilerliyor.

 

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.