Connect with us

Araba Bakımı

Hyundai, “İnsanlık için İlerleme” Vizyonu Doğrultusunda Çabalarını Artırmaya Devam Ediyor

Hyundai, “İnsanlık için İlerleme” vizyonu doğrultusunda çabalarını artırmaya devam ediyor. Otomobillerinde ve üretim süreçlerinde yeşil teknolojiyi benimseyen Hyundai, bu tutumu reklam kampanyalarında da göstermeyi hedefliyor. Adform, Scope3 tarafından desteklenen Karbon Azaltma Özelliği ile Hyundai Türkiye’nin reklam kampanyalarındaki karbon emisyonlarını azaltırken performanstan ödün vermiyor.

 

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Hyundai, “İnsanlık için İlerleme” vizyonu doğrultusunda sürdürülebilirlik çabalarını güçlendirmeye devam ediyor. Bu vizyon, ‘herkes için erişilebilir evrensel mobiliteyi teşvik etmek’ ve ‘karbon emisyonsuz bir toplum oluşturmayı desteklemek’ olmak üzere iki hedefe dayanıyor. Bu doğrultuda Hyundai, hidrojen ve elektrik teknolojilerini geliştirip yenilenebilir enerji kaynaklarına geçerek 2045 yılında karbon nötr olmayı hedefliyor. Ayrıca, iş süreçlerinde karbon emisyonlarını azaltmak öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Hyundai’nin sürdürülebilirlik ilkelerini destekleyen Adform, bu yıl Bilim Temelli Hedefler Girişimi’nin (SBTi) yakın dönem emisyon azaltma hedefine uyum sağlayan dünyanın ilk global DSP’si oldu. Ayrıca, reklam teknolojilerinde karbon emisyonlarını azaltma çabalarına odaklanan Adform, Scope3 ile entegre edilen ilk global DSP olarak öne çıkıyor. Hyundai, reklam kampanyalarının karbon emisyonlarını doğrudan izleyip optimize etmek için Adform’un Scope3 destekli Karbon Azaltma Özelliği’nden yararlanıyor.

 

Hyundai Türkiye, reklam kampanyalarının karbon ayak izini Adform ile optimize ediyor

Yakın zamanda yapılan araştırmalar, dünya genelindeki toplam karbon emisyonlarının yüzde 3,5’inden küresel internetin sorumlu olduğunu ortaya koyuyor; bu sivil havacılıktan daha fazla bir miktara tekabül ediyor**. Hyundai’nin 2045 yılına kadar karbon nötr olma hedefi, yeni enerji türlerine, uzun menzilli elektrikli araçların geliştirilmesine, gelişmiş robot teknolojilerine, sıfır emisyon hava yolculuğuna ve karbon ayak izi optimize edilmiş reklam kampanyalarına yatırım yapmayı içeriyor.

Havas ile yürüttüğü yeni kampanyasında Hyundai, vizyonuna ve yeni teknolojilerine yer vermeyi amaçladı. Karbon nötr olma hedefi doğrultusunda, reklam kampanyasının da karbon açısından verimli olmasına odaklanan marka, Adform’un Scope3 destekli Karbon Azaltma Özelliği’nden destek almaya karar verdi.

Adform FLOW kullanıcı arayüzünde yer alan Adform’un Karbon Azaltma Özelliği, reklamverenleri ve tedarik zincirlerini karbon ayak izlerine göre otomatik olarak puanlayarak en yüksek puan alanları kampanyadan çıkarıyor. Kampanyanın başlangıcında, Karbon Azaltma Özelliği’nin* etkisini ölçmek için A/B testi yapıldı. Özelliğin etkin olduğu kampanya, daha iyi tıklama oranı, daha iyi görüntülenme ve daha düşük karbon ayak izi sağladı.

Scope3 ile desteklenen kampanya sonunda Hyundai Türkiye; Türkiye ortalamasına*** göre yüzde 56 daha düşük karbon emisyonu, karbon emisyonu azaltma özelliği etkin olmayan kampanyalara kıyasla yüzde 32 daha düşük karbon emisyonu, karbon emisyonu azaltma özelliği etkin olmayan kampanyalara kıyasla yüzde 7 daha yüksek tıklama oranı elde etti.

Ekrem Ekicigil: “İş sonuçlarını iyileştirirken sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlıyoruz.”

Adform Account Director Ekrem Ekicigil, “Adform olarak, Scope3 destekli Karbon Azaltma Özelliği’miz ile reklam kampanyalarını sadece etkili kılmakla kalmıyor, aynı zamanda karbon ayak izini de minimalize ediyoruz. Böylece, iş sonuçlarını iyileştirirken aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceğe gerçek anlamda katkı sağlıyoruz. Hyundai’nin ‘İnsanlık için İlerleme’ vizyonuyla paralel olarak, Adform olarak biz de reklam teknolojilerimizi sürdürülebilir bir gelecek vizyonu doğrultusunda şekillendiriyoruz. Scope3 destekli Karbon Azaltma Özelliği’miz, teknolojinin potansiyelini sosyal sorumlulukla birleştirerek nasıl harikalar yaratabileceğimizin somut bir örneği” dedi.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araba Bakımı

Castrol, NBA ve WNBA’in Resmi Motor Yağı Partneri Olarak Basketbol Heyecanına Ortak Oluyor

Madeni yağ pazarının lider markalarından Castrol, basketbol dünyasının zirvesi olarak tanımlanan NBA ve WNBA ile global bir iş birliğine imza attığını duyurdu.  Bu üst düzey anlaşmayla Castrol, Amerikan profesyonel basketbol ligi organizasyonu NBA ve kadın sporcuların yer aldığı WNBA’in Resmi Motor Yağı Partneri oldu.

125 yılı aşkın süredir global otomotiv sektörünün yanı sıra uzay, havacılık, denizcilik ve diğer teknoloji alanlarında yenilikçiliğin ve performansın lideri olan Castrol, NBA ile yaptığı bu iş birliğiyle, hızla büyüyen basketbol dünyasında da güçlü bir varlık gösteriyor. Castrol, NBA’in liderliği ve dinamizmiyle uyum içinde, markasının spor dünyasında da zirvede yer almasının altını çiziyor.

“Zirvede Buluşan İki Güç: Castrol ve NBA”

NBA ve WNBA gibi dünya çapında oldukça popüler ve hızla büyüyen iki spor ligiyle iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Genel Müdürü Nilay Tatlısöz, “NBA ve WNBA’deki olağanüstü sporcuların her gün sınırlarını zorlamalarından ilham alarak her zaman yenilikçiliği ve gelişimi ön planda tutacağız. Zirvede buluşan iki güçlü ismin iş birliği, markamızı farklı bir seviyeye taşıyarak, sporseverler, müşteriler ve iş ortaklarımızla çok daha derin bir etkileşim kurmamıza olanak tanıyacak. Castrol’ün 125 yıllık geçmişi boyunca en iyiyi hedefleyerek büyüdük. NBA ile WNBA gibi vizyoner organizasyonlarla bir araya gelmek, bu yolda attığımız önemli adımlardan biri. Bu ortaklık, yalnızca spor dünyasına değil, aynı zamanda mobilite vizyonumuzu daha da ileriye taşımamıza katkıda bulunarak, geleceğe yönelik daha güçlü bir etki yaratmamıza olanak tanıyacak” dedi.

“Heyecan verici deneyimler sunulacak”

Bu iş birliğine dair değerlendirmelerde bulunan NBA Ticari Gelişim ve Medya Kıdemli Başkan Yardımcısı Julie Morris, “Castrol, 125 yıllık tarihi boyunca, yenilikçi ve özgün tarzı sayesinde tüketicileriyle benzersiz bir etkileşime sahip oldu. Castrol ve ürün ailesiyle birlikte çalışarak, yıl boyunca tüm dünyadaki taraftar kitlemize heyecan verici deneyimler sunmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

WNBA Büyüme Direktörü Colie Edison ise, WNBA’in Castrol’ün yenilikçi ruhu ve pozitif değişim arayışla uyum içerisinde olduğunu belirterek, “Kadın sporlarını, global alanda daha da ön plana çıkarmak adına Castrol ile ortak erişim dünyasını kullanacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız” diye konuştu.

Castrol’ün 125. yılında gelen iş birliği

Castrol ve NBA arasında gerçekleştirilen 5 yıllık iş birliği, Castrol’ün 125. yıl dönümüyle birlikte geldi ve markaya, hem sahada hem de saha dışında izleyicilerle farklı alanlarda etkileşim kurmasını sağlayacak dinamik bir platform sunacak.

İş birliğinin bir parçası olarak her yıl düzenlenen NBA All-Star etkinliklerinde yer alan NBA Rising Stars (NBA Yükselen Yıldızlar) Turnuvası’nın da resmi sponsoru Castrol olacak. Bu prestijli etkinlik, NBA’in birinci ve ikinci yılındaki en iyi oyuncularını, NBA efsaneleri tarafından koçluk yapılan ve dört takımlı bir turnuva formatında karşı karşıya getiren bir müsabaka olarak tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Castrol Rising Stars karşılaşması, NBA All-Star 2025 kapsamında 14 Şubat’ta San Francisco’da gerçekleştirilecek. Castrol, anlaşma kapsamında NBA Playoff’larının eğlenceli bir oyunu olan NBA Pick’Em: Bracket Challenge heyecanına da ismini yazdırıyor. Basketbol tutkunları arasında oldukça popüler olan bu play-off tahmin oyunu, taraftarlara özel ödüller kazanma şansı sunuyor.

Castrol, Resmi Motor Yağı Partneri olarak NBA ve WNBA yayınları sırasında saha içi sanal tabelaların yanı sıra liglerin sosyal ve dijital platformlarında da yer alarak iş birliğini tüm mecralarda yansıtacak.

Continue Reading

Araba Bakımı

81 İlde Montaj Hizmeti İle Lastik Değişim Günleri Başladı

Türkiye’nin dijital lastikçisi Lastikcim.com ile telefon, bilgisayar ya da tabletten dakikalar içinde aracınıza en uygun kış lastiğini seçin ve montaj noktanızı belirleyin. Lastikcim.com’un geliştirdiği özel yazılımı sayesinde, aracınıza en uygun lastiği geniş ürün yelpazesi ve zahmetsiz alışveriş deneyimi ile seçebilir, kış koşullarına güvenle hazırlanabilirsiniz.

 

Güvenli sürüş ve konforlu yolculuk için mevsimine uygun lastik kullanımı büyük önem taşıyor. Lastiklerinizin ömrünü uzatan ve uzun vadede maliyet tasarrufu sağlayan doğru lastik kullanımı, aracınızdan maksimum oranda konfor ve performans sağlamanıza yardımcı oluyor. 1 Nisan 2025’e kadar devam edecek zorunlu kış lastiği uygulaması için sürücüler, hazırlıklarına başladı.

 

Okullar açıldı, yağışlar başladı. Kış lastikleriniz hazır mı?

Yaz tatilinin sona ermesi, okulların açılması derken sonbaharın esintili ve yağışlı günleri tüm Türkiye’de etkisini göstermeye başladı.  Sıcak havalarda yola daha iyi tutunarak aracın manevra kabiliyetini artıran, ıslak ve kuru zeminlerde daha kısa fren mesafeleri sunan sert kauçuk yaz lastiklerine veda eden sürücüler uzun sürecek kış ayları için özel olarak üretilen kış lastiklerine geçiş yapmaya başladı.

Daha sağlam yol tutuşu için kış lastiğine geçişi ertelemeyin

Yaz ve kış lastikleri arasındaki en temel fark kullanım koşullarından kaynaklanıyor. Uluslararası standartlara göre hava sıcaklığının 7 dereceden daha düşük olduğu zamanlarda özellikle kış lastiklerinin kullanılması öneriliyor. Otomobilin yerle temasını sağlayan tek donanım olduğu için hayati bir öneme sahip olan lastikler, iyi bir yol tutuşu, kazaları önleme ve verimli performans alabilme açısından son derece önem taşıyor.

Yaz lastiklerinden daha farklı hamur yapısına sahip olarak üretilen kış lastikleri, üretim malzemelerinin haricinde kılcal sırt deseni ve kılcal kanal yapısı gibi özellikleri ile farklılık göstermektedir. Kış lastiklerinin sırtındaki kılcal kanallar, karlı zeminlerde güçlü bir yol tutuşu sağlarken, yağmurlu havalarda ise su tahliyesine yardımcı olur. Diş derinliği, daha iyi fren performansı ve sürüş deneyimini etkiler ve kış lastiklerinde bu derinlik yasal sınır olan 1.6 mm’ye indiğinde lastiklerin değiştirilmesi gerekir.

Ahmet Erkan: Doğru lastik seçimi konusunda rehberlik sunuyoruz

Kış lastiklerinin güvenli sürüşteki kritik rolünün her geçen gün daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Lastikcim.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Ahmet Erkan, “Değişen iklim koşulları ve araç segmentleri, kış lastiklerine olan ihtiyacı her zamankinden daha fazla artırıyor. İdeal yol tutuşunun ve performansın sağlanabilmesi için hava koşullarını dikkate alarak mevsiminde en uygun lastiği seçmek son derece önemli. Lastikcim.com olarak, müşterilerimize en kapsamlı ürün seçeneklerini sunarken, onların güvenliğini en üst düzeyde tutmayı hedefliyoruz. Uçtan uca dijitalleşen, eşsiz ve hızlı müşteri memnuniyeti hizmetlerine öncelik vererek, doğru lastik seçimi konusunda rehberlik sunuyor ve kapsamlı hizmetlerimizle sektördeki liderliğimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. Amacımız, her sürücünün zorlu kış koşullarında güvenle yola çıkmasını sağlamak ve aracına en uygun lastikle yakıt tasarrufu sağlayarak hem ekonomiye hem de sürdürülebilirliğe katkıda bulunmaktır. Hem kendi güvenliğiniz hem de aracınızın emniyeti için kış lastiğine geçişi ertelemeyin, asla ihmal etmeyin” diye konuştu.

81 ilde montaj hizmeti ile lastik değişim günleri başladı

Lastikcim.com, mevsim geçişlerinde lastik değişimi ve bakımına dikkat çektiği bu dönemde, Türkiye genelinde 81 ilde 500’ü aşkın servis noktasıyla montaj hizmeti sunuyor. Kullanıcılar, Lastikcim.com’da seçtikleri lastikleri Türkiye’nin 81 ilinde yer alan montaj hizmetiyle birlikte sepetlerine ekleyebiliyor ve bir sonraki aşamada il-ilçe bilgilerini seçerek adrese en yakın montaj noktalarını görüntüleyebiliyor. Bu yaygın servis ağı sayesinde, müşteriler lastik değişimlerini kolayca halledip, güvenle yola devam edebiliyor.

Lastikcim.com, tüketicilerine peşin fiyatına 6 taksit, 36 aya varan finansman imkânı ve birçok kampanya avantajı sunuyor. Ayrıca, Lastik Sigortası hediyesi, Oto Bakım ve temizlik ürünlerinde %20’ye varan indirim ve maxi puan kazanma fırsatları ile en iyi müşteri deneyimini yaşatıyor. Michelin, Goodyear, Pirelli, Hankook, Continental, Lassa, Bridgestone, Petlas başta olmak üzere 50’nin üzerinde markanın ürünleri, uçtan uca teknolojik altyapı ile tüketicilerle buluşuyor.

Kış lastiğine geçmeyen ticari araçlara trafik cezası ve ceza puanı uygulaması devam edecek 

Uzmanlar, trafik kazalarındaki araç kusurlarının yarısından fazlası lastiklerden kaynaklandığı için mevsimine göre lastik kullanımı konusunda uyarılarda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kış lastiği takmayanlara 2 bin 568 lira idari para cezası ve sürücülere 10 ceza puanı uygulamıştı. Bu yıl, cezaların daha yüksek para miktarlarıyla devam etmesi bekleniyor.

1 Aralık – 1 Nisan döneminde ticari araçlar için kış lastiği kullanımı zorunlu iken, il sınırları içerisinde kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ilgili valilikler üzerinden yürütülecek. Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 1 Aralık’ta başlayan ticari araçlardaki zorunlu kış lastiği uygulaması, İstanbul’da valiliğinin aldığı kararla geçtiğimiz yıl 25 Kasım tarihine çekilmişti.

25 milyar dolarlık kış lastiği pazarı otomotiv endüstrisinin vazgeçilmezi

Yılda yaklaşık 20 milyon lastiğin satıldığı Türkiye pazarında, 2024 yılı sonuna kadar yüzde 5 oranında bir büyüme bekleniyor. Dünya verileri ise 2023 yılında 23.47 milyar dolar olan kış lastiği pazar büyüklüğünün, 2024 yılında %5.9 bileşik yıllık büyüme oranıyla 24.84 milyar dolara çıkacağını söylüyor. 2030 yılında ise pazar büyüklüğünün dünyada 32,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Otomotiv endüstrisinin büyümesi, iklim değişikliği etkisi ile küresel kış koşullarının genişlemesi, tüketicilerin farkındalıklarının artması ve birçok ülkede yaptırım, kural ve regülasyonların daha sıkı uygulanması nedeniyle pazar hızla büyümeye devam ediyor.

 

Continue Reading

Araba Bakımı

Chery 7/24 Yol Yardımı Hizmetiyle Her Zaman Kullanıcılarının Yanı Başında!

Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Chery, yüksek müşteri memnuniyetini esas alan hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda marka, Türkiye’deki müşterileri için özel olarak tasarladığı ve ilk günden bu yana uyguladığı 5 yıl veya 150.000 kilometre garanti hizmetiyle dikkat çekiyor. Chery ayrıca ihtiyaç duyulan her yerde ve zamanda, etkili destek sağlayan 7/24 acil yol yardımı hizmetiyle de dikkat çekiyor. Marka, lastik değişiminden acil durum kilit açma hizmeti ve arıza teşhisi de dahil olmak üzere hızlı acil yol kenarı onarım hizmetleri sunarak sürücülerin yolculuklarına en az sıkıntıyla hızlı bir şekilde devam etmelerini sağlıyor.

Chery, yenilikçi ürünleri, güçlü satış sonrası hizmet ağı ve üstün hizmet anlayışıyla kendi segmentinde hızla pazar liderliğine ulaştı. İddialı modelleriyle Türkiye’deki kullanıcılara kısa sürede kendini kanıtlayan Chery, Türkiye’de her sürücünün sorunsuz bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlamak için her şeyi kapsayan bir satış sonrası hizmet stratejisi uyguluyor.

50 noktada satış sonrası hizmeti sunuyor!

Chery, iddialı SUV modellerini, müşteri memnuniyetini daha da artırmak üzere Türkiye’deki kullanıcılar için tasarlanan 5 yıl veya 150.000 kilometre garanti hizmetiyle yollara çıkarıyor. Chery, ülke genelinde 50 farklı noktada bulunan yetkili servis merkezleri ile müşterilerin hızlı ve verimli hizmet almasını sağlıyor. İyi eğitimli uzman ekipleri sayesinde müşterilerin araçlarının bakım ve onarımını en yüksek standartlarda gerçekleştiren marka, böylece ürün kalitesine olan güvenini ortaya koyarken aynı zamanda müşteri gereksinimlerini derinlemesine anladığını gösteriyor. Müşteri odaklı hizmetin öneminin farkında olan Chery, Türkiye’de 7/24 acil yol yardımı hizmetiyle de dikkat çekiyor. Müşteriler, acil durumlarda 7/24 yol yardım hattı ile iletişime geçebiliyor. Durum değerlendirmesi sonrası derhal ücretsiz yol yardımı hizmeti sunuluyor. Marka, lastik değişimi, acil durum kilit açma ve arıza teşhisi de dahil olmak üzere acil yol kenarı onarım hizmetleri de sunarak, sürücülerin en az zaman kaybı ile hızlı bir şekilde yola dönmelerini sağlıyor. Chery, kazalar, lastik patlaması veya yakıtın bitmesi gibi daha ciddi sorunlar için çekme hizmeti sağlıyor. Müşterilerin yedek lastiği olmadığı veya birden fazla lastik değişimine ihtiyaç duyması durumunda Chery, aracı en yakın yetkili servis merkezine taşıyor ve gerekli onarımları sağlıyor. Onarım süresi 24 saati aşarsa ve onarım hizmeti müşterinin ikamet ettiği şehir dışında gerçekleştirilirse, müşteri birkaç seçenek arasından seçim yapabiliyor. Markanın sunduğu seçenekler arasında kullanıcı ve bir refakatçi için bir gecelik ücretsiz konaklama, onarım süresinin 48 saati aşması halinde seyahat masraflarının karşılandığı gidiş-dönüş yolculuk desteği ve aracın 24 saatten fazla servis dışı kalması halinde araç kiralama hizmeti de bulunuyor.

Başarı müşteri memnuniyetinden geçiyor!

Chery’nin olağanüstü ürünler ve hizmetler sunma konusundaki motivasyonu her geçen gün daha da artıyor. Bu kapsamda marka, JD Power 2023 Çin İlk Kalite Araştırması SM’de (IQS) Çin’deki bağımsız markalar arasında ilk sırada yer aldı. Bu başarı, Chery’nin mükemmellik arayışını teyit ederken müşterilerine olan bağlılığının altını çiziyor. Chery, kaliteyi şirketin yaşam çizgisi olarak görüyor, gelişmiş sürüş deneyimleri ve ürün yaşam döngüsü boyunca kapsamlı kalite yönetimi yoluyla ürün kalitesini sürekli olarak iyileştiriyor ve kullanıcılarının güvenini kazanıyor. Başarısının temelinde müşteri memnuniyetinin yattığını iyi bilen Chery, satış sonrası hizmet sistemini optimize etmeye, müşteri geri bildirimlerini dinlemeye, hizmet kalitesini ve verimliliğini artırmaya devam ederek her müşterinin daha uygun, verimli ve özenli bir satış sonrası hizmet deneyiminden yararlanmasını sağlayacak.

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.