Connect with us

Lojistik

Mark Multimodal, “çekicide F-Max, treylerde Krone” dedi

Sarp Intermodal’in iştiraklerinden olan ve Ukrayna, Rusya, Belarus, Finlandiya hatlarında uzmanlaşan Mark Multimodal, araç filosunu yeni Ford F-Max’ler ile ekipman filosunu ise Krone profi liner treyler ile güçlendirdi.

Krone’nin İzmir Tire’deki fabrikasında gerçekleşen teslim törenine Mark Multimodal Genel Müdürü Onur Güvenler, Krone Türkiye CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Akgün, Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar ve Sarp Intermodal Filo Direktörü Şehmus Yortaç katıldı.

Teslimat töreninde konuşan Mark Multimodal Genel Müdürü Onur Güvenler, “Hizmet verdiğimiz hatlarda en iyi çözümleri ve hizmeti sunmaya odaklanıyoruz. Bunu yaparken de en iyi ekipman ve araçları kullanıyoruz. Yeni yatırımlarımızı yaparken Ford Trucks ve Krone ile başarılı bir iş birliğine gittik. Ayrıca Krone’nin Avrupa genelinde 1300’ü aşkın servis noktasına sahip olması da bizim için büyük bir avantaj.” sözlerini kullandı.

Kuzey ülkelerindeki hava koşullarının özellikle kış aylarında zorlayıcı olduğunu dile getiren Güvenler, “Bu nedenle her koşula karşı hazır ve dayanıklı ürünlere yatırım yaptık. Özellikle uygun maliyet ve doğru teslimat süreleri sunabildiğimiz için Türkiye ile Ukrayna, Rusya, Belarus arası taşımalarda yoğun şekilde tercih ediliyoruz.” diye konuştu.

Türkiye çıkışlarının %95’ini İstanbul ve Zonguldak’tan Ro-Ro ile yaptıklarını aktaran Güvenler, yükleri önce Ukrayna’nın Odessa bölgesinde bulunan Chernomorsk Limanı’na oradan da karayolu ile hedefe ulaştırdıklarını, ortalama teslimat sürelerinin ise 4-6 gün arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Krone Türkiye CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Akgün “Türkiye lojistik sektörünün en yakınındaki çözüm ortağı olma prensibimizi sürdüreceğiz.” derken, gerçekleştirdikleri iş birliği adına Mark Multimodal yönetimine teşekkür etti.

Ulaşım Gündemi

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araba Bakımı

81 İlde Montaj Hizmeti İle Lastik Değişim Günleri Başladı

Türkiye’nin dijital lastikçisi Lastikcim.com ile telefon, bilgisayar ya da tabletten dakikalar içinde aracınıza en uygun kış lastiğini seçin ve montaj noktanızı belirleyin. Lastikcim.com’un geliştirdiği özel yazılımı sayesinde, aracınıza en uygun lastiği geniş ürün yelpazesi ve zahmetsiz alışveriş deneyimi ile seçebilir, kış koşullarına güvenle hazırlanabilirsiniz.

 

Güvenli sürüş ve konforlu yolculuk için mevsimine uygun lastik kullanımı büyük önem taşıyor. Lastiklerinizin ömrünü uzatan ve uzun vadede maliyet tasarrufu sağlayan doğru lastik kullanımı, aracınızdan maksimum oranda konfor ve performans sağlamanıza yardımcı oluyor. 1 Nisan 2025’e kadar devam edecek zorunlu kış lastiği uygulaması için sürücüler, hazırlıklarına başladı.

 

Okullar açıldı, yağışlar başladı. Kış lastikleriniz hazır mı?

Yaz tatilinin sona ermesi, okulların açılması derken sonbaharın esintili ve yağışlı günleri tüm Türkiye’de etkisini göstermeye başladı.  Sıcak havalarda yola daha iyi tutunarak aracın manevra kabiliyetini artıran, ıslak ve kuru zeminlerde daha kısa fren mesafeleri sunan sert kauçuk yaz lastiklerine veda eden sürücüler uzun sürecek kış ayları için özel olarak üretilen kış lastiklerine geçiş yapmaya başladı.

Daha sağlam yol tutuşu için kış lastiğine geçişi ertelemeyin

Yaz ve kış lastikleri arasındaki en temel fark kullanım koşullarından kaynaklanıyor. Uluslararası standartlara göre hava sıcaklığının 7 dereceden daha düşük olduğu zamanlarda özellikle kış lastiklerinin kullanılması öneriliyor. Otomobilin yerle temasını sağlayan tek donanım olduğu için hayati bir öneme sahip olan lastikler, iyi bir yol tutuşu, kazaları önleme ve verimli performans alabilme açısından son derece önem taşıyor.

Yaz lastiklerinden daha farklı hamur yapısına sahip olarak üretilen kış lastikleri, üretim malzemelerinin haricinde kılcal sırt deseni ve kılcal kanal yapısı gibi özellikleri ile farklılık göstermektedir. Kış lastiklerinin sırtındaki kılcal kanallar, karlı zeminlerde güçlü bir yol tutuşu sağlarken, yağmurlu havalarda ise su tahliyesine yardımcı olur. Diş derinliği, daha iyi fren performansı ve sürüş deneyimini etkiler ve kış lastiklerinde bu derinlik yasal sınır olan 1.6 mm’ye indiğinde lastiklerin değiştirilmesi gerekir.

Ahmet Erkan: Doğru lastik seçimi konusunda rehberlik sunuyoruz

Kış lastiklerinin güvenli sürüşteki kritik rolünün her geçen gün daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Lastikcim.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Ahmet Erkan, “Değişen iklim koşulları ve araç segmentleri, kış lastiklerine olan ihtiyacı her zamankinden daha fazla artırıyor. İdeal yol tutuşunun ve performansın sağlanabilmesi için hava koşullarını dikkate alarak mevsiminde en uygun lastiği seçmek son derece önemli. Lastikcim.com olarak, müşterilerimize en kapsamlı ürün seçeneklerini sunarken, onların güvenliğini en üst düzeyde tutmayı hedefliyoruz. Uçtan uca dijitalleşen, eşsiz ve hızlı müşteri memnuniyeti hizmetlerine öncelik vererek, doğru lastik seçimi konusunda rehberlik sunuyor ve kapsamlı hizmetlerimizle sektördeki liderliğimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. Amacımız, her sürücünün zorlu kış koşullarında güvenle yola çıkmasını sağlamak ve aracına en uygun lastikle yakıt tasarrufu sağlayarak hem ekonomiye hem de sürdürülebilirliğe katkıda bulunmaktır. Hem kendi güvenliğiniz hem de aracınızın emniyeti için kış lastiğine geçişi ertelemeyin, asla ihmal etmeyin” diye konuştu.

81 ilde montaj hizmeti ile lastik değişim günleri başladı

Lastikcim.com, mevsim geçişlerinde lastik değişimi ve bakımına dikkat çektiği bu dönemde, Türkiye genelinde 81 ilde 500’ü aşkın servis noktasıyla montaj hizmeti sunuyor. Kullanıcılar, Lastikcim.com’da seçtikleri lastikleri Türkiye’nin 81 ilinde yer alan montaj hizmetiyle birlikte sepetlerine ekleyebiliyor ve bir sonraki aşamada il-ilçe bilgilerini seçerek adrese en yakın montaj noktalarını görüntüleyebiliyor. Bu yaygın servis ağı sayesinde, müşteriler lastik değişimlerini kolayca halledip, güvenle yola devam edebiliyor.

Lastikcim.com, tüketicilerine peşin fiyatına 6 taksit, 36 aya varan finansman imkânı ve birçok kampanya avantajı sunuyor. Ayrıca, Lastik Sigortası hediyesi, Oto Bakım ve temizlik ürünlerinde %20’ye varan indirim ve maxi puan kazanma fırsatları ile en iyi müşteri deneyimini yaşatıyor. Michelin, Goodyear, Pirelli, Hankook, Continental, Lassa, Bridgestone, Petlas başta olmak üzere 50’nin üzerinde markanın ürünleri, uçtan uca teknolojik altyapı ile tüketicilerle buluşuyor.

Kış lastiğine geçmeyen ticari araçlara trafik cezası ve ceza puanı uygulaması devam edecek 

Uzmanlar, trafik kazalarındaki araç kusurlarının yarısından fazlası lastiklerden kaynaklandığı için mevsimine göre lastik kullanımı konusunda uyarılarda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kış lastiği takmayanlara 2 bin 568 lira idari para cezası ve sürücülere 10 ceza puanı uygulamıştı. Bu yıl, cezaların daha yüksek para miktarlarıyla devam etmesi bekleniyor.

1 Aralık – 1 Nisan döneminde ticari araçlar için kış lastiği kullanımı zorunlu iken, il sınırları içerisinde kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ilgili valilikler üzerinden yürütülecek. Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 1 Aralık’ta başlayan ticari araçlardaki zorunlu kış lastiği uygulaması, İstanbul’da valiliğinin aldığı kararla geçtiğimiz yıl 25 Kasım tarihine çekilmişti.

25 milyar dolarlık kış lastiği pazarı otomotiv endüstrisinin vazgeçilmezi

Yılda yaklaşık 20 milyon lastiğin satıldığı Türkiye pazarında, 2024 yılı sonuna kadar yüzde 5 oranında bir büyüme bekleniyor. Dünya verileri ise 2023 yılında 23.47 milyar dolar olan kış lastiği pazar büyüklüğünün, 2024 yılında %5.9 bileşik yıllık büyüme oranıyla 24.84 milyar dolara çıkacağını söylüyor. 2030 yılında ise pazar büyüklüğünün dünyada 32,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Otomotiv endüstrisinin büyümesi, iklim değişikliği etkisi ile küresel kış koşullarının genişlemesi, tüketicilerin farkındalıklarının artması ve birçok ülkede yaptırım, kural ve regülasyonların daha sıkı uygulanması nedeniyle pazar hızla büyümeye devam ediyor.

 

Continue Reading

Araba Bakımı

arabam.com’da İlan Verenlere Oto Ekspertiz Şubelerinde %40 İndirim!

Türkiye’nin otomobil dikeyinde ilk online ilan platformu arabam.com, kullanıcılarına sunduğu hizmet ve fırsatlarını genişletmeye devam ediyor. Şirket son olarak kullanıcılarına özel bir kampanya başlattı. arabam.com kampanya kapsamında 7 Ağustos 2024 tarihinden itibaren ilan verenler için oto ekspertiz hizmetlerinde %40 indirim imkanı sunuyor.

Kampanyanın Öne Çıkan Özellikleri:

arabam.com, ilan veren kullanıcılarına oto ekspertiz hizmetinde büyük bir fırsat sağlıyor. İlan vermek 60 gün boyunca ücretsizken, bu kampanya ile birlikte kullanıcılar oto ekspertizde de tasarruf sağlayacak. Kampanya, arabam.com’un tüm şubelerinde geçerli, böylece kullanıcılar kendilerine en yakın şubeye giderek hizmet alabilecekler. Ayrıca 7 Ağustos 2024’ten önce ilan vermiş ve aktif ilanı bulunan kullanıcılar da bu kampanyadan yararlanabilecek. İlan verenler, dilediği oto ekspertiz paketi için %40 indirimden faydalanabiliyor ve her kullanıcı, verdiği ilan adedi kadar oto ekspertiz indirimi alabiliyor. Kampanyadan yararlanmak isteyenler ise 31 Aralık 2024 tarihine kadar indirimlerini kullanabilecekler.

arabam.com İlan Platformu & Garaj Genel Müdür Yardımcısı Emrah Şahin; “arabam.com olarak, kullanıcılarımızın avantajlı alışveriş deneyimi yaşamalarını hedefliyoruz. Araç alım satımında en önemli adımlardan biri de almak veya satmak istenen araçlar için oto ekspertiz işleminin yapılması. Bu sebeple kullanıcılarımıza tasarruf sağlayacak bir kampanya gerçekleştirmek istedik. Kampanyadan yararlanmak için arabam.com’a bireysel üye olmak ve araç ilanı vermek yeterli. Kullanıcılarımız, ilanlarını yayınladıktan sonra kokpitte bulunan mesaj bölümünden, kendilerine özel gönderilen mesajda yer alan indirim koduyla şubelerimize gelerek %40 indirimden faydalanabilirler” dedi.

Continue Reading

Araba Bakımı

OSS Derneği İlk Kez Satış Sonrası Pazarının Büyüklüğünü Ortaya Çıkardı!

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS), sektörde bir ilk olarak satış sonrası yenileme pazarı için özel bir çalışma gerçekleştirdi. Frost & Sullivan’ın, OSS Derneği için hazırladığı Türkiye Otomotiv Satış Sonrası Yenileme Pazarının Stratejik Analizi, binek araç ve hafif ticari araç kapsamında sektörü mercek altına aldı. Rapora göre, araçları daha uzun süre tutma eğilimi, parktaki hafif taşıtlarda artış, finansal dalgalanma ve fiyat enflasyonu, özel nitelikli işgücünde düşük elde tutma oranı, kentten kırsala araç göçü ve iş çeşitlendirme (e-ticaret, elektrifikasyon ve düzenli bakım) gibi konuların Türkiye satış sonrası yenileme pazarını etkileyen başlıca trendleri olarak öne çıkıyor. Türkiye araç parkının, 2018 yılında 4,24 milyon hafif ticari araç, 12,4 milyon da binek araçtan oluştuğunu belirleyen raporda, 2024 yılı itibarıyla bu rakamların 5,13 milyon hafif ticari araç ve 15,53 milyon binek araç olacak şekilde yükseldiği belirtiliyor. Satış sonrası yenileme pazarının binek araç ve hafif ticari araç kapsamında 2023 yılı geliri, 6,466 milyar dolar olarak kayda geçti. Rapora göre 2028 yılında bu büyüklüğün 7,877 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ağır ticari araç grubu da eklendiğinde 2023 yılı sonu itibarıyla satış sonrası yenileme pazarının geliri 8,85 milyar dolara ulaşıyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan OSS Derneği Başkanı Ali Özçete, “Türkiye’nin önde gelen sektörlerinden biri olan, aynı zamanda ihracatta yadsınamaz bir paya sahip otomotiv satış sonrası sektörünün, bugüne kadar yurt içi pazar büyüklüğünün ve pazardaki ürünlerin grup kırılımlarının resmi verilere dayandırılamıyor olması sektörümüzün en büyük eksikliği idi. OSS Derneği olarak nihai sonucuna ulaştırdığımız bu pazar büyüklüğü analizi sayesinde gerek yerli yatırımcıların sektörel kararlarına gerçek verilere dayanarak yön verebilmesini, gerekse de ülkemize yatırım yapmayı planlayan yabancı yatırımcının Türkiye pazarının gerçek potansiyeline vakıf olmasını ve bir anlamda yatırım için motive olmasını sağlamayı hedefledik” açıklamasında bulundu.  

Türkiye otomotiv sektörü, 1950’li yıllarda başladığı yolculuğunda büyük bir mesafeyi geride bıraktı. Türkiye’nin başta Avrupa olmak üzere geniş bir coğrafyanın merkezinde olmasının desteğiyle hızlı bir büyüme sağlayan yerli otomotiv sanayi, çalışanların kusursuz üretim yeteneğiyle kısa sürede Türkiye’yi dünyanın önde gelen üretim merkezlerinden biri haline getirdi. Ana sanayinin tamamlayıcısı olan satış sonrası sektörü de bu süreçte büyük bir ivmeyle büyümeye devam etti.

Pazarı etkileyen mega trendler belirlendi!

Dünyanın en büyük otomotiv markalarına birinci sınıf üretim yapma gücüne sahip satış sonrası sektörünün, sektörel bilgi eksikliği sebebiyle büyüklüğü tam olarak belirlenemiyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için harekete geçen Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS), sektörde bir ilk olarak satış sonrası yenileme pazarı için özel bir çalışma için kolları sıvadı. Pazar araştırma ve analizi konusunda dünyanın en büyük firmalarından Frost & Sullivan’ın OSS Derneği’nin talebiyle özel olarak hazırladığı Türkiye Otomotiv Satış Sonrası Yenileme Pazarının Stratejik Analizi, binek araç ve hafif ticari araç kapsımanda sektörü mercek altına aldı. Küresel trendler ve zorluklardan etkilenen Türkiye satış sonrası yenileme pazarının kapsamlı bir görünümünü ortaya koyan rapor, mevcut pazar büyüklüğünden büyüme tahminlerine, pazar dinamikleri ve eğilimlerinden pazarı etkileyen mega trendlere kadar pek çok konuyu masaya yatırıyor. Rapor sayesinde satış sonrası yenileme pazarının büyüklüğü ilk defa ölçülmüş oldu.

Türkiye’nin araç parkının yüzde 53’ü binek araç!

Türkiye Otomotiv Satış Sonrası Yenileme Pazarının Stratejik Analizi’ne göre, araçları daha uzun süre tutma eğilimi, parktaki hafif taşıtlarda artış, finansal dalgalanma ve fiyat enflasyonu, özel nitelikli işgücünde düşük elde tutma oranı, kentten kırsala araç göçü ve iş çeşitlendirme (e-ticaret, elektrifikasyon ve düzenli bakım) gibi konuların Türkiye satış sonrası yenileme pazarını etkileyen başlıca trendleri olarak öne çıkıyor. Türkiye araç parkının, 2018 yılında 4,24 milyon hafif ticari araç, 12,4 milyon da binek araçtan oluştuğunu belirleyen raporda, 2024 yılı itibarıyla bu rakamların 5,13 milyon hafif ticari araç ve 15,53 milyon binek araç olacak şekilde yükseldiği belirtiliyor. Ağır ticari araçlar dahil toplam parkı ise 2023 sonu itibarıyla 28 milyon 740 bin 492 adedi buluyor. Bunun yüzde 53’ü binek, yüzde 15,6’sı pikap/kamyonet, yüzde 17,7’si motosiklet, yüzde 7,6’sı traktör, yüzde 3,3’ü kamyon, yüzde 1,7’si minibüs, yüzde 0,7’si otobüs, yüzde 0,3’ü de özel amaçlı araçlar. Binek araç parkının yüzde 15’i Renault, yüzde 10’u Fiat ve yüzde 10’u da Volkswagen markalarından oluşuyor. Hafif ticari araç tarafındaysa parkın yüzde 31’i Ford, yüzde 28’i Fiat ve yüzde 7’si de Renault modelleri olarak öne çıkıyor. Rapor, araç parkının ortalama yaşını da ortaya koydu. Buna göre parkın yüzde 24’ü 21 yaş ve üzeri, yüzde 22’si 0-5 yaş, yüzde 22’si 6-10 yaş, yüzde 19’u 11-15 yaş ve yüzde 13’ü de 16-20 yaş aracı araçlardan oluşuyor. 2020 yılında binek araçların ortalama yaşı 13,2, hafif ticari araçların ise 12,3 olarak kayda geçerken ağır ticariler dahil ortalama yaş 13 olarak belirlenmiş. 2023 sonu itibarıyla ise bu ortalamalar binek araçta 14,1, hafif ticari araçta 13,6 ve ağır ticari dahil toplam araç parkında ise 14’e yükselmiş durumda.

Binek araçlar yılda ortalama 18 bin 655 kilometre yapıyor!

Türkiye araç parkının 2023 sonuna göre yüzde 31,7’si Marmara Bölgesi’nde yer alıyor. Diğer bölgeler ise sırasıyla şöyle: İç Anadolu yüzde 18,4, Ege yüzde 17,1, Akdeniz yüzde 15,7, Karadeniz yüzde 8,8, Güneydoğu Anadolu yüzde 5,2 ve Doğu Anadolu yüzde 3,1. Türkiye Otomotiv Satış Sonrası Yenileme Pazarının Stratejik Analizi, araç başına katedilen ortalama kilometreleri de ortaya çıkardı. 2024 itibarıyla binek araç başına yapılan yıllık kilometre 18 bin 665 olarak dikkat çekerken hafif ticari araçlarda bu mesafe 13 bin 438 olarak belirlendi.

Rapor ile OSS Derneği, Türkiye’de ilk kez satış sonrası yenileme pazarının büyüklüğünü ortaya koymuş oldu. Buna göre satış sonrası yenileme pazarının binek araç ve hafif ticari araç kapsamında 2023 yılı geliri, 6,466 milyar dolar olarak belirlendi. Ağır ticari araç grubu da eklendiğinde 2023 yılı sonu itibarıyla satış sonrası yenileme pazarının geliri 8,85 milyar dolara ulaşıyor. Raporda, Covid öncesi yıllarda azalan satışların, ikinci el araç bakım ve servis hizmetlerine olan ihtiyacın artmasına ve ortalama yaşın 14’ün üzerine çıkmasına neden olduğu belirtiliyor. Rapora göre 2023 yılında lastik satışından 1,59 milyar dolar, aküden 373,4 milyon dolar, yağ değişiminden 602 milyon dolar, frenden 535 milyon dolar, çarpışma elemanlarından 555 milyon dolar, şanzımandan 255 milyon dolar, filtrelerden 261 milyon dolar, soğutma sisteminden 120 milyon dolar ve aydınlatma ürünlerinden de 178 milyon dolarlık gelir elde edildi. Bu da satış sonrası yenileme pazarı cirosunun yaklaşık yüzde 25’inin lastik satışından elde edildiğini ortaya koyuyor. Bu rakamların 2028 yılında lastik satışında 2,03 milyar dolara, aküde 465 milyon dolara, yağ değişiminde 746 milyon dolara, frende 660 milyon dolara, çarpışma elemanlarında 620 milyon dolara, şanzımanda 286 milyon dolara, filtrelerde 318 milyon dolara, soğutma sisteminde 135 milyon dolara ve aydınlatma ürünlerinde de 206 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Böylece 2028 yılında binek ve hafif ticari araç grubunda satış sonrası yenileme pazarının 7,8 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması öngörülüyor.

20 yeni bayi zorunluluğu ile servis sayısı artacak!

Türkiye Otomotiv Satış Sonrası Yenileme Pazarının Stratejik Analizi’ne göre 2023 yılında 1510 adedi yetkili servis, 25 bin adedi bağımsız servis, 1480 adedi franchise ve zincir hizmetler, 12 bin 210 adedi de yetkili hasar onarım merkezleri olmak üzere toplam 40 bin 200 servis bulunuyor. 2028 yılı için beklenti ise toplam servis sayısında 44 bin 390 adede ulaşılması. Raporda, servis sayısının azalması beklenirken Asyalı elektrikli araç markalarına getirilen 20 yeni bayi zorunluğunun sayı olarak artışı teşvik edeceği belirtiliyor. Türkiye Otomotiv Satış Sonrası Yenileme Pazarının Stratejik Analizi aynı zamanda araç kullanıcılarının servis alışkanlıklarını da ortaya çıkardı. 0-3 yaş arası aracı olan kullanıcıların yüzde 97’sinin yetkili servisleri tercih ettiği belirlenirken bu oranın 3-5 yaşta yüzde 45’e 6-10 yaşta ise yüzde 5’e kadar gerilediği, 10 yaştan büyük araçların tamamımın servis ihtiyacını bağımsız garaj ve atölyelerde giderdiği ortaya çıktı.

Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan OSS Derneği Başkanı Ali Özçete, “Türkiye’nin önde gelen sektörlerinden biri olan, aynı zamanda ihracatta yadsınamaz bir paya sahip otomotiv satış sonrası sektörünün, bugüne kadar yurt içi pazar büyüklüğünün ve pazardaki ürünlerin grup kırılımlarının resmi verilere dayandırılamıyor olması sektörümüzün en büyük eksikliği idi. OSS Derneği olarak nihai sonucuna ulaştırdığımız bu pazar büyüklüğü analizi sayesinde gerek yerli yatırımcıların sektörel kararlarına gerçek verilere dayanarak yön verebilmesini, gerekse de ülkemize yatırım yapmayı planlayan yabancı yatırımcının Türkiye pazarının gerçek potansiyeline vakıf olmasını ve bir anlamda yatırım için motive olmasını sağlamayı hedefledik. Bu hedeflerle OSS Derneği olarak, Türkiye’de ilk defa satış sonrası pazar büyüklüğünün ölçülmesinde öncülük yapmaktan büyük gurur ve kıvanç duyuyoruz. Bugüne kadar tüm paydaşlarımız yurt içi sektör büyüklüğü için, elindeki bireysel verilerle ortalama bir değer hesaplamakta idi. Bugünden itibaren OSS Derneği’nin önderliği ve veri desteğiyle nihai sonuca ulaştırdığımız sektörel analiz sayesinde ülkemizi ulusal ve uluslararası platformda resmi verilerle dayandırarak tanıtma fırsatını tüm sektör paydaşlarımıza armağan ederken, ülkemiz ve otomotiv satış sonrası üretim ve dağıtım sektörü için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.