Connect with us

Yolcu Taşıma

Mercedes-Benz Türk araçlarına “Cumhuriyetle GÜÇLÜ100” imzası

Türkiye ekonomisine uzun yıllardır önemli katkılar sağlayan ve Türkiye ağır ticari araç endüstrisinin öncüsü olan Mercedes-Benz Türk, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını ürettiği kamyon ve otobüslere uyguladığı “Cumhuriyetle GÜÇLÜ100” etiketleri ile kutlamaya başladı.

Üretimi, istihdamı, ihracatı, AR-GE çalışmaları ve yürüttüğü sosyal fayda programları ile Türkiye ekonomisine uzun yıllardır önemli katkılar sağlayan Mercedes-Benz Türk, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını ürettiği kamyon ve otobüslere uyguladığı özel etiketler ile kutluyor.

 

Türkiye ağır ticari araç endüstrisinin öncüsü olan şirket, Aksaray Kamyon Fabrikası ve Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği araçlarını özel tasarlanan “Cumhuriyetle GÜÇLÜ100” etiketi ile üretim bantlarından indiriyor.

Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel olarak tasarlanan etiketler ile araçlarını donatan şirket, binlerce kilometre yol kat eden araçları ile Cumhuriyet’in 100. yaşını tüm Türkiye ile birlikte kutlamayı hedefliyor.

1967 yılından bu yana Türkiye’de ağır ticari araç endüstrisinin temel taşlarından biri olan Mercedes-Benz Türk, 2022 yılında 100 bininci otobüsünü bantlardan indirerek tarihi bir başarıya imza atmıştı.

11 Ekim 1986 tarihinde açılan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası ise, söz konusu dönemde 320 bininci kamyonunu üreterek önemli bir dönüm noktasına ulaşmıştı. Şirket, Cumhuriyetin 100’üncü yılını sene boyunca çeşitli faaliyetlerle çalışanlarıyla birlikte kutlamayı hedefliyor.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Süper hızlı trenle Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek olan Süper Hızlı Tren ile birlikte Ankara-İstanbul arası seyahatlerin 80 dakikaya ineceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara – İstanbul arası seyahatleri 80 dakika yani 1 saat 20 dakikaya düşürecek olan Süper Hızlı Treni Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara ve İstanbul arasında daha hızlı, ekonomik ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânı sağlanacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, “Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni, Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli‘ne oradan da İstanbul Söğütlüçeşme‘ye kadar uzanacak” dedi.

Sabah’tan Barış Şimşek’in haberine göre; Proje hattının 344 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Uraloğlu, proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 viyadük ile 120 kilometre uzunluğunda 52 tünel yapılacağını söyledi.

Yapımı planlanan projeler arasında Malatya-Narlı, Eskişehir-Antalya, Kırıkkale-Delice-Çorum ve Delice-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projeleri olduğunu da ifade eden Uraloğlu, “Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek Süper Hızlı Tren ile birlikte Ankara-İstanbul arası 80 dakika yani 1 saat 20 dakika sürecek” ifadelerini kullandı.

Çerkezköy – Kapıkule için tarih 2025

Çerkezköy-Kapıkule inşaatını 2025 yılı sonunda tamamlayacaklarını bildiren Bakan Uraloğlu, Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya; yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşeceğini duyuran Uraloğlu, mevcut hat kapasitesinin 4 kat artacağını ifade etti.

“İzmir, Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar, Ankara’ya kapı komşusu olacak”

Yapım çalışmaları devam eden Ankara – İzmir Hızlı Tren Projesi hakkında da son gelişmeleri paylaşan Uraloğlu, “Ülkemizin 3. büyük şehri olan İzmir’i ve güzergâhındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar’ı Ankara’ya kapı komşusu yapmak için Ankara – İzmir arasında hızlı demiryolu inşa ediyoruz” diye konuştu.

Ankara-İzmir arası 4 kat kısalacak

Ankara-İzmir mevcut demiryolunun 824 kilometre, seyahat süresinin ise yaklaşık 14 saat olduğunu hatırlatan Uraloğlu, projeyle iki şehir arasının 624 kilometre seyahat süresinin ise 3 saat 30 dakika olacağını belirterek 4 kat kısa sürede seyahat imkanı sağlanacağını duyurdu.

Ankara – Bursa ve İstanbul – Bursa arası 2 saat 15 dakika olacak

Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı, 201 kilometre uzunluğundaki Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, proje tamamlandığında hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul arasının yaklaşık 2 saat 15 dakika olacağını duyurdu.

Kaynak: LOJİPORT

Continue Reading

Otobüs

Elektrikli Toplu Ulaşımın Öncüsü Karsan, Üretimde Yüzde 100 Yenilebilir Enerjiye Geçti !

“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla dünyada toplu ulaşımın elektrikli ve otonom araçlara dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan Bursa’da yer alan üretim tesislerinde artık yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlıyor. Enerjisa ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Yenilenebilir Enerji Sertifikası Tedarik Belgesi alan Karsan, böylece üretimde kullandığı elektrik enerjisinin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamış olacak. Markanın çevreye duyarlı üretim vizyonunu ve karbon ayak izini azaltma kararlılığını bir kez daha gözler önüne seren bu dönüşümle ilgili Karsan CEO’su Okan Baş şunları söyledi: “Yenilenebilir kaynaklara yönelmek hepimizin önceliği olmalı. Biz de bu bilinçle, 2030 yılına kadar karbon nötr fabrika hedefimize ulaşma yolunda büyük bir adım attık. Üretimde kullandığımız elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin ederek, üretirken harcadığımız elektrik kaynaklı karbon emisyonlarımızı sıfırlıyoruz.” Bugün itibarıyla 23 ülkede 1100’den fazla elektrikli aracıyla ulaşım hizmeti veren Karsan, yenilenebilir enerjiye geçişle birlikte üretim tesislerinde de hedeflediği sürdürülebilir gelecek için önemli bir adım atmış oldu.

 

Dünyada toplu ulaşımın elektrikli ve otonom araçlara dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, ürettiği elektrikli ve hidrojen yakıtlı modelleriyle sektörün karbon ayak izini küçültmede öncü rolünü sürdürüyor. Bu kapsamda Karsan, sınıfının en iyi modelleriyle gerçekleştirdiği değişim hareketini bir adım daha ileriye taşıyor. Sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda Nisan 2024’ten bu yana Bursa’daki fabrikasında 3 farklı lokasyonda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlayan şirket, 2030 Karbon Nötr fabrika hedeflerine doğru hızla ilerliyor.

 

Karbon ayak izini azaltacak!

Karsan, Enerjisa ile İşimin Enerjisi kapsamında gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde Yenilenebilir Enerji Sertifikası Tedarik Belgesi alarak önemli bir adım attı. Bu iş birliği ile Karsan, üretimde kullandığı elektriğin %100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak ve böylece üretirken tükettiği elektrikten kaynaklanan karbon emisyonlarını sıfırlayacak.  Elektrikli araçlarıyla karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen Karsan, bugün itibarıyla 23 ülkede 1100’den fazla elektrikli aracıyla ulaşım hizmeti veriyor. Yüzde 100 elektrikli Karsan e-JEST ve e-ATAK, Avrupa’da kendi segmentlerinin son 4 yılda aralıksız olarak en fazla tercih edilen modelleri konumunda. Yüksek teknolojili ve çevreci modelleriyle sürdürülebilirliğe katkı sağlayan Karsan, yenilenebilir enerjiye geçişle birlikte üretim tesislerinde de hedeflediği sürdürülebilir gelecek için bir adım daha atmış oldu. “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” vizyonuyla hareket eden şirket, böylece çevresel sorumluluklarını yerine getirmenin yanı sıra tüketici bilincini artırma, pazarda yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapılmasını ve fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltma gibi önemli misyonları da üstleniyor.

Yeşil Enerji ile Geleceğe Güçlü Yatırım!

Karsan, yenilenebilir enerjiye geçişiyle sürdürülebilirlik hedeflerine önemli bir katkı sağlıyor. Güneş, rüzgâr, hidroelektrik, biyokütle ve jeotermal enerji gibi sürekli olarak yenilenebilir ve doğaya zarar vermeyen kaynaklardan elde edilen yeşil enerji, çevresel kirliliği büyük ölçüde azaltıyor. Enerjisa ile İşimin Enerjisi kapsamında yaptığı iş birliği sayesinde Yenilenebilir Enerji Sertifikası Tedarik Belgesi ile üretimde kullanılan elektriğin tamamen yenilenebilir kaynaklardan sağlandığını garanti eden Karsan, bu adımla çevre dostu enerji kullanımını desteklerken, enerji güvenliğini de artırıyor. Karsan CEO’su Okan Baş, bu önemli dönüşümü şu sözlerle değerlendirdi: “Yenilenebilir enerjiye geçişimiz, çevresel sorumluluklarımızı yerine getirme ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etme kararlılığımızı gösteriyor. Yeşil enerji sertifikaları ile enerji kullanımımızın çevreye olan etkisini minimuma indiriyoruz.”

Yeşil enerjiye yaptığı yatırımlarla çevresel sorumluluklarını yerine getiren Karsan, geleceğe temiz ve sürdürülebilir enerji çözümleriyle yatırım yapmaya devam ediyor. Bu stratejik adım, Karsan’ın yenilikçi ve çevreye duyarlı üretim anlayışını pekiştirirken, sektördeki liderliğini de güçlendiriyor.

Continue Reading

Hava Yolu

Air Cairo Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş başlattı

Mısır merkezli havayolu şirketi Air Cairo, İstanbul Sabiha Gökçen’e ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 

 Avrupa’nın en yoğun ilk 10 havalimanı arasında yer alan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, dünyanın turizm merkezlerini yeni rotalarla İstanbul’a bağlayarak küresel ağını genişletmeye devam ediyor.

Havalimanı’nın yeni iş birliği kapsamında Mısır merkezli havayolu şirketi Air Cairo, 6 Haziran 2024 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen’e (İSG) ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Su takı seremonisi ile karşılanan ilk Air Cairo uçağının yolcuları da terminalde çiçek ve çikolatalarla karşılandı.

Air Cairo, Kahire (CAI) İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) seferlerini 109 koltuk kapasiteli Embraer E-190 LR’yi kullanarak her perşembe ve pazar günü haftada 2 kez düzenleyecek. Havayolu şirketi önümüzdeki dönem uçuş frekansını haftada 5’e çıkarmayı hedefliyor.

Air Cairo, Pegasus ve Ajet’in Cairo-Sphinx (SPX) hattıyla birlikte Nile Air ve Air Arabia Egypt Cairo’dan (CAI) sonra İstanbul Sabiha Gökçen – Kahire güzergahında faaliyet gösteren 5. havayolu şirketi oldu. Yeni uluslararası hizmetin yılın geri kalanında havalimanına ilave 13 bin yolcu ile katkıda bulunması bekleniyor.

Air Cairo CAI hattı, 1979 yılından beri UNESCO Dünya Mirası listesi’nde bulunan Kahire ile tarih ve kültür zenginliğiyle ünlü bir diğer büyülü şehir İstanbul’un bağlarını güçlendirecek. Böylece Mısır’da turistlerin ilgi gösterdiği Kahire Müzesi, Piramitler bölgesi, Nil Irmağı çevresine ulaşım, Sabiha Gökçen’den daha kolay ve konforlu hale dönüşecek.

 

“Mısır’ın kapıda vize uygulaması yolcu sayısını yüzde 57 artırdı”

Air Cairo iş birliği ile ilgili açıklama yapan İSG CEO Vekili Kerem Maybek, “Geçen yıl Türkiye ve Mısır arasındaki stratejik iş birliği anlaşması kapsamında Türk vatandaşlarına uygulanan kapıda vize imkanı, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdi. Kapıda vize uygulaması havalimanımızdan Mısır’a olan uçuşlarda önemli bir artışa neden olurken Nisan 2023 rakamlarına kıyasla Nisan 2024’te Mısır’a aylık yolcu sayısı yüzde 57 artışla 35 binden 55 bine yükseldi. Bu rakamları Mısır’daki 8. hattımız olan Air Cairo ile birlikte daha da artırmayı hedefliyoruz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olarak iki ülke arasındaki stratejik bağlantıları güçlendirmekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ulaşım çeşitliliği ve merkezlere olan yakınlığıyla ‘Şehrin Havalimanı’ olarak adlandırılan Sabiha Gökçen Havalimanı, 40 iç hat, 124 dış hat bağlantısı olmak üzere 52 ülkede toplam 164 destinasyona konforlu erişim sağlıyor.

 

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.