Servis Kampanyaları
Mercedes-Benz Türk’ten, Kamyon Şoförlerinin Yol Arkadaşlarına Bakım Fırsatı
Ürettiği kamyon ve otobüsler ile ağır ticari araç sektöründe standartları belirleyen Mercedes-Benz Türk, çatı şirketi Daimler Truck’ın global standartlarına uygun olarak sunduğu satış sonrası hizmetleriyle de fark yaratıyor. Müşterilerine; uzman ekipler ve en son teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılmış, Türkiye genelinde kamyon ürün grubunda 46 yetkili servis lokasyonu ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sağlayan Mercedes-Benz Türk, Euro 6 ve Euro 5 motorlu kamyonlara yönelik yeni bakım kampanyalarıyla da müşterilerine birbirinden cazip avantajlar sunuyor.
Her alanda üstün performans ve kaliteyi garanti eden ürünleri ve servis hizmetleriyle, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutan Mercedes-Benz Türk, geniş yetkili servis ağı ve uzman teknisyenleri ile müşterilerine doğru ve hızlı çözümler sunuyor. Şirket, araçları yenileyen ve araçların ömrünü uzatan özel bakım kampanyalarıyla da müşteri beklentilerine cevap veriyor. Bu kapsamda müşterilerinin araçlarının bakım&onarım faaliyetlerini en hızlı ve kaliteli biçimde gerçekleştirerek servise gelen aracın en hızlı şekilde teslim edilmesini sağlıyor.
Satış Sonrası Hizmetleriyle müşteri memnuniyeti kriterlerini en iyi karşılayan marka olan Mercedes-Benz Türk bu kapsamda “Yol Arkadaşınız için Bakım Vakti” sloganıyla başlattığı kampanya ile Euro 6 motora sahip, model yılı 2016-2021 arasında olan Mercedes-Benz Actros, Arocs ve Atego araçlar için motor ve zaman bakımı seçeneklerinde cazip indirim fırsatları sunuyor.
Mercedes-Benz Türk’ün yeni başlattığı ve 30 Nisan’a kadar geçerli olan “Efsane Kamyonlarınıza Efsane Bakım!” Kampanyası kapsamında da Euro 5 motora sahip Mercedes-Benz Axor, Actros ve Atego araçlarda motor ve zaman bakımı seçeneklerinde cazip yedek parça fiyatları ile birlikte ücretsiz işçilik sunuluyor.
Mercedes-Benz Türk’ün bir diğer kampanyası olan “Hızlı çözüm, cazip fiyat!” Kampanyası’nda motor değişimine ihtiyaç duyan OM 471, OM457 ve OM501 motorlu Euro 5 ve Euro 6 araçlar için 3 motor tipinde cazip fiyatlar sunuyor.
Mercedes-Benz Türk ayrıca “Sıfır gibi motor!” kampanyası ile eskiyen OM471 motorları için müşterilerine ekstra indirim sunuyor.
Bakım Kampanyaları hakkında ayrıntılı bilgiye 444 628 4 no’lu telefondan veya https://www.mercedesbenzturk.com.tr/kampanyalar/kamyon/satis-sonrasi-kampanyalari linkinden ulaşılabilir.
Araba Bakımı
Stellantis Türkiye Parça ve Servisler’den 3 Yaş Üzeri Araçlara Avantajlı Bakım Paketleri!
Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, periyodik bakımın önemine dikkat çektiği ve yoğun talep gören bakım kampanyalarına kasım ayında da devam ediyor. Yetkili servis noktalarında sunduğu kaliteli hizmet ve avantajlı fiyat politikasıyla rakiplerinden ayrılan Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, aracını kışa hazırlamak isteyen Peugeot, Citroën ve Opel sahiplerine özel fiyatlar sunuyor. Bu kapsamda 3 yaş üzerindeki binek araçlarına Stellantis Türkiye Parça ve Servisler’e bağlı Peugeot, Citroën ve Opel yetkili servislerinde periyodik bakım yaptıranlara uygun fiyatlı seçenekler sunuluyor.
Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, aracını kışa hazırlamak isteyen müşterilerine özel bir periyodik bakım kampanyası devreye aldı. Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, kasım ayı sonuna kadar devam edecek yeni kampanyasıyla kış döneminde aracında konfor ve güvenliği sağlamak isteyen binek araç sahiplerini yetkili servislere davet ediyor. Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, 3 yaş üzeri tüm Peugeot, Citroën ve Opel modellerinin dahil edildiği kampanya kapsamında periyodik bakım hizmetini uygun fiyatlarla sunuyor.
Periyodik bakımlar avantajlı fiyatlarla sunuluyor!
Stellantis Türkiye Parça ve Servisler’in sağladığı periyodik bakım paketleri oldukça cazip fiyatlarla sunuluyor. Buna göre, 3 yaş üzeri Peugeot, Citroën ve Opel araç sahipleri binek araçlarının periyodik bakımını Stellantis Türkiye’nin güvencesindeki Eurorepar yedek parçalarıyla 6.499 TL’lik avantajlı fiyatlarla yetkili servislerde gerçekleştirebiliyor. Bakım paketi içeriklerinde ise motor yağı, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, cam suyu ve karter tapası değişimleri yer alıyor. Tüm bu markalarda, müşteriler bakım sonrası 1 yıl boyunca Yol Yardım hizmetlerinden ücretsiz yararlanma fırsatını yakalıyor. Üstelik ödemelerinde Bonus kredi kartını tercih eden müşteriler peşin fiyatına 6 taksit kampanyasından da faydalanıyor.
Araba Bakımı
“Elektrikli Araç Kullanıcıları İçin Şarj İstasyonundan Öte Yeni Nesil Yaşam Alanları”
Ülkemizin en büyük elektrikli araç şarj istasyonu operatörleri Sharz.net ve Ovolt, geçtiğimiz günlerde EVCharge Show’da Türkiye’de bir ilki tüketicilerle buluşturdu. Elektrikli araç sahiplerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanan ve Türkiye’de bir ilk niteliğinde olan “kiosk” modeli şarj istasyonları, mevsim şartlarından ve yağışlı havalardan korunan kapalı yapısı, oturma alanları, çay, kahve gibi sıcak içecek ve atıştırmalık otomatlarıyla konforu artırıyor. Ovolt & Sharz.net şirketlerinin Genel Müdürü Hakan Koca, “Yeni yatırımlarla birlikte Türkiye’deki e-mobilite ekosistemine yeni bir soluk getirerek standartları yükseltiyoruz. Artık sadece tek başına bir şarj istasyonu değil, aynı zamanda elektrikli araç sahiplerinin ihtiyaç duyduğu güvenli, kolay kullanımlı, yüksek konforlu ve kaliteli yaşam alanlarını hayata geçiriyoruz.” açıklamasını yaptı.
Konforlu istasyonlar elektrikli araç satışlarını da destekleyecek
EVCharge Show’da elektrikli araç sahipleri ve sektör temsilcileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan “kiosk” konsepti, Ovolt ve Sharz.net birlikteliğinin e-mobilitede açtığı yeni sayfayı temsil ediyor. Elektrikli araçların şarj olma süreleri her geçen yıl kısalsa da şarj esnasında geçen ortalama 30 dakikayı daha keyifli ve rahat hale getiren Ovolt & Sharz.net, Türkiye çapında Ovolt olarak Opet istasyonlarında ve kilit lokasyonlarda yeni nesil şarj istasyonlarını yaygınlaştıracak. Elektrikli araç satışlarını destekleyecek yenilikçi çözümleri kademeli olarak hayata geçireceklerini aktaran Ovolt & Sharz.net şirketleri Genel Müdürü Hakan Koca, “AVM, restoran, araç bayileri, otel, hastane gibi alanlarda birçok şarj istasyonu bulunsa da günün her saatinde bu noktalara erişmek kolay olmayabiliyor. Şarj esnasında sürücülerin kendilerini daha rahat ve konforlu hissedeceği, daha kaliteli vakit geçireceği yaşam alanları ortaya çıkarıyoruz. Gelecekte e-mobilite kültürünü destekleyen çok farklı konseptlerde ortak yaşam alanlarını ülkemize kazandıracağız.” dedi.
2030 yılına kadar 1,5 milyon elektrikli araca 150 binden fazla soket ihtiyacı doğacak
Tüm endüstrinin kilitlendiği 2030 yılında Türkiye araç parkında ortalama 1,5 milyon elektrikli araç olacağını ifade eden Koca, lokasyon ve soket ihtiyacının da artacağına dikkat çekti. Koca, “Ülkemizde şu an 24.500 adet soket bulunuyor. Araç başına düşen soket 6,31 ve biz lokasyon sayısı kadar verimli yaygınlığı da önemsiyoruz. Elektrikli araç sahiplerinin en büyük sorunlarından birisi de onlarca uygulama kullanmak ve her uygulama için kart tanımlama zorunda kalmaları. Bunu konfordan uzak ve sürdürülebilir bulmadığımız için kurduğumuz Sharz Club adlı oluşumla 21 farklı platform ve 1857 adet soketi tek çatı altında topladık. Tek bir uygulama veya ödeme alt yapısı ile bu lokasyonlara kullanıcılar erişebiliyor. Tek bir uygulama kullanmanın avantajlarını, müşteri deneyimi tarafında giderek geliştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Blog
Bisiklet bataryalarına dikkat! Akülü bisikletleri gece boyu şarjda bırakmayın!
Uzmanlar, son dönemde kullanımı yaygınlaşan ve gece boyu şarjda bırakıldığı için patlama meydana gelen elektrikli bisiklet bataryalarının güvenli şarj edilmesine ilişkin uyarıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, “Cihazların üzerinde şarj tamamlandığında elektriği kesen bir düzen olmalı. Şarj takip edilmeli, cihaz tek başına şarjda bırakılmamalıdır.” dedi. Yeni alınacak pilli cihazlarda; Lityum Demir Fosfat (LiFePO4) piller tercih edilmesi gerektiğine de vurgu yapan Dr. Uçan, “Bu yeni teknik piller, lityum iyon pillere göre daha uzun ömürlü ve güvenlidir. Bu da pilden oluşacak yangın ve patlama riskini azaltır.” dedi.
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, elektrikli bisiklet bataryalarının güvenli şarj edilmesi ve bataryaların patlama riski üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Sıcaklık ve şarj kontrolü önemli
Lityum-iyon pillerin 5 ile 40 derece arasındaki sıcaklık aralığında çalışması gerektiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, “Doğrudan güneş ışığı veya ortamın çok sıcak olması da lityum iyon pil taşıyan cihazın yangın ve patlama gibi tehlikelere yol açabileceği unutulmamalıdır. Cihazların üzerinde şarj tamamlandığında elektriği kesen bir düzen olmalı. Şarj takip edilmeli, cihaz tek başına şarjda bırakılmamalıdır. Eğer bir patlama gerçekleşirse başlangıç aşamasındaki yangını söndürmek daha kolaydır. Başlayan yangını erken haber almak için yangın duman dedektörü kullanılması uygun olabilir.” dedi.
Yeni teknik piller daha güvenli
Yeni alınacak pilli cihazlarda; Lityum Demir Fosfat (LiFePO4) piller tercih edilmesi gerektiğine de vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, “Bu piller enerji depolama teknolojisinde önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor ve onları geleneksel Lityum pil türlerinden ayıran bir dizi avantaj sunuluyor. Katot malzemesi olarak lityum demir fosfat kullanılan bu yeni teknik piller, lityum iyon pillere göre daha uzun ömürlü ve güvenlidir. Bu da pilden oluşacak yangın ve patlama riskini azaltır.” diye konuştu.
Düşük kaliteli bataryalılarda risk daha yüksek
Batarya patlamalarının başlıca nedenlerine de değinen Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, “Lityum iyon Pil hücresindeki ısı üretimi, ısı dağıtma kapasitesini aştığında termal kaçak meydana gelir. Bataryada ekzotermik reaksiyonları tetikleyebileceği için termal kaçak genellikle yüksek sıcaklıklarda meydana gelir. Reaksiyonlar daha fazla ısı ürettiğinden ve pil sıcaklığının arttığından pilin şişmesine, tahrip olmasına, yangın ve patlamalara yol açmasına sebep olabilir. Elbette düşük kaliteli bataryalılarda risk daha yüksektir.” şeklinde de konuştu.
Yanan bataryaya su dökmeyin!
Evde ve iş yerinde elektrikli araç bataryalarının şarjı için güvenli alanların nasıl tasarlanması gerektiğine de dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, “Yanan bir lityum iyon pil taşıyan bir cihazı söndürmek için asla su kullanılmamalıdır. Otomatik sping sisteminden uzak tutulmalıdır. Su yangını daha da büyüterek yaygınlaşmasına sebep olur. D sınıfı (metal) yangınların kontrolü oldukça zordur. Lityum gibi alkali metallerin yangınlarının, yayılmaması için özel önlemler alınmalı, söndürülmesi için özel söndürücüler kullanılması gerekir.” dedi.
Elektrik araç şarj istasyonları açık havada olmalı
Evde şarj yapılan yerlerin civarında yanıcı madde bulunmamasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, “Pil yangını sırasında çıkacak öldürücü gazlara dikkat edilmelidir. Elektrik araç şarj istasyonlarının açık havada olmasına dikkat edilmelidir. Pratikte şarj yapılan yerde özel söndürücü yoksa kum bulundurulması uygun olabilir. Kapalı garajlarda elektrikli araçlar için diğer araçlardan betonla ayrılmış özel bölüm yapılması uygun olabilir.” şeklinde sözlerini tamamladı.
-
Otobüs4 hafta önce
Mercedes-Benz eCitaro G, “2024 Yılı Elektrikli Otobüs Şampiyonu” Oldu!
-
Blog4 hafta önce
Chery, Yeşil Yaşam Etkinliği’nde 8. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’u Ağırladı!
-
Elektrikli Araçlar4 hafta önce
Eşarj’dan 29 Ekim’e özel yüzde 29 indirim!
-
Blog3 hafta önce
“Kadın Ustalar Yetişiyor”
-
Araba Bakımı4 hafta önce
GOODYEAR’DAN KIŞ SEZONUNA ÖZEL LASTİK KAMPANYASI
-
Blog4 hafta önce
Gençler İçin Tasarlanan Yeni JAECOO 5 Seyahatte Yeni Bir Çağ Başlatıyor!
-
Blog4 hafta önce
OGTY’de büyük ödül nar kabuğundan araç içine biyo malzeme üreten Pomeco’nun!
-
Araba Bakımı3 hafta önce
Elektrikli Araçlarda Yanlış Lastik ve Fren Sistemi Seçimi Yapmayın!