Connect with us

Üst Yapı

OKT TRAILER IAA TRANSPORTATION’DA GELECEĞİN TREYLER MODELİNİ SUNDU

20-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation 2022’de bu yıl 8. kez ziyaretçilerini ağırlayan OKT Trailer, IAA’da “Geleceğin Treyler Modelini” sunuyor. Fuarda sergileyeceği W tipi yatay silobas, vakum tankeri ve damperli silobas ürünlerine ek olarak odak noktasında çevre dostu, akıllı ve ergonomik yeni nesil tanker modeli ile treyler tasarımına yeni bir soluk getiriyor.

Lojistik ihtiyacının her geçen gün arttığı; daha pratik, hayatı kolaylaştıran, aynı zamanda doğaya saygılı üst yapılara ihtiyaç duyulan yeni dönemde pratik çözümler sunarak basit kullanım özellikleri ile kullanıcının tecrübeye gerek kalmadan rahatlıkla kullanabileceği, herkes her şeyi kullanabilir mantığı ile tasarlanmış, hızlı ve pratik aynı zamanda ergonomik araçlar gereklidir. Doğadaki en iyi aerodinamik yapıya sahip olan su damlası formundan ilham alınarak tasarlanan, Aerodinamik Gıda Tankeri tüm bu kolaylıkları sağlamak istiyor.

 

GELECEK TEMALI STANDI İLE GÖZÜ HEP İLERİDE

Taşımacılık sektöründeki birçok yeniliklerin keşfedildiği IAA Transportation fuarında geniş stant alanı ile merakını ileriye taşıyan OKT, Ay’a ilk merak ayak basmıştır bizim merakımız daha yeniyi keşfetmek diyerek gelecek temalı standında sunduğu fütüristik yapıya sahip türünün ilk örneği olan yeni nesil Aerodinamik Gıda Tankeri ile geleceğin treyler modelini belirliyor. Avrupa’da birçok ülke de sunduğu çözümler ile geniş satış ağına sahip olan OKT Trailer bu yıl IAA’da ortak katılımcı olarak distribütörlük anlaşması yaptığı ve OKT ürünlerini Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’da satışını yapmaya yetkili Lambrecht Trailers firması ile bir arada yer aldı. OKT Trailer kurumsal imajını destekleyen standında 60 m3 damperli silobas, 39 m3 w tip yatay silobas, 29.000 lt vakum tankeri ve Lamrecht’in ürettiği 53 m3 yem silobasının birbirinden farklı özelliklerini ziyaretçilerine sunarken, “Trailer Innovation 2023” konsept tasarım ödülünü alan Yeni Nesil Aerodinamik Gıda Tankerinin tüm detaylarını açıkladı.

OKT TRAILER MÜŞTERİLERİNİ ERGONOMİK ÜRÜNLERLE ETKİLEMEK İSTİYOR

Fuarda müşteriler için ilgi çekici olan şey tasarım çizgileri ile sürüş esnasında hava sürtünmesini minimum seviyeye düşüren yeni nesil Aerodinamik Gıda Tankeri konseptidir. OKT Trailer’in müşterilerini etkilemek istediği en önemli özellik, kullanımı kolay ürünlerdir. Araç üstü ekipmanların aerodinamik yapıyı bozmaması için rüzgârı arka tarafa iletecek şekilde bir form ile tasarlanan Aerodinamik Tankerde bulunan balıksırtı arka spoilar, aracın önünden arkasına doğru gelen rüzgâra yön vererek araç dinamiğini yükseltirken; araç altı difüzör kanalları ve tampon hava çıkışları araç altına giren hava basıncını düşürerek yol tutuşunu artırıyor. Sürücüsü için kullanıcı dostu ve mükemmel uyumu yakalamayı hedefleyen tanker aerodinamik yapıya sahip olması nedeniyle kamyona yakıt tasarrufu sağlayarak karbon emisyonunu düşürmeye yardımcı olmayı hedefliyor. Tasarımında bulunan benzersiz özellikleri, teknolojisi ve benzersiz görünümü; sınıfının üstün özelliklerini öne çıkaran Yeni Nesil Aerodinamik Gıda Tankerini treyler sektörünün en gözde modellerinden biri yapıyor.

TASARIMINDA BÜTÜNSELLİK ÖN PLANDA

Araç üzerinde bulunan yürüyüş yolundaki korkular ve yürüyüş yolu üzerindeki mobil kontrol ile açılıp kapanabilen sürgülü korumalıklar ile gövdeyi daha bütünsel gösterecek tasarım elde edilmiştir. Gizlenmiş ve genişletilmiş yürüyüşü yolu ile korumalıklar hem aerodinamik yapıya uygun hem de kullanıcılarını daha geniş ve daha güvenli bir sistem ile buluşturuyor. Yeni nesil gıda tankerinin tekerleri üzerine kapatılmış tasarımıyla treyler modasını değiştirecek aerodinamik çamurluklar tekerleklere gelecek türbülansı yok ederek aynı zamanda estetik görünüm kazandırır, aracın arkasındaki üst kanatlar ve aracın tampon bölgesinde yer alan difüzör, rüzgârı disipliniz ederek treyler üzerinden hızlıca kayarak türbülansın araçtan uzaklaşmasını sağlar. Aynı zamanda bu kanatlar dengeleyici görev görerek treylerin karayolundaki akışını stabilize eder, yük taşıma esnasında aracın sallamamasını azaltır.

TEKNOLOJİK DONANIMA SAHİP

Değişen ve yenilenen teknolojiyle birlikte uzaktan yönetilebilir IoT ile gelişen, birbiri ile konuşan akıllı treylerlerin üretileceği döneme doğru ilerlenen bu dönemin gerekliliklerinden biri de telefon ile yönetilebilecek bir sistem. Bu ihtiyaca yönelik Yeni Nesil Aerodinamik Gıda Tankerinde yapılacak ilk değişiklik kullanım esnasında büyük kolaylık kazandıracak park ayaklarının indirilip kaldırılması ve üst koruma kapaklarının açılıp kapanması elektronik sisteme sahip olacak ve telefon aplikasyonu ile yönetilebilecek. Arkada bulunan dijital ekran sayesinde araç uydu ile haberleşecek ve bulunduğu ülke sınırları içerisinde kullanılan dilde aracın hızı, taşıdığı malzeme ve çeşitli uyarılar connected drive sistemi ile arka ekranda gösterilecektir.

Teknolojiye yapılan yatırımların ve dijitalleşme dönemi gereklilikleri kapsamında üretim süreçlerindeki ergonomik çalışmaların çıktısı olan Aerodinamik Gıda Tankeri; aerodinamik yapısı, estetik görünümü, elektrikli aksamı, çevre ve kullanıcı dostu kimliği ile treyle sektöründe yeni tasarım dili olarak fark yaratacak gibi görünüyor.

OKT, FUARDA ORTAK KATILIMCISI LAMBRECHT TRAILERS İLE BİRLİKTE

ZİYARETÇİLERİNİ YENİLİKLERLE BULUŞTURDU

Bu yıl pek çok ülkede distribütörleri bulunan OKT Trailer bu yıl Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’da ürünlerinin satışını yapması için Lambrecht Trailers ile distribütörlük anlaşması yaptı. Bu anlaşmanın iş birliğini duyurmak ve diğer distribütör firmaları ile bir araya gelecek olan OKT Trailer güçlü iş birliktelikleri sağlamaya devam ediyor.

50 yıldan bu yana treyler sektöründe çeşitli kuru dökme ürünlerin taşınması için ürünler tasarlayan Lambrecht Trailers; hayvan yemi, tahıllar, un, tohumlar, çekirdekler, patates gevrekleri, şeker, soya, tuzlar ve ön karışımlar gibi hemen hemen tüm granüller ve/veya tozların taşınmasında kullanılan silobasları ile Mutlu Hayvanlar mı? Onları Lambrecht Trailers ile besleyin sloganıyla diyerek karbon ayak izini düşürecek lojistik çözümleri sunuyor. Geniş ürün yelpazesi ile Lambrecht hayvan yemi peletleri, odun peletleri vb. gibi çeşitli topaklar, çamur ve sıvı atıkların taşınması için yarı römorklar ve özel ölçülere sahip dökme yük kamyonları üretmektedir. Ürünlerinin benzerlerine göre kullanım ömrü bakımından çok daha uzun süreli dayanıklılığa sahip olduğunu söyleyen Lambrecht Trailers ürünlerinin her daim arkasında duruyor. IAA’da 53 m3 taşıma kapasitesine sahip yem silobasını sergileyen Lambrecht Avrupa’da kalitesi ile güvenilirliğe giden yol olduğunun altını çiziyor.

 

 

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Üst Yapı

Yanmar Turkey, Yanmar ve Solis Traktörleri ile 2024’te Pazar Payını Artırmaya Devam Ediyor

Yanmar ve Solis marka traktörler, iç ve dış pazarlarda üst sıralara yükselmeye devam ediyor. Yanmar Turkey, traktörlerinin yanı sıra tarım ekipmanlarının da Türkiye ve dünya pazarında kazandığı başarıdan dolayı mutluluk duyuyor.

110 yılı aşkın geçmişi ile dünyanın önde gelen endüstriyel motor üreticilerinden Japon devi Yanmar’ın Türkiye’deki tam iştiraki Yanmar Turkey,  traktör konusundaki uzmanlığını iç ve dış pazarlarda göstermeye devam ediyor. Yanmar ve Solis marka traktörleri, YTAGRI tarım ekipmanları ile çiftçilerin yanında olmayı sürdüren Yanmar Turkey, 2024 yılının ilk yarısında  çiftçilerin dayanıklı, üstün performanslı, yakıt tüketimi ve kullanım maliyetleri düşük traktörlerle buluşmasını sağladı.

Tarlada, bağda ve bahçede çiftçinin sağ kolu

Yanmar Turkey Tarım İş Kolu ve İş Geliştirme Direktörü Murat Balkan Kanbir; “Tarım, Türkiye ekonomisinde her zaman en önde gelen sektörlerden biri olmuştur. Çiftçilerimiz bu ekosistemin en önemli halkasıdır ve çiftçinin en büyük yardımcısı olan traktör ise tarımsal mekanizasyonun lokomotifidir. Yanmar Turkey olarak bu bilinçle Türk çiftçisinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak adına çalışıyoruz. Çiftçilerimizin üstün performanslı, dayanıklı traktör ve tarım ekipmanlarıyla üretim gerçekleştirmesini hedefliyoruz. Bu amaçla üretilen Yanmar ve Solis marka traktörler; çiftçilerimizin en zorlu şartlarında gösterdikleri başarıyla çiftçilerimizin beğenisini kazanıyor” dedi.

Yanmar Turkey, ihracat sınırlarını genişletmeyi planlıyor

Uluslararası traktör satışında da, 2024 yılının ilk yarısında ivmesini dinamik bir şekilde artıran Yanmar Turkey, Yanmar’ın global anlamda çizdiği çerçeve doğrultusunda mevcut ve hedef pazarlara traktör ihracatını sürdürüyor. İzmir Torbalı Traktör Üretim Tesisinde banttan indirdiği her iki traktörden birini ihracat hedefi ile üreten Yanmar Turkey; Avrupa ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Orta Asya ülkeleri, KKTC, Afrika ülkeleri ve Güney Asya  için Yanmar traktörler ile Türkiye, Pakistan ve KKTC için Solis marka traktörler sunuyor.  Yanmar Turkey, 2024 sonu itibariyla ihracat bölgeleri arasına yer alan Balkanlar ve Kuzey Afrika’da çalışmalarını yoğunlaştırmayı hedefliyor.

Yeni pazarlara açılmak için çalışıyoruz

Uluslararası pazarlarda sadece Yanmar ve Solis marka traktörlerin değil, aynı zamanda YTAGRI markası ile tarımsal üretim araçlarının da ihracatını gerçekleştirdiklerini ifade eden Murat Balkan Kanbir; Türkiye’nin tarım makineleri sektörünün, makine ihracatı içinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Kanbir, Türkiye’de tarım makineleri ihracatının Ocak 2024 – Temmuz 2024 arasındaki dönemde ABD, İtalya, Azerbaycan, Özbekistan başta olmak üzere birçok ülkeye toplam 787 milyon dolara ulaştığını aktararak şunları söyledi: “Türkiye’nin makine ihracatı 2024’ün ilk 7 ayında geçen yıla nazaran yüzde 1.7 oranında düşmüş olsa da, pazarlarda Türk markalarına yönelik ilgi devam ediyor. Hem traktör hem de tarım makineleri kategorilerinde Yanmar Turkey olarak biz de, başta Yanmar temsilciliklerinin yer aldığı Japonya, Kore ve Tayland’a yoğunlukla ihracat gerçekleştirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak adına mevcut ihracat pazarlarımızın yanına yenilerini eklemek için çalışıyoruz. 2024 yılının son çeyreğinde, hem iç hem de dış pazarlarda değerli başarılara imza atmak hedefiyle çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. 2025 yılı itibarıyla ise, Afrika pazarında yeni yatırımlarla Yanmar’ın ve Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı sağlamayı planlıyoruz.”

Continue Reading

Blog

Süper hızlı trenle Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek olan Süper Hızlı Tren ile birlikte Ankara-İstanbul arası seyahatlerin 80 dakikaya ineceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara – İstanbul arası seyahatleri 80 dakika yani 1 saat 20 dakikaya düşürecek olan Süper Hızlı Treni Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara ve İstanbul arasında daha hızlı, ekonomik ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânı sağlanacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, “Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni, Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli‘ne oradan da İstanbul Söğütlüçeşme‘ye kadar uzanacak” dedi.

Sabah’tan Barış Şimşek’in haberine göre; Proje hattının 344 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Uraloğlu, proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 viyadük ile 120 kilometre uzunluğunda 52 tünel yapılacağını söyledi.

Yapımı planlanan projeler arasında Malatya-Narlı, Eskişehir-Antalya, Kırıkkale-Delice-Çorum ve Delice-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projeleri olduğunu da ifade eden Uraloğlu, “Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek Süper Hızlı Tren ile birlikte Ankara-İstanbul arası 80 dakika yani 1 saat 20 dakika sürecek” ifadelerini kullandı.

Çerkezköy – Kapıkule için tarih 2025

Çerkezköy-Kapıkule inşaatını 2025 yılı sonunda tamamlayacaklarını bildiren Bakan Uraloğlu, Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya; yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşeceğini duyuran Uraloğlu, mevcut hat kapasitesinin 4 kat artacağını ifade etti.

“İzmir, Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar, Ankara’ya kapı komşusu olacak”

Yapım çalışmaları devam eden Ankara – İzmir Hızlı Tren Projesi hakkında da son gelişmeleri paylaşan Uraloğlu, “Ülkemizin 3. büyük şehri olan İzmir’i ve güzergâhındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar’ı Ankara’ya kapı komşusu yapmak için Ankara – İzmir arasında hızlı demiryolu inşa ediyoruz” diye konuştu.

Ankara-İzmir arası 4 kat kısalacak

Ankara-İzmir mevcut demiryolunun 824 kilometre, seyahat süresinin ise yaklaşık 14 saat olduğunu hatırlatan Uraloğlu, projeyle iki şehir arasının 624 kilometre seyahat süresinin ise 3 saat 30 dakika olacağını belirterek 4 kat kısa sürede seyahat imkanı sağlanacağını duyurdu.

Ankara – Bursa ve İstanbul – Bursa arası 2 saat 15 dakika olacak

Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı, 201 kilometre uzunluğundaki Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, proje tamamlandığında hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul arasının yaklaşık 2 saat 15 dakika olacağını duyurdu.

Kaynak: LOJİPORT

Continue Reading

Üst Yapı

Krone Dry Box, hasara karşı korumayı artırıyor

Krone Dry Box’ta ön duvar üst kısımda hafifçe girintili hale getirildi, böylece viraj alırken bile yeterli alan var. Ayrıca çarpışma koruması alt kısım 1.300 mm’ye kadar genişletildi. Dry Box, bu yıl içinde piyasaya sürülecek.

Daha fazla stabilite, hasara karşı daha fazla koruma, kullanımı daha kolay – Krone’nin yeni nesil çelik pürüzsüz duvarlı değiştirme gövdeleri Krone Dry Box, ustaca geliştirmelerle 2024 yılı içinde piyasaya sürülecek.

Hasara karşı korumayı artırmak için ön duvar artık üst kısımda hafifçe girintili hale getirildi, böylece viraj alırken bile yeterli alan var. Ayrıca çarpışma koruması alt kısımda 1.300 mm’ye kadar genişletildi. Ön ve yan raylardaki yeni kabartma, gövdede daha fazla stabilite sağlıyor ve bu aynı zamanda çıkartmalar ve kontur işaretleri için daha iyi koruma sağlamakta. Arka ve ön köşe destekleri de daha da sağlam hale geldi ve artık zemine kadar uzatıldı.

dry-box-2.jpgKöşe bağlantı parçaları da değiştirildi: artık entegre bir destek bacak dayanağı sunuluyor. Özellikle sürücüler, dışarıdan çalıştırılabilen ve el dostu kauçuk kaplamayla donatılmış, daha kolay erişilebilen destek ayağı serbest bırakma özelliğini takdir edecekler diye düşünüyoruz. Yaylı plakayla donatılmış merdiven emniyet mandalının kullanımı da artık daha kolay.

Altyapıda da değişiklikler yapıldı: tünelin uzunluğu 90 mm’den 100 mm’ye çıkarıldı. Krone ayrıca çelik pürüzsüz duvarlı değiştirme gövdesinin iç kısmını da geliştirdi: Yeni koruma plakasının her iki tarafında da isteğe bağlı bağlama seçeneğinin kaynaklanabileceği yeni kabartmalar var.

Krone, çok sayıda ürün iyileştirmesinin 10. noktası olarak, Şubat 2024’ten beri üretimde olan yeni swap body neslini, uluslararası alanda tanınan yeni Krone Dry Box adı altında tanıtıyor..

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.