Connect with us

Blog

Reysaş Lojistik, Filosunu 50 Adet IToY Ödüllü F-MAX ile Genişletti

  Yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, demiryolu taşımacılığı, otel işletmeciliği, taşıt muayene istasyonu işletmeciliği ve depolama hizmetleri alanında hizmet veren, Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Reysaş Lojistik, filosunu tam 50 adet ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY)’ ödüllü Ford Trucks F-MAX ile genişletti. Bu yıl Nisan ayında gerçekleşen ‘Türkiye Marka Ödülleri’ kapsamında ‘Yılın Lojistik Markası’ seçilen Reysaş Lojistik’in filosunda 186 adet Ford Trucks marka araç bulunuyor.

11 Aralık Çarşamba günü Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen araç teslimat töreninde 50 araçlık alımın ilk 17’si gerçekleşirken, Ford Trucks yönetimi tarafından Reysaj Lojistik’e teşekkür plaketi takdim edildi. Gerçekleştirilen teslimat törenine Reysaş Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Yönetim Kurulu Üyesi Egemen Döven, Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, Satış Müdürü Murat Bakış, Satış sonrası hizmetler müdürü Mustafa Bostancı, Otokoç Otomotiv Perakende Direktörü Tanıl Akçaoğlu ve Otokoç Otomotiv Sultanbeyli Şube Müdürü Orhun Özkan ve katıldılar.

Teslimat töreninde Reysaş Lojistik’in 50 adet F-MAX alımına ve hedeflerine değinen Reysaş Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, şunları kaydetti:

“Reysaş Lojistik olarak, 2020 sonuna kadar soğuk hava depo alanlarımızı yüzde 10, frigo taşıma hizmetlerimizi yüzde 7 ve likit taşıma operasyonlarımızı da yüzde 5 oranında artırma kararı aldığımızı açıklamıştık. Bir yandan bu yatırımları hayata geçirirken, diğer yandan da genişleyecek operasyonlarımız için araç filomuzu büyütmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda filomuzu, 50 adet 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY)’ ödüllü Ford Trucks F-MAX ile genişletme kararı aldık. 1990 yılından bu yana Ford Trucks ile iş birliği içindeyiz. Gerek sunduğu satış sonrası servis ve hizmetler gerekse de 60 yıllık kamyon üretim, ürün geliştirme ve çözüm üretme yetkinliği bu kararımızda önemli bir etken oldu. Ayrıca, birçok ülkede yılın kamyonu seçilen F-MAX, 500 PS gücü, düşük yakıt tüketimi ve dikkat çeken yüksek performanslı motoru ve ileri teknolojik donanımları ile operasyonlarımızda büyük verimlilik ve katkı sağlayacak. F-MAX’in bakım maliyetlerinin azalması, düşük yakıt tüketimi sahip olma maliyetimizi düşürürken, ileri teknolojik donanımları, geniş ve konforlu kabini de kaptanlarımızın gerekli ihtiyaçlarını karşılayacak.”

‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu’ ödüllü F-MAX araçlarının güç, konfor ve ekonomi yönünden en üst seviyede olduğunu vurgulayan Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören de F-MAX’in Reysaş Lojistik filosuna değer katacağına inandığını belirterek, iş birliklerinin daha da büyüyerek devam etmesini diledi.

Reysaş Lojistik, Yerli ve yabancı birçok önemli kuruluşa lojistik hizmeti sunuyor

30 yıllık bilgi ve donanımla bugün yaklaşık 2.000.000 m2’lik özmal depolama alanına sahip Reysaş Lojistik, ihtiyaca yönelik farklı özelliklerdeki özmal filosu ile kuru yük, frigo, likit, LNG ve CNG gibi özel yakıt ürünleri ve oto taşıma hizmetleri gerçekleştiriyor. Şirket, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan yerli ve yabancı sermayeli birçok kuruluşa hizmet vermeyi sürdürüyor. Ayrıca, Reysaş Lojistik’in Çayırova Kampüsü içindeki Çayırova 11 Depo Binası, gayrimenkul sektörünün prestijli ödüllerinden ‘Sign of the City Awards (SotCA), “En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı ödülünün sahibi konumunda bulunuyor.

F-MAX, düşük sahip olma maliyetleri ile güç ve verimlilik sunuyor

F-MAX, modern tasarımı ve sürücü odaklı yaklaşımının yanı sıra 2.5 metre genişliğindeki kabiniyle de konfor ve lüks sunuyor. Kokpit tarzı konsolun tasarımı, tüm fonksiyonlara kolayca erişilebilmesini sağlıyor. Sürüş deneyiminin keyfini artırmak için entegre edilen en küçük detaylarla birlikte kabinde ferah bir ortam sağlanıyor. Yeni F-MAX, 500PS, 2500Nm güç ve 400 kW frenleme gücü ile yüksek performanslı bir motor içeriyor. Üstün aerodinamik, aktarma sistemi kalibrasyonu ve teknik özellikler, yakıt tüketimi açısından mükemmel performans ile önceki modellere göre %6’lık iyileştirme sağlıyor. Teknik özellikler arasında E-APU teknolojisi ve predictive hız kontrolü (Max Cruise) de bulunuyor. Bakım maliyetlerinin %7’ye varan oranda azaltılması ve uzun bakım aralıkları toplam sahip olma maliyetini düşürüyor. F-MAX’ın Ecotorq motoru, her türlü yol koşulunda maksimum performans ve minimum yakıt tüketimi sunuyor.

Güç, verimlilik, teknoloji ve konfor F-MAX’te bir arada

Ağır ticari araç sektöründeki en saygın ve prestijli ödüllerden biri olan ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu’ (International Truck Of the Year – ITOY) ödülüne layık görülerek önemli bir başarıya imza atan Yeni Ford Trucks F-MAX, güç, verimlilik, teknoloji ve konforu bir arada sunuyor. Yüksek kapasiteli 225 Ah aküsü, 1050 litreye kadar artırılabilen yakıt tankı hacmi, aerodinamik tasarımı ve yüksek konforlu kabini ile yeni F-MAX uzun yollarda kullanıcılara büyük avantaj sağlıyor.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Jeep®’ten Nisan Fırsatları

Jeep®, Avenger, Renegade ve Compass modellerinde geçerli kampanya kapsamında yüzde 1,99 faizli kredi olanaklarının yanı sıra nakit alımlara özel model bazlı 150 Bin TL’ye varan indirimler sunuluyor

Macera, özgürlük ve tutkunun global sembolü Jeep®, nisan ayı boyunca geçerli olacak satış kampanyası dahilinde, Avenger Electric ve Avenger e-Hybrid için 200 bin TL’ye 12 ay yüzde 1,99 faizli kredi olanağı sağlıyor.

Kampanya kapsamında Jeep Renegade’de ay sonuna kadar nakit alımda 150 bin TL’lik avantaj bulunurken; Jeep Compass 500 bin TL kredi, 12 ay taksit yüzde 1,99 faiz oranı ile tercih edilebiliyor.

jeep-avenger.jpg

OTOPODYUM

Continue Reading

Blog

Elektrikli araç şikayetleri yüzde 117 arttı

Çözüm platformu Şikayetvar, elektrikli araçları ve şarj istasyonlarını mercek altına aldı. Verilere göre elektrikli araç şikayetleri son bir yılda yüzde 117 artarken şarj istasyonu şikayetlerinde bu artış yüzde 55 olarak kaydedildi. Vadedilen menzilin tutmaması, şarj istasyonlarının azlığı, servis randevularında uzun bekleme süreleri, şarj istasyonlarıyla aracın uyumsuzluğu ve bağlantı kesintileri en çok şikayet edilen konular arasında yer aldı.

Elektrikli araçlar, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yaygınlaşıyor. TÜİK verilerine göre, elektrikli otomobillerin kayıtlara girdiği ilk yıl olan 2011’de 24 elektrikli aracın kaydı bulunurken bu sayı 2018’de 952’ye ulaştı. Bu sayı 2021’de 6 bin 267’ye, 2022’de 14 bin 552’ye ve 2023’te 80 bin 43’e yükseldi. Geçen yıl sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı elektrikli otomobillerin sayısı 2023’e göre, yüzde 129,6 artarak 183 bin 776 oldu. Satışların bu ölçekte artması, şikayetleri de beraberinde getirdi. Şikayetvar verilerine göre, elektrikli araçlara yönelik şikayetler 2025’in Nisan ayı ile bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 117 artış gösterdi. Bu artış yalnızca yıllık değil; son bir ayda yüzde 46, son bir haftada ise yüzde 69 seviyelerinde kaydedildi.

Şarj istasyonları şikayetleri yüzde 55’e yükseldi

Veriler incelendiğinde sorunun sadece elektrikli araçlarla sınırlı olmadığı gözlemleniyor.  Şarj istasyonlarıyla ilgili şikayetleri de aynı paralellikte yükseliyor. Şikayetvar verilerine göre, şarj istasyonlarına dair şikayetler de son bir yılda yüzde 55, son bir haftada yüzde 50 oranında arttı.

 

Elektrikli araç kullanıcılarının en sık karşılaştığı sorunlar:

  • Gerçek kullanımda beklenen menzilin tutmaması
  • Şarj istasyonlarıyla uyumsuzluk ve bağlantı kesintileri
  • Yazılım güncellemeleri sonrası artan teknik problemler
  • Yetkili servis sayısının azlığı
  • Servis randevularında uzun bekleme süreleri ve dönüş eksikliği
  • Satış sonrası müşteri hizmetleri yetersizliği
  • Kampanyalı satışlarda fiyat değişikliği ve şeffaflık sorunu

 

Şarj istasyonlarıyla ilgili en çok şikayet edilen konular:

  • Şarj istasyonlarının azlığı
  • Bozuk ya da çalışmayan istasyonlar
  • Şarjın ortasında sistemin durması veya bağlantının kopması
  • Yoğunluk ve randevu almada yaşanan sorunlar
  • KWh başına ücretin beklenmedik şekilde artması
  • Mobil uygulama ve ödeme problemleri
  • Uygunsuz lokasyonlar ve eksik bilgilendirme

 

Elektrikli araçlarla ilgili platforma ulaşan bazı şikayetler şöyle sıralandı:

Aracım sol şeritte ansızın durdu: Artık güvenmiyorum

1 yılı aşkın süredir kullanıyorum, aracım 22 bin km oldu. Aldığımız ilk günden bugüne çeşitli sorunlar yaşadım. ‘Yeni araç illa ki olur’ dedik. Teknisyenlere birlikte aracı öğrenerek bir şekilde bugünlere geldik. Ama şu anda aracın verdiği hata çok ciddi ve hayati bir hata! Enerji sistem arızası. Yani araç 80 -100 km hız ile giderken yolda ansızın hız, enerji kesmesi ve otoban da sol şeritte frenleyerek kalması. Artık hiç güvenim kalmadı çünkü insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Hazır olamayan gerekli testlerden geçmiş olsa bile ciddi yazılımsal sorunları olan bir aracı artık korkarak kullanmaktan çok çekiniyorum. Aracım şu anda serviste çözüm bekliyor bu sorunu çözmezler ise bu aracı artık kullanmak istemiyorum.

Kağıt üstünde 465 km, ekranda 370 km

Aracı aldığımda km menzili 465 olarak belirtilmiş, fakat aracı yüzde 100 şarj ettiğimde menzil 370-380 km arasında gösteriyor. Şu an yazdığım, giden km değil, gösterilen menzil. Servise ulaşmaya çalışıyorum. Kalibrasyon yapmam gerektiğini, şarj etmemi ve sorunun geçeceğini söylüyorlar. Araçla 4 bin km üzerinde gittim ama yine aynı menzili gösteriyor. Konu ile ilgili acil destek ve problemin çözülmesini istiyorum.

Araç hiçbir istasyonda şarj olmuyor

Kampanyaya güvenip şehir dışına çıktım ve sonuç hüsran. Araç hiçbir istasyondan hiçbir saatte şarj olmuyor. Her anlamda tam bir pişmanlık. Ne aracın arızası bitiyor ne de farklı bir sorunla karşılaşınca muhatap bulunuyor. Madem başaramayacaksınız neden kampanya yapıyorsunuz?

Ön sipariş verdim, fiyat durmadan artıyor

08.04.2025 tarihinde uzun menzil model cam tavan ekstra paketiyle ön sipariş oluşturduk. Paketi oluşturduktan sonra geri ödememiz gereken tutarda 30 bin TL bir artış olmuş. Tekrar baktığımızda paketlerde bir artış olduğunu fark ettik. Ancak biz paketleri kampanyalı olarak almıştık zaten. Anahtar teslim fiyatında bir değişiklik olsa anlarım fakat, kampanyalı satılan paketlerin fiyatları değişince neden bizim geri ödeme ücretimiz arttı, anlamış değilim. Daha ne kadar ödeyeceğimiz belli değil. Acil dönüş bekliyorum.

Full paket aracımın birçok özelliğini kullanamıyorum

2024 model elektrikli bir aracım var ve ‘Güncelleme başarısız’ hatası veriyor. Defalarca yazdım, sürekli aynı işlemleri tekrar ediyoruz. DTC sıfırlama, yeniden başlatma işlemleri yapılıyor. Servis randevusu için aradım, fakat dönen yok. Sorunu çözmesi gereken başkasıymış gibi davranıyorlar. Full paket aracımın birçok özelliğini kullanamıyorum. Bu gibi durumlar, marka değerine zarar veriyor. Mağduriyetimin giderilmesini bekliyorum.

Satış var, destek yok

5 ay önce aldığım araçta sürekli enerji sistemi arızası yaşıyorum. Servis, yazılım güncellemesiyle sorunların çözüleceğini söylüyor ama her güncellemeden sonra daha fazla sorun çıkıyor. Araç, yüzde 50’de şarjı kesiyor, sürüşe izin vermiyor, ekranlar aniden kapanıyor. Uzaktan erişim hiç çalışmadı. Servis randevusu için 1 ay bekliyoruz. Konfor beklerken paramızla rezil olduk. Hazır olmayan aracı satıyorsanız, en azından satış sonrası desteğiniz düzgün olsun.

Arabayı sattıktan sonra muhatap bulunmuyor

Müşteri hizmetlerine ulaşmak en az 1 saat sürüyor. Aradığınızda tam 40 kişi bekleme sırasındasınız ve ancak 1 saat bekledikten sonra temsilciye ulaşabiliyorsunuz. Bu kadar müşterisine saygısız bir marka görmedim. Arabayı sattıktan sonra muhatap bulunmuyor.

Seyir halinde cam tavan delindi ve facianın eşiğinden döndük

Elektrikli aracımla seyahat halindeyken, yoldan gelen bir taş parçası cam tavanı delip seyir halindeyken arabanın içine girdi. Arkada oğlum uyuyordu ve arabayı ben kullanıyordum. Şans eseri yan koltukta kimse yoktu ama o taş bana veya oğluma gelse nasıl bir sonuç olacaktı, tahmin edebiliyor musunuz? Elimde görüntüler ve polis tutanağı mevcut. Bu güvenlik açığından dolayı markayı mahkemeye vermeye hazırlanıyorum.

Continue Reading

Blog

Kia EV3; 157 liraya şarj oluyor, 583 km yol yapıyor

Kia’nın elektrikli otomobili EV3, Türkiye pazarında kısa sürede büyük bir ilgi gördü. Kasım ayında satışa sunulan ve hızlı bir şekilde pazar payı kazanan EV3, 157 TL’ye şarj oluyor ve bu bataryayla 583 kilometre yol alıyor

Kia’nın elektrikli araç serisinde amiral gemisi olmaya aday olan yeni EV3, sunduğu menzil ile Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. Yüzde 10’luk ÖTV diliminde yer alan EV3, yıllık vergisi yaklaşık 10 bin TL civarında olan ekonomik bir seçenek sunuyor. 157 TL’ye şarj olan Kia EV3 bu bataryayla 583 kilometre yol alıyor.

Standart ve Uzun Menzil seçenekleriyle tercih edilebilen yeni Kia EV3 fiyatı 1.490.500 TL’den başlıyor. Kia EV3, en dolu paketiyle 1.920.500 TL’ye kadar yükseliyor. Kia EV3’ün tüm versiyonlarında 150 kW (204 PS) maksimum güç ve 283 Nm maksimum tork üreten bir elektrik motoru bulunuyor. Bu motor, otomobilin 0-100 km/s hızlanma süresini versiyona göre 7,5 ile 7,9 saniye arasında tamamlamasını sağlıyor. Otomobilin azami hızı ise versiyona bakılmaksızın 170 km/s ile sınırlandırıldı.

kia-ev3-kokpit.jpg

OTOPODYUM

 

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.