Connect with us

Yeni Otomobiller

45 Binden Fazla Araç Tek Merkezden Yönetilecek

Otokoç Otomotiv ve iştirakleri, 5 yıl içinde 45 binden fazla aracı KoçDigital ile hayata geçirdiği ‘Bağlantılı Araç’ projesi ile tek merkezden yönetmeyi hedefliyor.KoçDigital ile Otokoç Otomotiv, geleceğin Bağlantılı Araç (Connected Car) dünyasını haber veren önemli bir projede bir araya geldi.

Koç Sistem’den yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında KoçDigital, Otokoç Otomotiv’in ‘Bağlantılı Araçlar ve Araç Paylaşımı’ Projesi için Türkiye’nin Nesnelerin İnterneti yönetim sistemi ‘Platform360’ üzerinde geleceğin Bağlantılı Araç uygulamalarını geliştiriyor. Bağlantılı Araç projesi ile beş yıl içerisinde, Otokoç Otomotiv ve iştiraklerine ait 45 binden fazla aracın tek bir merkezden yönetimi hedefleniyor.Akıllı kentlerin dijital trafik düzenleri için potansiyel avantajlara sahip olan Bağlantılı Araç, Otokoç Otomotiv’in araç kiralama ve takip sektörlerindeki sektörel birikimi ile KoçDigital’in ileri analitik ve nesnelerin interneti teknolojisindeki endüstriyel deneyimini buluşturuyor.
Nesnelerin İnterneti ve ileri analitik uygulamalarda zengin bir çözüm setine sahip KoçDigital Nesnelerin İnterneti Platformu ‘Platform360’ üzerinde geliştirilen Bağlantılı Araç, geleceğin araç yönetim teknolojisini kurumların hizmetine sunuyor.

Yapay zeka ile konuşan araçlar

Bağlantılı Araç (Connected Car) hızlı, uyum sağlayabilen, ölçeklenebilir yazılım ve donanım altyapısı ile bugünün iletişim protokolleri (Edge, 4.5G, IP, Bluetooth vb.) üzerinden araçların merkezle konuşmasını sağlıyor. Bağlantılı Araç, araçların mekanik sistemlerinden sürücü alışkanlıklarına kadar araç dâhilindeki tüm telemetri verisini merkezdeki farklı sistemlere anlık olarak aktarabiliyor. Aynı zamanda sistemin mobil ve web uygulamaları ile sürücüler, şirket yöneticileri ve filo sahipleri bu verileri anlık olarak yönetebiliyor.Kullanıcılar kullandıkları ara yüzler aracılığıyla, bir araçtan binlerce aracı tek bir uygulama üzerinden izleyebiliyor ve sürücüler ile araç filosunun ihtiyaçlarından anında haberdar olabiliyor.
Bağlantılı Araç, araç ve sürücü davranışlarını inceleyerek yapay zeka algoritmaları ile geri bildirimlerde bulunduğu gibi, şirketlere çalışan güvenliği, araç güvenliği ve operasyonel verimlilik gibi bir çok alanda yüksek katma değer sağlıyor. Farklı ve yenilikçi araç takip uygulamaları ile zenginleşecek projede; otomatik kaza algılama, sağlık kuruluşlarının kaza sonrasında bilgilendirilmesi, kaza sahnelerinin yeniden canlandırılması, otomatik arıza bildirimi ve otomatik randevu oluşturma gibi yüzlerce yeni teknoloji Otokoç Otomotiv müşterilerinin ve iş ortaklarının kullanımına sunulacak.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Elektrikli otomobil sadece bir tasarruf modeli değil, sürdürülebilir geleceğin inşasında büyük bir adım!

Elektrikli araç kiralama alanında Türkiye’nin ilk ve öncü markası olan Metafleet, SDN Tech Expo 2025 kapsamında elektrikli otomobillerin geleceğinin konuşulduğu “Teknolojiyle Yola Çık: Yeni Nesil Mobilite Ekosistemi” başlıklı panelin konuşmacıları arasında yerini aldı. Metafleet Kurucusu ve CEO’su Tevfik Günal, şehir içi ulaşımın elektrikli araçlarla nasıl dönüşüm geçirdiğini, sürdürülebilirliğin kurumsal filolar için neden vazgeçilmez bir stratejiye dönüştüğünü ve bu süreçte dijitalleşmenin sağladığı avantajları vurguladı.

Elektrikli araç kiralama alanında Türkiye’nin ilk ve öncü markası olan Metafleet, SDN Tech Expo 2025’te düzenlenen, moderatörlüğünü ünlü otomobil gazeteci ve sosyal medya influencer’ı Doğan Kabak’ın yaptığı “Teknolojiyle Yola Çık: Yeni Nesil Mobilite Ekosistemi” paneline damgasını vurdu. Panelin önemli isimlerinden biri olan Metafleet Kurucusu ve CEO’su Tevfik Günal, elektrikli araçların şehir içi ulaşıma etkilerinden, kurumsal filolar için sürdürülebilirliğin neden bir zorunluluk haline geldiğine kadar birçok başlıkta görüşlerini paylaştı. Günal ayrıca, dijitalleşmenin kurumsal filo yönetiminde nasıl katma değer yarattığını örneklerle anlatarak, mobilitenin geleceğine dair güçlü mesajlar verdi.

 “Elektrikli araçlar artık bir tercih değil, zorunluluk”

Panelde, şehir içi ulaşımın elektrikli araçlarla nasıl yeniden şekillendiğini değerlendiren Tevfik Günal, şarj altyapısındaki gelişmeler ve elektrikli otomobil sürüş dinamiklerindeki farklılıklar öğrenildikçe kullanıcıların menzil kaygısının azalacağını vurguladı. Günal, “Elektrikli otomobillerin sunduğu teknolojik imkanlar, kullanıcı deneyimi açısından içten yanmalı motorlara göre çok daha ileri noktada. Şehir içi ulaşımda hava kirliliği ve gürültü kirliliğini azaltmak adına artık bu dönüşüm bir lüks değil, zorunluluk” dedi.

“Bizim işimiz araç kiralama ötesinde geleceği inşa etmek”

Günal, Metafleet’in yalnızca bir filo kiralama firması olmadığını da vurguladı. “Elektrikli araçları sadece tasarruf odaklı değerlendirmek büyük bir eksiklik olur. Biz Metafleet olarak işimizin özünü sürdürülebilirlik olarak tanımlıyoruz. Kurumsal firmaların Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda verdikleri taahhütleri yerine getirebilmeleri için onlara doğru aracı, doğru kullanım senaryosuyla sunuyoruz,” şeklinde konuştu.

 

“Veri odaklı filo yönetimi ile %75’e varan tasarruf sağlanabiliyor”

Panelde dijitalleşmenin filo yönetimindeki önemine de dikkat çeken Tevfik Günal, elektrikli otomobillerin teknolojik altyapılarının şirketlere değerli içgörüler de kazandırdığını belirtti. “Kiraladığınız aracın izlediği rotaları, yolculuk başına düşen enerji tüketimini, yapılan her seyahatin karbon emisyonundaki azalma oranını ve hatta şarj etaplarının trafik yoğunluğuna göre nasıl optimize edilebileceğini analiz edebiliyoruz. Bu veriler sayesinde firmalar gerçek ihtiyaçlarına göre optimizasyon yapabiliyor ve %75’e kadar maliyet avantajı sağlayabiliyor” dedi.

Tevfik Günal’ın açıklamaları, sadece bugünün değil, geleceğin mobilite vizyonuna da ışık tutuyor. Metafleet, teknolojiyi ve sürdürülebilirliği odağına alarak, Türkiye’de elektrikli araçların daha geniş kitlelere ulaşmasında öncü rolünü pekiştirmeye devam ediyor.

 

Metafleet Hakkında:

Türkiye’nin ilk ve tek tamamen elektrikli araç kiralama şirketi Metafleet, sürdürülebilirlik odaklı bir anlayışla sektöründe yeni standartları belirlemeyi hedefleyerek 2020 yılında faaliyetlerine başladı. 2022 yılında güçlü finansal yapıya sahip olan Ekol Filo’nun %50 ortaklığıyla sektöre adım atan Metafleet, 12 ila 60 ay arasında değişen uzun dönemli kiralama seçenekleri sunuyor. Şirket, binek ve hafif ticari elektrikli araç filosuyla müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verirken sigorta, bakım ve onarım gibi operasyonel süreçleri üstlenerek kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor. Elektrikli araçlarla filosunu yenilemek isteyen, sürdürülebilirlik konusunda öncü olmayı hedefleyen, kurumsal sosyal sorumluluk projelerine önem veren ve çevre dostu filo çözümleri arayan tüm kuruluşlara kapsamlı hizmetler sunuyor.

Continue Reading

Blog

Geniş ve aile dostu elektrikli Opel modelleri

Opel’in “Şimşek Logosu” taşıyan bu yenilikçi araçları, birinci sınıf SUV Grandland Elektrik’ten, ulaşılabilir fiyatlı yeni Frontera Elektrik’e ve Zafira Elektrik’ten Combo Elektrik’e kadar farklı ihtiyaçlara uygun modeller içeriyor.

Opel’in üstün yönlere sahip ürün gamı, yüksek verimliliği ve geniş iç hacmi ile öne çıkıyor. Özellikle geniş iç mekân sunan elektrikli araçları tercih eden tüketiciler, Opel’in elektrikli model yelpazesinde tüm beklentilerini karşılayabiliyor. Opel’in “Şimşek Logosu”nu taşıyan aile dostu ürün gamı, premium SUV Grandland Elektrik’ten, ulaşılabilir fiyatlı yeni Frontera Elektrik’e ve Zafira Elektrik’ten Combo Elektrik’e kadar farklı ihtiyaçlara yönelik birçok seçeneği bir araya getiriyor. Opel’in bu modellerinin ortak özelliği, çok sayıda pratik çözüm ve akıllı teknoloji sunmaları. Ayrıca rekabetçi menzil ve hızlı şarj süreleri ile günlük elektrikli mobiliteyi daha kolay hale getiriyorlar. Üstelik Opel, “Her Şey Dahil Elektrikli Araç” yaklaşımı ile elektrikli mobiliteye geçiş sürecini daha cazip ve zahmetsiz hale getiriyor.

Alman mühendisliği ve teknolojisi ile Opel Grandland Elektrik

Opel Grandland Elektrik, heyecan verici bir ‘Alman’ SUV’u olarak öne çıkıyor. Opel’in Rüsselsheim’daki merkezinde tasarlanıp geliştirilen ve Eisenach’ta üretilen bu model, parlamayı önleyen 50.000’den fazla bileşene sahip ödüllü Intelli-Lux HD aydınlatma sisteminden iç mekandaki pratik Pixel Box’a kadar yenilikçi teknolojilerle donatıldı. Ayrıca ergonomik özelliğe sahip Intelli-Seat ile de üstün konfor sunuyor.

1.645 litreye kadar bagaj kapasitesi sunan Grandland Elektrik, Alman üreticinin elektrikli araçlar için optimize edilmiş son teknoloji STLA Medium platformunu temel alan ilk modeli olma özelliğini taşıyor. Yeni mimarisi 73 kWs batarya kapasitesine sahip Grandland Elektrik, WLTP’ye göre 504 kilometre bileşik menzil ve 623 km şehir içi menzil sunan versiyonuyla sipariş edilebiliyor. Diğer tüm elektrikli Opel modelleri gibi Grandland Elektrik de hızlıca şarj edilebiliyor: 160 kW’a kadar hızlı şarj gücüyle sadece kısa bir mola vermek yeterli oluyor. Dahası, 157 kW (210 HP) güç sunan elektrik motoru ve 345 Nm doğrudan tork özelliği sayesinde, performanstan taviz vermiyor.

opel-frontera-elektrik.jpg

Yeni Opel Frontera Elektrik: Esnek ve erişilebilir

Yeni Opel Frontera Elektrik, hem tasarımı ve hem de cazip fiyat-performans oranıyla şimdiden büyük ilgi görüyor. Opel’in tasarım felsefesine kattığı güçlü yorum, modelin kalabalıktan sıyrılmasını ve günlük maceralara hazır hale gelmesini sağlıyor. 4,38 metre uzunluğundaki elektrikli araç, beş kişilik geniş bir yolcu kapasitesi sunuyor. Ön tarafta seyahat eden sürücü ve yolcu, kuyruk sokumuna binen baskıyı azaltan ve patentli Intelli-Seat özelliğinin keyfini çıkarabiliyor. Modelin arkasında ise 460 litrelik bagaj hacmi bulunuyor. Koltuklar yatırıldığında ise bu hacim 1.600 litreye kadar çıkıyor. Yeni Frontera Elektrik, 44 kWs’lı batarya kapasitesi sayesinde şarj istasyonları arasında 301 kilometreye kadar (WLTP) bileşik menzil ve 430 kilometreye kadar şehir içi menzil ortaya koyabiliyor.

opel-combo-elektrik.jpg

Geniş aileler için çok yönlü modeller: Opel Combo Elektrik ve Opel Zafira Elektrik

Opel’in geniş aileler ve küçük ölçekli işletmeler için sunduğu Combo Elektrik ve Zafira Elektrik modelleri etkileyici yönlere sahip. Bagaj tabanından bagaj perdesine kadar 597 lt hacme sahip Combo Elektrik, arka koltuklar dik olduğu zaman 1.414 litreye, koltuklar katlı olduğunda ise 2.216 lt bagaj hacmine sahip oluyor. Bu geniş iş ve aile aracı, 346 kilometreye (WLTP) kadar yol kat edebiliyor.

opel-zafira-elektrik.jpg

Opel’in ürün gamındaki en büyük minibüsü olan Zafira Elektrik, 75 kWs batarya ile sunuluyor ve 348 kilometreye (WLTP) kadar bileşik menzil sunarken şehir içinde ulaştığı menzil 439 kilometreye kadar mümkün oluyor. Zafira Elektrik, 6 kişiye kadar yolcu kapasitesine sahip. Arkada ise birbirinden bağımsız, karşılıklı dört koltuk bulunuyor ve Zafira Elektrik’i özellikle uzun tatil yolculuklarında oldukça konforlu hale getiriyor. İkinci ve üçüncü sıra koltuklara giriş ve çıkış, aracın her iki tarafında bulunan sensör kontrollü elektrikli sürgülü kapılar sayesinde kolaylaştırılıyor. Üstelik 4.981mm uzunluğa sahip olan Zafira Elektrik’in yüksekliği yalnızca 1,90 metre olduğundan kapalı otoparklar için de uygunluk sağlıyor.

OTOPODYUM

Continue Reading

Blog

Togg’un yeni sedan modeli yola çıkmaya hazırlanıyor

Yerli otomobil markası Togg’un yeni sedan modeli test sürüşlerine devam ediyor. T10F yaz aylarında satışa çıkacak.

Türkiye’nin ilk yerli otomobil markası Togg, ikinci modeli T10F ile yola devam ediyor.

SUV segmentindeki başarısının ardından sedan segmentine adım atan Togg’un yeni modeli T10F, yaz aylarında satışa çıkacak.

SON MODEL TEKNOLOJİ

WLTP standartlarına göre 600 kilometreye kadar menzil sunan T10F, yalnızca 28 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olabiliyor. 0’dan 100 km/s hıza 7.2 saniyede ulaşan model, 218 beygir gücüne sahip elektrikli motoruyla performans konusunda da iddialı.
T10F’in iç tasarımı da teknolojiyle şekillendirildi. Araçta 12,3 inçlik gösterge ekranı, 29 inç bilgi-eğlence ekranı ve 8 inç dokunmatik kontrol ekranı ile birlikte toplamda 41,3 inçlik bir dijital ekran alanı bulunuyor.
Dijital kokpit, hızlı mobil internet ve Wi-Fi erişim noktası gibi teknolojilerle donatılan araç, sürüş deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

t10f-togg.jpg

T10F kullanıcıları Trumore uygulaması üzerinden ya da anahtar kartlarıyla araçlarına giriş yaparak çalıştırma imkânına sahip olacak.
Ayrıca V2L (Vehicle-to-Load) özelliği sayesinde araç, harici cihazlara enerji aktarımı sağlayarak bir güç kaynağına dönüşebiliyor.
Aracın yazılım ve menzil performansı gerçek yol koşullarında test edilirken, satış süreci için de hazırlıklar tamamlanmak üzere.
T10F ile birlikte sadece Türkiye’de değil, Avrupa pazarında da varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.
Togg’un ilk modeli T10X, C-SUV segmentinde 2025’in ilk beş ayında 14 binin üzerinde satış adedine ulaştı ve sınıfında liderliğe yerleşti.

GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

TOGG T10X modeli satın almak isteyenler için üç farklı opsiyon sunuyor.

T10X V1 RWD Standart Menzil 1.440.000 ₺
V1 RWD Uzun Menzil 1.680.000 ₺
V2 RWD Uzun Menzil 1.830.000 ₺

OTOPODYUM

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.