Connect with us

Deniz Yolu

Hubtic’ten Deniz Yolu Taşımaları İçin Avantajlı Navlun Teklifi

Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, “Armatörler ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu dönem ABD, İsrail, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki bazı limanlardan özel fiyatlar aldık. Lojistik maliyetleri düşürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Covid-19 döneminde deniz taşımacılığında ortaya çıkan global konteyner krizi ve kısıtlama döneminin sona ermesiyle hız kazanan ürün ticareti neticesinde navlun fiyatları büyük bir artış göstermiş, bu durum tedarik zincirlerinde de aksaklıklara yol açmıştı. Bu yılın başından itibaren navlun fiyatlarında yüzde 50’nin üzerinde düşüş görülse de pandemi öncesine kıyasla fiyatlar hala yüksek. İthalat ve ihracatçıların taşımacılık ihtiyaçları için yenilikçi çözümler geliştiren dijital lojistik şirketi Hubtic bu noktada devreye girerek, deniz yolu taşımacılığında sunduğu avantajlı fiyatlar ile müşterilerinin lojistik maliyetlerinin azalmasına katkı sunuyor.

Abdullah Cansu: “Armatörlerden özel fiyat alıyoruz”

Rotterdam’dan Karaçi’ye, Şangay’dan İskenderiye’ye kadar çok sayıdaki limana deniz yolu veya intermodal taşımacılık ile ulaştıklarını söyleyen Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, “Deniz yolunda navlun fiyatları şu anda pek çok rotada 4 ila 5 bin dolar seviyesine inse de pandemi öncesine kıyasla rakamlar hala yüksek. Bunun yanı sıra döviz kurunu da dikkate alarak, müşterilerimizin taşımacılık maliyetlerini azaltmaya odaklanıyoruz. Bunun için de hizmet verdiğimiz ülkelerde armatörler ile görüşerek, liman ve navlun için özel fiyat teklifleri alıyoruz” dedi.

hubtic.jpgAmerika’dan Orta Doğu’ya uygun liman ve navlun fiyatları

Fiyatların dönemsel olarak değiştiğinin altını çizen Cansu, bu dönemde özel fiyat aldıkları bölge ve limanları şu sözlerle anlattı; “Şu anda İsrail’deki pek çok limanda özel fiyatlar verebiliyoruz. ABD’de New York, Norfolk, Savannah limanlarında maliyet avantajı sağlıyoruz. Kuzey Afrika’da Fas, Tunus ve Cezayir’de avantajlı navlun fiyatları sunuyoruz. Orta Doğu’da özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar bölgesindeki limanlarda da müşterilerimiz için uygun fiyatlara anlaştık.”

Düşük hacimli taşıma yapan KOBİ’ler de yararlanabiliyor

Cansu ayrıca kara yolu, deniz yolu ve bu iki yolu birden kapsayan intermodal taşımacılıkta, komple ve parsiyel taşıma seçenekleri sunduklarını ifade ederek, “Dolayısıyla daha düşük miktarlı taşıma ihtiyacı olan KOBİ’lere de hitap ediyoruz. Yük taşımacılığında 50 kiloluk yüklerden komple taşımalara kadar tüm yüklerin taşımasını kara yolu, deniz yolu, demir yolu ve hava yolunda gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Deniz Yolu

“Sigortası olmayan deniz aracı sefere çıkamayacak”

Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, 12 ve üzeri yolcu taşıyan, deniz turizminde kullanılan gezi teknelerinin zorunlu sigorta kapsamına alındığını belirtti. Sigortası olmayan deniz araçları sefere çıkamayacak diye ekledi.

Yolcu taşıyan tüm deniz araçlarının olası kazalarda yolcuların ve mürettebatın uğrayacakları bedeni zararlara, üçüncü şahıslara verilebilecek zararlara ve teknelerin çevreye verecekleri zararlara karşı sorumluluk sigortası ile zorunlu sigortalanmaları gerektiğini ifade eden Teker, “Geçen yıl yapılan düzenlemeyle gezi teknelerine sigorta zorunluluğu getirildi. Sigortası olmayan tekneler sefere çıkamayacak.

Artık bütün deniz araçları sigortasını yaptırmak zorunda. Sezonun başındayız. Gezi tekneleri liman başkanlarından denize elverişlilik belgesini almak zorunda. Bu belgeler arasında sorumluluk sigortası da bulunuyor. Liman başkanları sıkı takibini yapıyor. Liman başkanları gerekli teminata sahip olmayan deniz araçlarının seferlerine müsaade etmiyor” dedi.

Continue Reading

Deniz Yolu

Türk denizciliği Geleceğin Gemi İnsanlarını Bekliyor

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri ve ailelerini tercih heyecanı sardı. Tercih sürecinin en çok merak edilen ve gözde yükseköğretim kurumlarından olan Denizcilik Fakülteleri ve Denizcilik Meslek Yüksek Okulları da mezunlarına sunduğu ulusal ve uluslararası iş imkânlarıyla ön plana çıkıyor.

Uzun ve zorlu bir sınav sürecini geride bırakan adayların kariyer planlamalarında ve üniversite tercih süreçlerinde mezuniyet sonrası istihdam olanakları ve elde edecekleri ekonomik kazanımlar önemli bir yer tutuyor.

2022 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ortalama kazancın en yüksek olduğu ilk 10 lisans alanı arasında yer alan gemi insanı yetiştiren denizcilik bölümleri ve meslek liseleri, gelecekleri için önemli bir dönemeçte bulunan adaylara istihdam ve ekonomik kazanç açısında büyük fırsatlar sunuyor.

Gemi insanı açığı üst seviyelere ulaşmış durumda

Denizciliğin istihdam ve mali kazanç açısından sunduğu bu avantajlara karşın gemilerde görev yapacak olan zabitan sayısındaki talebin, arzı geride bıraktığı görülüyor. Denizcilik sektörünün en üst çatı kuruluşu olan, dünya denizciliğinin de en büyük ve en etkili şirketlerinin üçte ikisini temsil eden Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi (BIMCO) ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (ICS)’nün hazırladığı rapora göre; denizcilik sektöründe gemi insanı açığının yüksek olduğu ve 2026 yılına kadar da bu orandın ciddi seviyelere ulaşacağı vurgusu yapılıyor. Ayrıca raporda önümüzdeki üç yıl içerisinde tahmini olarak 89 bin 510 gemi insanına ihtiyaç duyulacağı ifade ediliyor.

Denizciler 20’yi aşkın iş kolunda istihdam ediliyorlar

Denizciler,  üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de denizciliğin ana ve alt sektörlerinde 20’yi aşkın alanda iş imkânı bulabiliyorlar. Gemi insanları gemilerde olduğu gibi karada da; limanlar, tersaneler, gemi işletme ve armatörlük firmaları, brokerlik, deniz sigortaları, sörvey firmaları, yatçılık, balıkçılık, yolcu taşımacılığı, Ro-Ro taşımacılığı vb. alanlarla birlikte denizciliğin ilgili idari kuruluşlarında çalışma olanaklarına sahip olabiliyorlar.

KOSDER, üniversite adaylarını denizcilik hakkında bilgilendiriyor

Ulusal ve uluslararası sularda yakın deniz taşımacılığı yapan, koster olarak tabir edilen Türk sahipli gemilerin armatörleri ve işletmecileri arasında dayanışma platformu oluşturmak amacıyla kurulan Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER), sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayınlar ve yayınladığı kısa videolarla, tercih aşamasında bulunan öğrencileri denizcilik mesleği, denizcilik eğitim kurumları ve denizciliğin sunduğu avantajlar hakkında bilgilendiriyor.

Denizcilik sektörüne hem karada hem de denizde hizmet etmiş alanında uzman konukların katıldığı canlı yayınlarda ve denizcilik lansman videolarında adaylara; denizcilik eğitim kurumlarını tercih etmeleri durumunda elde edecekleri kazanımlar hakkında önemli bilgiler aktarılıyor.

Continue Reading

Deniz Yolu

Deniz takside ‘paylaşımlı yolculuk’ dönemi

Yolculuk ücretleri, paylaşımlı yolculuk sayesinde yolcular arasında bölünecek. Kullanıcı, online rezervasyonda ‘tekli’ ve ‘paylaşımlı’ seçeneklerinden birini seçebilecek. Paylaşımlı seçenek, her yolcunun toplam fiyatın 1/10’unu ödemesi anlamına geliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Şehir Hatları tarafından 2021 yılında hizmete konulan Deniz Taksilerde, İBB Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı kararla ‘paylaşımlı yolculuk’ seçeneği hizmete sunuldu.

Tekli ve paylaşımlı yolculuk seçeneği

Kullanıcılar artık uygulama üzerinden güzergah, tarih ve saat seçimi yaptıktan sonra ‘tekli’ ve ‘paylaşımlı’ seçeneklerinden birini tercih edecek. Kullanıcılar, ‘paylaşımlı’’ yolculuk seçeneğinde, daha önce paylaşıma açılan yolculukları görüntüleyebiliyor, yolculuğa dahil olabiliyor veya kendi yolculuğunu başkalarının paylaşımına açabiliyor.

Toplam ücretin 10’da 1’i kesilecek

Kullanıcı, yolculuğu başkalarının paylaşımına açmayı tercih ettiği takdirde yolculuğun ‘garantörü’ oluyor ve ödemenin tamamını gerçekleştiriyor. Yolculuk başlayana kadar ‘katılımcı’ olarak eklenen her bir yolcudan toplam ücretin onda biri kesilerek yolculuğun sonunda, garantöre iade ediliyor.

Deniz Taksilerdeki halihazırda 1 mil dahil açılış ücreti 210 TL, 1-4 mil arası mil başına 155 TL, 4-8 mil arası mil başına 125 TL ve 8 mil sonrasında mil başı 100 TL olan yolculuk ücretleri, paylaşımlı yolculuk sayesinde yolcular arasında bölünüyor.

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.