Connect with us

Elektrikli Araçlar

Kia EV3 sınıfının ötesinde elektrikli SUV deneyimi sunuyor!

Yenilikçi teknolojisi ve zıtlıkların birleşimi anlayışıyla sınıfında fark yaratmaya hazırlanan Kia EV3; cesur ve modern tasarımı, sunduğu geniş iç hacmi ve konforu ile elektrikli sürüş deneyimini üst düzeye çıkarıyor.

Kia, kompakt elektrikli SUV sınıfını cesur dış tasarımı ve yenilikçi iç mekanı ile yeniden tanımlayan EV3’ü tanıttı. Sene başından beri birçok ödül alan EV9’un öncü tasarım değerlerinden de yararlanan EV3, sınıfında kendine özgü bir kimlik oluşturuyor.

EV3, hem sürücü hem de yolcular için kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayan ve günlük yaşamlarını kolaylaştıran pratik çözümler sunmayı amaçlıyor. Özellikle EV3’ün iç mekanında kompakt SUV segmentinde yeni standartlar belirlemeyi hedefleyen Kia, yeni modelini marka için pozitif bir değişim gücü olarak görüyor.

Zıtlıkların Birleşimi felsefesinin son gözdesi

EV3’ün, Kia’nın tasarım felsefesini en iyi şekilde yansıttığını söyleyen Kia Global Tasarım Başkanı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Karim Habib, “EV3 bizim için keyifli bir tasarımın işlevsellikle mükemmel kombinasyonu. Geniş iç mekan ve sürdürülebilir malzeme kullanımı genç ve enerjik bir hissi ifade ediyor” dedi.

Profilden bakıldığında EV3, uzun eğimli tavan ve hatchback tarzı arka camlarıyla oldukça modern bir tasarım sunuyor. EV3’ün siluetindeki dinamizm, iç mekanı en üst düzeye çıkaran hacimli bir kabinle birleşiyor.

EV3’ün elmas kesim jantları, yeni elektrikli SUV’un görsel olarak en çarpıcı yönlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Kare desenli jant tasarımıyla kendinden emin bir şekilde konumlanan tekerlekler, markanın tasarım felsefesini benzersiz geometrik grafiklerle zıt yüzeylerde buluşturuyor. EV3, önden bakıldığında Tiger Face (Kaplan Yüzü) ön ızgaraya entegre dikey farlarıyla güven veren bir görüntü yaratıyor.  Bu hacimli görüntü, farklılaşan tasarım çizgileri ve tüm gövdeyle uyumlu kaslı bir duruşla birleşiyor.

Kia’nın ikonik Kaplan Yüzü tasarımının yeni yorumu, markanın en yeni imza aydınlatma konsepti olan Star Map’i (Yıldız Haritası)  içeriyor. Dikey olarak konumlandırılmış LED gündüz farları, Kaplan Yüzü tasarımını daha da vurguluyor ve son derece karakteristik bir duruş oluşturuyor.

Yüksek kalitede geri dönüştürülmüş malzemeler

Her yeni modelde olduğu gibi Kia, EV3’te çevreciliği vurgulayan çeşitli sürdürülebilir malzemeler kullanıyor. Yüksek kalitede geri dönüştürülmüş kumaş, gösterge paneli ve kapı kaplamalarına uygulanarak samimi ve lüks bir his yaratıyor. Dünyada en kolay geri dönüştürülebilir plastiklerden biri olan Polietilen tereftalat (PET), EV3’ün iç mekanında koltuklar, tavan döşemesi, kapı kol dayamaları, kaplama, zemin paspasları ve bagaj tahtası gibi alanlarda kullanılıyor.

C-SUV sınıfına göz kırpan ölçüleriyle EV3, 460 litre bagaj hacmi ve tamamen düz tabana konumlanan geniş iç mekanıyla üst düzey konfora sahip. Aynı zamanda EV9’da da bulunan iki adet 12.3 inç’lik ekran ve 5.3 inç’lik klima kontrol ünitesine sahip olan EV3, segmentinin çok üstündeki bu teknolojiyle kullanıcılarla buluşmayı bekliyor.

Sınıfının en yüksek batarya kapasitesi

81,4 kWh ile sınıfının en yüksek batarya kapasitelerinden birine sahip olan EV3, 150 kW motor gücü ile kullanıcısına 560 km kombine menzil sunacak.  Dördüncü jenerasyon batarya sistemine sahip olan EV3, yalnızca 30 dakikalık hızlı (DC) şarj ile %10’dan %80 seviyesine kadar şarj edilebilecek.

Kia’nın Plan S adı verilen elektrifikasyon sürecinin en yeni modeli olan EV3’ün yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi

Kamuda tasarrufun artırılması amacıyla hazırlanan yasa düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemeyle birlikte şarj edilebilen 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara ÖTV indirimi yapıldı.

Şarj edilebilir hibrit otomobiller için ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Düzenlemeyle birlikte şarj edilebilen 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara ÖTV indirimi yapıldı. ÖTV miktarı yüzde 30’a kadar düştü.

Sadece araç dışından şarj edilebilen (plug-in) hibrit elektrikli araçlardan ağırlıklı birleştirilmiş kilometre başına karbondioksit emisyonu 25 gramın altında ve sadece elektrikli menzili 70 kilometre ve üzerinde olanlardan

-Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen, ÖTV matrahı 1.350.000TL’yi aşmayanlar yüzde 30 ÖTV,

-Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen, ÖTV matrahı 1.350.000TL’yi aşanlar yüzde 60 ÖTV,

-Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçen fakat 1800 cm3’ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayanlar modellerden yüzde 70 ÖTV alınacak.

Kaynak: OTOPODYUM

Continue Reading

Blog

MG Ready Programı Başlıyor!

Türkiye’de son yıllarda yenilikçi uygulamalarla adından sıkça söz ettiren ve 2023 senesinde en hızlı yükseliş gösteren marka unvanını kazanan MG, yeni bir program başlattı. MG Ready programı; MG severlere teslime hazır araçları hemen satın alma veya üyelikle başlayıp dilediklerinde satın alma imkânı sunuyor. Programa 0 km ve 6-25 bin km arasında özenle seçilmiş MG modelleri dahil. Programa üye olmak çok kolay ve tüm işlemler MG web sitesi üzerinden dijital olarak gerçekleştiriliyor. MG Ready, Türkiye’deki tüm MG yetkili satıcılarında geçerli. Üstelik temmuz ayında ilk lansmana özel olarak Vespa sürprizi de planlandı. Bu kapsamda 0 km plakalı MG araçlarda Vespa ile ikili paket olarak sahip olmak mümkün oluyor.

 

Otomotiv devi SAIC bünyesinde yer alan köklü İngiliz orijinli otomobil markası MG, kusursuz ürün ve hizmet anlayışıyla kullanıcıların takdirini kazanmaya devam ediyor. Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv’in temsil ettiği marka, kuruluşunun 100’üncü yılında otomobil sahibi olmak isteyenlere özel avantaj ve hizmetler sunuyor. Markanın 100’üncü yıla özel hazırladığı MG Ready (Teslime hazır MG’ler) programı ile sektörde yepyeni bir hizmeti devreye aldı.

Hem “0 km” hem özenle seçilmiş kullanılmış MG’ler için geçerli

Türkiye’de son yıllarda yenilikçi uygulamalarla adından sıkça söz ettiren ve 2023’ün en hızlı yükseliş gösteren markası olan MG, yeni hizmetiyle kullanıcıların araçlarını ihtiyaca göre farklı kategoriden kolayca seçim yaparak hemen satın alabilmesine olanak sağlıyor. MG Ready programıyla satın alınan araçların noter devri hızla yapılırken aynı gün içinde kullanıcılar araçlarını teslim alabiliyor. Programda stoklar dahilinde 3 farklı fiyat kategorisi belirlendi:

  • 0 km plakalı teslime hazır araçlar
  • 6000-15.000 km kullanılmış araçlar
  • 001-25.000 km kullanılmış araçlar

Bu araçların müşteri tercihine göre istenirse hemen satışı, istenirse de önce üyelik ardından satışı mümkün olabiliyor.

Yoğun talep bekleniyor

Türkiye’de hem satın alma hem de esnek üyelik modelinin beraber uygulandığı ilk örnek olan MG Ready programına yoğun talep bekleniyor. Sınırlı sayıdaki stoklar sebebiyle marka, beklenen talebe yetişebilmek ve kusursuz müşteri memnuniyeti sağlamak için rezervasyon sistemi devreye aldı. MG’lere hemen sahip olmak isteyenler, MG web sayfası üzerinden 10.000 TL rezervasyon ücreti ödeyerek hem fiyat sabitleme hem de öncelik sırası elde etmiş oluyor.

Üyelikle “Önce kullanmaya başla, sonra sahip ol” seçeneği

MG Ready programını basit bir üyelikle, kiralama yoluyla hemen kullanmaya başlamak mümkün. Önce web sitesinden rezervasyon yapılıyor ve teslimat için yetkili satıcı seçiliyor. Ardından işlemler tamamlanıp üyelik onayını alan MG sever, 100 bin TL güvence bedeli ile diledikleri MG’yi kullanmaya başlıyor. Üçüncü aydan itibaren ne zaman tercih edilirse rayiç kullanılmış araç bedeliyle araçları satın almak da mümkün oluyor.

Elektrikli araç deneyimlemek için mükemmel fırsat: MG4 24.900 TL+KDV aylık bedelle!

MG Türkiye, elektrikli araç hususunda Türkiye’de halen bazı müşterilerin istekli ama kararsız olduklarını gördü. MG kullanıcılarının memnuniyetlerinden de cesaret alan marka, MG Ready programı kapsamında MG4 modelinin giriş seviyesini, az kullanılmış olarak 24.900 TL + KDV aylık üyelikle hemen teslim şeklinde sunuyor. Elektrikli araçla tanışmak isteyen herkesin bu şansı değerlendirmesi bekleyen marka ayrıca, temmuz ayında ilk lansmana özel olarak programa Vespa sürprizi de ekledi. Bu kapsamda 0 km plakalı MG araçlarda Vespa ile ikili paket olarak sahip olmak mümkün olacak.

Continue Reading

Blog

Yeni Tamamen Elektrikli MINI Countryman Yalıkavak Marina’da sergileniyor.

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu MINI’nin Yeni Tamamen Elektrikli Countryman modeli, Bodrum Yalıkavak Marina’da sergileniyor. 15 – 31 Temmuz ve 15 – 31 Ağustos tarihleri boyunca sürecek sergilemede otomobili yakından inceleme fırsatı bulan ziyaretçiler, test sürüşü de yapabiliyor.

Geleneksel Go-Kart sürüş hissini elektrikli MINI DNA’sıyla birleştiren Yeni Tamamen Elektrikli MINI Countryman, Bodrum’un en şık alışveriş ve eğlence merkezlerinden Yalıkavak Marina’da yüzde 100 elektrikli ruhunu keşfetmek isteyen MINI tutkunlarıyla buluşuyor.

 

Bir önceki nesle göre artan boyutlarıyla MINI ailesinin en büyük otomobili unvanını alan Yeni Tamamen Elektrikli MINI Countryman, Retail Next konseptiyle Yeni Nesil MINI Ailesi’nin renkli ve dinamik kimliğine uygun olarak tasarlanan MINI Pop-Up Showroom’da sergileniyor.

Yeni MINI Countryman’in en yeni teknolojilerini deneyimleyebilen konuklar, MINI Pop-Up Showroom’u saat 17:00 – 00:00 arasında ziyaret edebiliyor. Test sürüşü ise saat 17:00 – 21:30 arasında yapılabiliyor.

Yeni Tamamen Elektrikli MINI Countryman Hakkında
Yeni Tamamen Elektrikli MINI Countryman E, 150 kW / 204 bg güç ve 250 Nm tork üreten elektrik motoruna sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 8.6 saniyede tamamlayan otomobil WLTP değerlerine göre 462 km’ye varan menziliyle öne çıkıyor.

Yeni Tamamen Elektrikli MINI Countryman, 1.921.500 TL azami liste satış fiyatıyla Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları’nda satışa sunuluyor.

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.