Connect with us

Otomotiv Sektörü

Opel Corsa B, 30 Yaşında!

Opel’in 1993’ten 2000’e kadar üretilen ikinci nesil Corsa modeli, 2023 yılı itibarıyla 30. yaşını kutluyor. Aralarında kapı içlerinde çift çelik darbe bariyeri ve aktif gergili emniyet kemeri gibi B segmentinde ilk defa sunulan güvenlik donanımlarıyla standartları belirleyen Corsa B, döneminin en çok satılan küçük otomobilleri arasında yer almıştı.

Opel’in Eisenach fabrikasında ürettiği ilk Corsa olmasıyla yeni bir çağın başlangıcını da simgeleyen Corsa B’nin, 80 kW/109 HP güç, sportif şasi ve keskin tasarımıyla dikkat çeken, “Cep Herkülü” olarak anılan Corsa GSi versiyonu ise zamanla bir efsaneye dönüştü. Opel’in her zaman öncelikleri arasında gelen sürdürülebilirlik ve kaynakların korunması, o yıllarda da sorumlulukların sürüş keyfiyle bir arada sunulabileceğini gözler önüne seriyordu.

1993 yılında 1,2 litre 45 HP’lik ekonomik motoruyla yollara çıktığında Corsa B, 3 yıl sonra yürürlüğe girecek emisyon standartlarını çok önceden karşılayabiliyordu. Ayrıca Corsa Eco, 4,66 lt/100 km yakıt tüketimiyle “Avrupa’nın En Ekonomik Otomobili” ve 72 desibellik geçiş sesiyle Avrupa’nın en sessiz otomobillerinden de biri oldu. 1990 yılında otomotiv plastikleri için geri dönüşüm döngüsüne sahip ilk otomobil üreticisi olan Opel, Corsa B’nin ilk aşamasından itibaren ömrünü tamamlamış araçların geri dönüşümüne katkıda bulundu. Günümüzde Corsa’nın 0 emisyonlu versiyonu yeni Corsa Elektrik ise, sürüş keyfini sürdürülebilir kılıyor.

Opel’in uzun soluklu başarı hikayelerinden biri  olan Corsa, 1993 yılında yollarla buluşan ikinci nesil ile B segmentinde başlı başına bir dönemin kapanıp yeni bir anlayışın başlamasını sağlamıştı. 1982’deki lansmanından bu yana 14,5 milyonun üzerinde üretilen Corsa, 2021 yılında İngiltere’nin en çok satılan otomobili ve son 2 yılda Almanya’nın en popüler küçük otomobili oldu. Her zamankinden daha modern, daha dijital ve daha fazla çeşitlilik ile yeni Opel Corsa, 2023’ün son çeyreği itibarıyla Türkiye yollarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Yeni Opel Corsa, “Corsa Elektrik” adı altında ilk kez iki farklı batarya seçeneğiyle elektrikli olarak satışa çıkıyor. Ayrıca, Corsa’nın 2019 yılında küçük otomobil segmentinde sunduğu uyarlanabilir Intelli-Lux LED® Matrix farlar da optimize edildi. Opel Corsa’yı böylesine büyük bir başarıya götüren belki de en önemli unsur; daha üst sınıflarda görmeye alışkın olunan yeniliklerin, kompakt segment alıcılarına uygun fiyata sunulabiliyor olması gösteriliyor.

Üst sınıflardaki yeniliklerin B segmentinde sunulması, ikinci nesil Corsa için de geçerliydi. 1982’de tanıtılan Corsa A’nın büyük çıkışından sonra, tam 30 yıl önce piyasaya sürülen Corsa B, bu anlayışta bir adım daha ileri gitti. Elbette amaç, öncüsünün başarısını daha da ileriye taşımaktı. Güvenlikte yeni standartlar belirleyen bir tasarımın ve özelliklerinin yanı sıra, yüksek düzeyde konfor ve pratik kullanım özellikleriyle dünya genelinde büyük bir başarı yakaladı. Öyle ki Corsa B, 2000 yılına kadar 4 milyon satış sınırını aştı. Corsa B, 1993 yılı itibarıyla Eisenach’ta üretilen ilk Corsa olarak yeni bir çağı da beraberinde başlattı.

Daha yuvarlak tasarım kodlarına sahip Corsa B versiyonları

Hideo Kodama liderliğindeki tasarımcılar, Corsa B için yola çıkdığında önemli bir risk aldılar. Köşeli bir tasarıma sahip Corsa A’nın büyük başarısına rağmen Rüsselsheim, Corsa B’yi kadınlar için daha çekici hale getirme kararı aldı. Böylece Hideo Kodama işe koyuldu ve iri gözleri andıran farlarıyla çok daha yuvarlak, daha yumuşak tasarım çizgilerine sahip bir Corsa tasarladı. Pürüzsüz, yuvarlak şekiller, birkaç yıl önce heyecan uyandıran Junior konseptinden esinlenmişti. Ancak yuvarlak tasarım hatları sadece görsel bir unsur olarak kalmadı, sürüş açısından da önemli bir kazanım sağladı. Modelin aerodinamiği iyileşti ve yakıt tüketimi de azaldı.

Bunlara ek olarak; 3 ve 5 kapılı modellerin tasarım farkı da dikkat çekiciydi. Tasarımcılar, özgün karakterli iki farklı model ortaya çıkardılar. 3 kapılı versiyona coupe tarzında bir arka kısım ile sportif bir siluet kazandırdılar. 5 kapılı versiyon ise daha dik bagaj kapağına sahip aile versiyonuydu. Arka kısım, arka koltuk yolcuları için daha ferahtı. Ayrıca bagaj hacmi maksimum 1.150 litreye kadar çıkartılabiliyordu.

Opel Corsa B, özellikle zengin ürün çeşitliliği ile öne çıktı. Eco’dan Swing’e, Joy’dan Sport’a ve GSi’a kadar 5 farklı donanım seviyesine sahipti. Uyumlu kumaş desenleri ve renkler sayesinde her zevke uygun bir seçenek sunuyordu. Ayrıca Opel, bazı pazarlar için, 3 ve 5 kapılı hatchback modellerin yanına bir station wagon, 4 kapılı bir sedan ve bir pikap olmak üzere farklı versiyonları da üretti.

Konfor ve güvenlik için yeni standartlar: Corsa B, sınıfında çıtayı belirledi

Corsa A’dan Corsa B’ye geçişte yapılan gelişmeler konfora ve daha da önemlisi güvenliğe fayda sağladı. Corsa, 10 santimetre uzayarak yaklaşık 3,73 metre uzunluğa ulaşmıştı. Daha uzun bir aks mesafesine ve son derece kısa gövde çıkıntılarına sahipti. Bunun dışında ön cam daha da öne çekildi ve 5 kapılı modelin arkası daha dik bir açıya sahipti. Tüm bu önlemler, Corsa B’nin baş, omuz ve bacak mesafesi gibi alan ve hareket özgürlüğü açısından sınıfındaki en iyi değerleri sunmasını sağladı. Büyük cam alanlar ve ince sütunlar, aydınlık, havadar bir iç atmosfer ortaya çıkardı ve başarılı bir görüş sağladı. Kötü havalarda bile her yönden net bir görüş sağlamak için yanlardaki özel bir ön cam çerçevesi, yağmur suyunu camlardan uzak tutuyordu. Ayrıca aerodinamik olarak tasarlanan yan ayna gövdesi, ayna yüzeyinde ve camlarda kir birikmesini önleyen küçük bir çıkıntıya sahipti.

 

Corsa B, kompakt otomobil segmentinde yeni güvenlik standartları belirledi. Gövdenin burulma rijitliği, önceki nesle kıyasla yüzde 40 artmıştı. Bu sınıfta ilk kez yandan çarpma anında yolculara ek koruma sağlayan kapı içlerinde çift çelik darbe bariyerleri ve ön koltuklarda mekanik aktif gergili emniyet kemeri standart olarak sunuldu. Ayrıca lansmandan kısa bir süre sonra, sürücü için tam boy havayastığı da sunulmaya başlandı.

Opel’in kompakt spor otomobili: Sürmesi eğlenceli Corsa GSi

Ailenin sportif üyesi Corsa GSi 16V, 1993 yılında yollara çıktı. Dönemin en hızlı Corsa’sı, gövde renkli yan marşpiyeler ve tamponların yanı sıra ön ve arka spoylerlere de sahipti. Standart donanımda ayrıca elektronik kontrollü ABS, devir göstergesi ve geniş lastikler de vardı. Corsa GSi, 0-100 km/s hızlanmasını 9,5 saniyede tamamlayabiliyor ve maksimum 195 km/s hıza ulaşabiliyordu. Sportif bir şasi ve gazlı amortisörler, performansı yola aktarmaya yardımcı oluyordu. Spor koltuklar ve deri direksiyon, kokpitte doğru atmosferin ortaya çıkmasını sağlıyordu.

Sorumluluk ve Sürüş Keyfi: Corsa B kaynakları koruyor!

Opel’in her zaman öncelikleri arasında gelen sürdürülebilirlik ve kaynakların korunması, o yıllarda da sorumlulukların sürüş keyfiyle bir arada sunulabileceğini gözler önüne seriyordu. Corsa B, yakıt enjeksiyonlu ve katalitik konvertörlü benzinli motorları sayesinde verimlilik noktasında da standartları belirliyordu. Özellikle 1,2 litrelik (33 kW/45 HP) ekonomik motoruyla Corsa, 1993 yılında yollara çıktığında, 3 yıl sonra yürürlüğe girecek emisyon standartlarını  çok önceden karşılayabiliyordu. ADAC (Genel Alman Otomobil Kulübü) ve ÖAMTC (Avusturya Otomobil, Motosiklet ve Turing Kulübü)’ye göre ortalama 4,66 lt/100 km yakıt tüketimiyle Corsa Eco, ağırlık ve performans açısından “Avrupa’nın En Ekonomik Otomobili” oldu. Ayrıca 1990’ların başında sadece 72 desibellik geçiş sesiyle Avrupa’nın en sessiz otomobillerinden de biriydi.

Bunlara ek olarak Opel, 1990 yılında otomotiv plastikleri için geri dönüşüm döngüsüne sahip ilk otomobil üreticisiydi. Bu bağlamda, ömrünü tamamlamış araçların geri dönüşümü, henüz Corsa B’nin tasarım aşamasında zaten düşünülmüştü. Karıştırılmamış plastik kompozitler ve her bir bileşen için sökülmesi kolay sabitleme teknikleri, geri dönüşüme önemli bir katkı sağladı. 30 yıl önce Eisenach Fabrikası’nda başlayan üretim serüveni ile Corsa, Avrupa’nın en modern ve kaynakları en verimli kullanan otomobil fabrikalarından birinde üretildi.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Sıfır otoya zamlar ikinci eli hareketlendirdi

Piyasada en çok; düşük kilometreli ve sıfıra yakın araçlar satılıyor. Galericiler, “Yaz dönemine göre piyasa daha canlı. Bu da ikinci el fiyatlarının yüzde 10 artmasını sağladı” dedi.

Sıfır otomobil satışları geçen yılın tamamında 1 milyon 232 bin adetlik satış ile rekor kırmıştı. Ancak 2024 yılı itibarıyla yaşanan tedarik problemleri ve döviz kurundaki artış, fiyatları yukarı yönlü arttırmış, satışlarda kısmi bir daralma yaşanmıştı.

Yılın ikinci yarısının başında Ticaret Bakanlığı’nın Avrupa güvenlik normlarına uymayan araçların satışına yasak getirmesi piyasada hareketliliğe neden oldu.

Birçok bayi bu özellikleri taşımayan araçları elden çıkarmak için kampanya üstüne kampanya yaptı. Bu durum satışları canlandırsa da son satış tarihinin dolması ile satışlar yeniden frene bastı.

Döviz kuru, enerji maliyetlerinin yükselmesi ve distribütör ve bayilerin kâr marjlarında yukarı yönlü değişikliğe gitmesi sıfır araç fiyatlarına zam anlamına geldi.

EN ÇOK SATILAN OTOMOBİLLERİN FİYATLARINA 4 AYDA 300 BİN TL ZAM

Bayi etiketlerinde haziran ayından bu yana yaşanan düzenli yükseliş, toplamda yüzde 20’leri buldu.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre Türkiye’nin en çok satılan otomobillerinin fiyatları son 4 ayda ortalama 300 bin lira zamlandı. Yaşanan bu durum ikinci el otomobil piyasasını hareketlendirdi.

İKİNCİ ELDE DE FİYATLAR ARTTI

Sıfır otomobili pahalı bulan alıcılar, ikinci el otomobillere yöneldi. Bu da ikinci el piyasasının hareketlenmesine neden oldu.

Talep artınca ikinci el otomobillerde de fiyatlar yüzde 10 civarında yükseldi.

İkinci el otomobil işi yapan bir galerici, satışların yaz dönemine göre iyi olduğunu ifade ederek “Son 1 yıldır sıfır otomobil satışlarında yaşanan canlanma ikinci el piyasasını yavaşlatmıştı. Normalde ayda 10 araba satan bir galeri ayı 3 araba ile zor kapamaya başlamıştı. Sonbahar ile bir satışlarda olumlu bir hava var. Araba satamıyoruz diyen esnaf yalan söyler. Tabii hangi dönem ile kıyasladığına bağlı, ikinci elin zirve yaptığı 2021-2022 yılı ile kıyaslarsa tabii ki az kazanıyordur. Şu an satışlar 6 ay öncesine göre daha iyi” dedi.

İKİNCİ ELDE EN ÇOK HANGİ MODELLER SATIYOR?

İkinci eldeki canlanmanın fiyatlara da yansıdığını söyleyen galerici, “Örneğin mayıs-haziran ayında Renault Megane dizel otomatik bir otomobilin satış fiyatı 1 milyon-1 milyon 100 bin liralarda seyrederken, bugün 1 milyon 250, hatta 1 milyon 300 bin liraya kadar satılabiliyor. Yani yüzde 5-10 bir zam geldi” diye konuştu.

En çok tercih edilen modellerin kilometresi düşük yüksek model araçlar olduğunu söyleyen galericiler “Sıfır fiyatı yüksek geldiği için, alıcı az kullanılmış araçları tercih ediyor. Aile arabası 1 milyon 1,5 milyon arasında olan araçlar iyi gidiyor. Ticari tarafta ise eski hareketlilik yok. Hafif ticari satışları binek kadar iyi değil” diyor.

İNDİRİM İÇİN YIL SONUNU BEKLEYENLER VAR

Sıfır otomobil fiyatlarına her yıl sonu olduğu gibi bu yılın sonunda da indirim bekleniyor. Belli bir kesimin bu kampanyalardan yararlanmak için beklediği belirtiliyor. Ancak uzmanlar, bugün yapılan zamların üzerinden indirim yapılacağını, dolayısıyla kampanyaların çok cazip olmadığını söylüyor.

Kaynak: OTOPODYUM

Continue Reading

Blog

Škoda’nın Türkiye’deki En İyisi Vosmer Otomotiv Oldu!

İzmir ve çevresindeki otomobil tutkunlarına 2009 yılından bu yana en kaliteli hizmeti sunan Vosmer Otomotiv, uzman ekibiyle başarılarını devam ettiriyor. 3 farklı lokasyonda toplam 55 bin metrekarelik alanda hizmet vermeye devam eden Vosmer Otomotiv, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Škoda Auto’nun her yıl düzenlediği satış ve satış sonrası hizmetler kapsamındaki niteliksel ve niceliksel 40 farklı kriterin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye’de 2023’ün “En İyi Yetkili Satıcı Ödülü”nün sahibi Vosmer Otomotiv oldu. Her biri konusunda uzman ve tüm eğitimlerini başarıyla tamamlamış dinamik bir ekiple çalıştıklarını söyleyen Vosmer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Rikardo Aliberti, “Vosmer Otomotiv olarak ilkemiz satış ve satış sonrası hizmette mükemmellik ve koşulsuz müşteri memnuniyeti. Yaptığımız çalışmalarda doğru yolda olduğumuzun en önemli kanıtı da global anlamda Škoda’dan aldığımız bu değerli ödüldür” dedi.

 

Doğuş Otomotiv ve Yüce Auto yetkili satıcısı ve servisi olarak İzmir ve çevresindeki otomobil tutkunlarına hizmet veren Vosmer Otomotiv, alanında uzman ekibi ve yenilikçi çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Sektörde 15’inci yılını kutlayan ve İzmir’de Škoda markasının da satış ve satış sonrası hizmetlerini Alsancak ve Bornova lokasyonlarında yürüten Vosmer Otomotiv, müşteri memnuniyeti ve mükemmel hizmet geleneğiyle öne çıkmaya devam ediyor.

 

40 farklı kriter değerlendirildi!

 Škoda Auto’nun her yıl düzenlediği global “En İyi Yetkili Satıcı Ödülü”nün sonuçları açıklandı. Buna göre Satış ve Satış Sonrası Hizmetler kapsamındaki niteliksel ve niceliksel 40 farklı kriterin değerlendirilmesi sonucunda “Türkiye’de En İyi Yetkili Satıcı Ödülü”nün sahibi Vosmer Otomotiv oldu. Škoda Auto’nun 103 ülkeden, en iyi yetkili satıcılarının katılımı ile gerçekleşen etkinlikte Türkiye’den Yüce Auto-Škoda Genel Müdürü Zafer Başar ile Vosmer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Rikardo Aliberti yer aldı. Vosmer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Rikardo Aliberti’ye ödülü Škoda Auto Uluslararası Satışlar Sorumlusu Jan Procházka teslim etti. Her biri konusunda uzman ve tüm eğitimlerini başarıyla tamamlamış dinamik bir ekiple çalıştıklarını söyleyen Vosmer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Rikardo Aliberti, “Vosmer Otomotiv olarak ilkemiz satış ve satış sonrası hizmette mükemmellik ve koşulsuz müşteri memnuniyeti. Bunu sürdürebilmek için de aralıksız olarak çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda doğru yolda olduğumuzun en önemli kanıtı da global anlamda

Škoda’dan aldığımız bu değerli ödüldür. Bu çok değerli ödülü kazanmamızda emeği geçen tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyor, her zaman daha iyisini yapabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Continue Reading

Otomotiv Sektörü

Yeni G-Serisi: Zamansız lüks tasarım ve benzersiz performans

Benzersiz tasarımı üstün performansla buluşturan Yeni Mercedes-AMG G 63 ve G 450d şimdi yollara çıkmaya hazır.Zamanın ötesine geçen kendine özgü iç ve dış mekân tasarım konsepti Daha az yakıt tüketimi daha yüksek performans

Mercedes-Benz’in yenilenen G-Serisi, sahip olduğu elektrikli tahrik aksamı, modern sürüş destek sistemleri, daha yüksek konfor ve gelişmiş dijitalleşme ile performansını artırırken tüm arazi koşullarının üstesinden gelmek için tasarlandı. 1979 yılında temelleri atıldığından bu yana ikonik görüntüsünü koruyan G-Serisi, şimdi G 450d ve AMG G 63 motor seçenekleri ile Türkiye’de de satışa sunuluyor.

Yeni G-Serisi, arazi araçları segmentinde standartları belirliyor

Birçok farklı testler sonucu geliştirilen merdiven tipi şasi konseptine dayalı öncü arazi aracı, üç mekanik diferansiyel kilidi ve LOW RANGE arazi tipi devir düşürme fonksiyonları ile rijit arka aks ve bağımsız ön süspansiyon sisteminin yanında, yerden yüksekliği ve süspansiyon özelliği yeni G-Serisi’nin arazideki hakimiyetinin temelinde yatıyor. Ayrıca sahip olduğu bazı özellikler de onu birçok konuda rakipsiz konuma yükseltiyor.

  • Azamide %100 tırmanma kapasitesi
  • Aracın yerden yüksekliği: Asgari 229 mm (dizel) ve 241 mm (benzin)
  • Azami geçilebilir su derinliği: 70 cm
  • 35°’ye kadar yan eğimler üzerinden geçerken dengeli sürüş
  • Yaklaşma ve uzaklaşma açıları: Önde 31° ve arkada 30° (römork bağlama demiri olmadan)

Yeni OFF-ROAD ekranı hem sürücü ekranında hem de merkezi medya ekranında arazide sürüşle ilgili verilere hakimiyet sunuyor.

Yeni G-Serisi şimdi daha çok yönlü

Yeni Mercedes-AMG G 63 yüksek performanslı arazi aracına ek olarak, yeni Mercedes-Benz G 450 d (kombine ağırlıklı enerji tüketimi: 10,0-8,7 l/100 km | kombine ağırlıklı karbon (CO₂) emisyonları: 261-227 g/km | CO2 sınıfı: G) [1] ile seçeneklerin kapsamı daha da genişletildi. Tüm motorlar artık tamamen elektrikli bir tahrik sistemine sahip. 48 volt mild hibrit motorlar, daha az yakıt tüketimiyle birlikte daha yüksek performans sunuyor.

Yeni G-Serisi, zamanın ötesine geçen ikonik görüntüsünü koruyor

Görünümünde yaklaşık 45 yıldır büyük bir değişiklik yapılmayan Mercedes-Benz G-Serisi’nin yeni modellerinin dış tasarımında da sadece küçük ölçekli değişiklikler yapıldı. Görünen değişiklikler arasında, daha önce kullanılan üç çıta yerine dört yatay çıta ile donatılan yeni radyatör ızgarası ve yeniden tasarlanan ön ve arka tamponlar bulunuyor.

Yeni G-Serisi modellerinde, optimize edilmiş aerodinamik yapıya sahip 18 inç hafif alaşım jantlar standart sunulurken, 18-20 inç arasında farklı jant seçenekleri de mevcut. Arazideki performansı artırmak amacıyla PROFESSIONAL Dış Tasarım Paketi sunuluyor. Bu paket, taş savar ızgaralar, geniş çamurluklar ve 18 inç arazi lastiklerini içeriyor. EXCLUSIVE Dış Tasarım Paketi ise gümüş krom radyatör ızgarası, 19 inç mat siyah hafif alaşım jantları ve paslanmaz çelikten arka yükleme eşiği korumasını kapsıyor. Sunulan stiller içinde AMG Tasarım Konsepti ise sportif bir görünüm vadediyor. Ek olarak yeni G-Serisi’nin iç mekân özelliklerinde, MBUX bilgi-eğlence sistemi, Burmester® 3D surround ses sistemi gibi özellikler sunuluyor.

Yeni Mercedes-AMG G 63 elektrikli çekiş sistemi, yeni süspansiyon sistemi, sportif AMG tasarımı ve performansıyla öne çıkıyor

Yeni Mercedes-AMG G 63 (kombine ağırlıklı enerji tüketimi: 15,7–14,7 l/100 km | kombine ağırlıklı karbon (CO₂) emisyonları: 358–335 g/km | CO2 sınıfı: G) güçlü çekiş sistemi, yeni AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon sistemi ve ayırt edici tasarım özellikleriyle, performans arazi araçları arasındaki benzersiz konumunu korumaya devam ediyor.

Elektrik destekli, AMG 4,0 litre, V8 biturbo motor

Yeni Mercedes-AMG G 63 Serisi’nin AMG 4,0 litre V8 biturbo motoru 430 kW (585 hp) güç çıkışı ve 850 Nm maksimum tork üretiyor. 48 voltluk elektrik teknolojisiyle birlikte sunulan entegre marş jeneratörü (ISG) yeni bir özellik olarak,15 kW (20 hp) ilave güç ve 200 Nm tork sağlıyor. Yeni Mercedes-AMG G 63, 0-100 km/s hıza sadece 4,4 saniyede ulaşırken bu dinamik çekiş gücü, 220 km/s azami hıza kadar devam ediyor. Opsiyonel olarak sunulan AMG Performans Paketi’yle, 240 km/s azami hız ve 4,3 saniyede 0-100 km/s hızlanma sağlanabiliyor.

AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon sistemi

Yeni Mercedes-AMG G 63, aktif, hidrolik dengeleme ve adaptif ayarlanabilir amortisör sistemiyle donatılan AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon sistemi ile üstün sürüş deneyimi sunuyor. Sistem, ayrı bir opsiyonel donanım olarak veya AMG Arazi (Offroad) Paketi PRO ve AMG Performans Paketi kapsamında sunuluyor.

AMG Offroad PRO Paketi kapsamında, arazide sürüş için iki ek sürüş modu sunuluyor. AMG Traction PRO, yol yüzeyine bağlı olarak, tekerleklere frenleme ve tork kontrolü sağlıyor. Araç Rock (Kayalık Zemin) ve Sand (Kum Zemin) sürüş programlarında ise maksimum çekiş gücü sağlıyor.

Hızlı vites değiştirme: AMG SPEEDSHIFT TCT 9G şanzıman

Standart AMG SPEEDSHIFT TCT 9G şanzıman, dinamik vites değiştirme özelliğiyle sportif sürücülerin beğenisini kazanıyor. Seçilen sürüş programına bağlı olarak, sportif ve hızlı veya konforlu ve neredeyse hiç fark edilmeyen bir şekilde vites değiştirmeye olanak sağlıyor. 9 ileri otomatik şanzıman sayesinde, motor genellikle en uygun devir aralığında bulunuyor.

DYNAMIC SELECT kapsamında sunulan ‘Kaygan Zemin’, ‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Sport+’ ve ‘Kişisel’ olmak üzere 5 yol sürüş programıyla, verimli, konforlu veya son derece sportif arasından seçim yapılabiliyor.

Benzersiz görünüme sahip iç mekân ve dış mekân tasarım konsepti

Yeni Mercedes-AMG G 63 Serisi, dikkat çeken tasarım detaylarıyla benzersiz bir görünüm sunuyor. Özel olarak geliştirilen MANUFAKTUR mat hyper mavi gövde rengi ve AMG’ye özgü üç dikey kanatçıklı ön tampon öne çıkıyor. Adaptif MULTIBEAM LED ön farlar ise akıllı aydınlatma sistemleriyle yol durumuna göre aydınlatma sağlıyor ve yüksek performanslı LED farın yardımıyla, mevcut trafik durumuna yanıt veriyor. Dış mekânda AMG logolu siyah detaylar, gümüş fren kaliperleri ve 20 inçten başlayan hafif alaşımlı jantlar yer alıyor. İç tasarımda ise nappa deri kaplı AMG Performans direksiyon simidi ve sezgisel tuşlar, sürüş keyfini artıran unsurlar olarak öne çıkıyor.

Teknik veriler

Mercedes-Benz G 450 d

Motor
Silindir/sıra düzeni 6/sıralı
Motor hacmi cm3 2.989
Nominal güç kW/hp 270 (+15) / 367 (+20)
Motor devri 1/dk. 4.000
Nominal tork Nm 750 (+200)
Motor devri 1/dk. 1.350–2.800
Güç aktarımı
Tahrik sistemi düzeni Sürekli dört tekerlekten çekiş
Dört tekerlekten çekiş sistemi tork dağıtımı ön/arka (%/%) 40/60
Şanzıman 9G-TRONIC
Dişli oranı
1./2./3./4./5./6./7. vites 5,354/3,243/2,252/1,636/1,211/1,000/0,865/0,717/0,601
Geri vites 4,798
Süspansiyon
Ön aks Bağımsız süspansiyonlu aks
Arka aks Rijit aks
Frenleme sistemi İki devreli hidrolik fren sistemi
Direksiyon Elektromekanik
Jantlar 7.5J18ET43
Lastikler 265/60R18
Boyutlar ve ağırlıklar
Aks mesafesi mm 2.890
Tekerlek izi genişliği ön/arka mm 1.638/1.638
Uzunluk/genişlik/yükseklik mm 4.825/1.931[2] /2.042[3]
Dönüş çapı m 13,6
Bagaj kapasitesi litre 640[4]
Tavan yük kapasitesi kg maks. 150
Geçerli AB mevzuatı uyarınca boş ağırlık kg 2.555
Taşıma kapasitesi kg 645
Brüt araç ağırlığı kg 3.200
Maksimum römork yük ağırlığı (frenli/frensiz) kg 3.500/750
Depo kapasitesi/depo türü litre 100/12
AdBlue® depo kapasitesi litre 31,6
Performans; yakıt tüketimi, karbon emisyonları
0-100 km/saat hızlanma saniye 5,8
Maksimum hız km/saat 210
Kombine ağırlıklı yakıt tüketimi[5] l/100 km 10,0–8,7
Kombine ağırlıklı karbon (CO2) emisyonları11 g/km 261–227
Emisyon standardı Euro 6e

 

Mercedes-AMG G 63

Motor
Silindir/sıra düzeni V8
Motor hacmi cm3 3.982
Nominal güç kW/hp 430 (+15) / 585 (+20)
Motor devri 1/dk. 6.000
Nominal tork Nm 850 (+200)
Motor devri 1/dk. 2.500–3.500
Sıkıştırma oranı 8,60 : 1
Karışım oluşturma Benzinli, doğrudan enjeksiyon
Güç aktarımı
Tahrik sistemi düzeni AMG Performans 4MATIC sürekli dört tekerlekten çekiş
Dört tekerlekten çekiş sistemi tork dağıtımı ön/arka (%/%) 40/60
Şanzıman AMG SPEEDSHIFT TCT 9G şanzıman
Dişli oranı
1./2./3./4./5./6./7. vites 5,354/3,243/2,252/1,636/1,211/1,000/0,865/0,717/0,601
Geri vites 4,798
Süspansiyon
Ön aks Bağımsız süspansiyonlu aks
Arka aks Rijit aks
Frenleme sistemi İki devreli hidrolik fren sistemi
Direksiyon Elektromekanik
Jantlar 9.5J20ET35
Lastikler 275/50R20
Boyutlar ve ağırlıklar
Aks mesafesi mm 2.890
Tekerlek izi genişliği ön/arka mm 1.650/1.654
Uzunluk/genişlik/yükseklik mm 4.873/1.984[6] /1.971[7]
Dönüş çapı m 13,43
Bagaj kapasitesi litre 640[8]
Tavan yük kapasitesi kg maks. 150
Geçerli AB mevzuatı uyarınca boş ağırlık kg 2.640
Taşıma kapasitesi kg 560
Brüt araç ağırlığı kg 3.200
Maksimum römork yük ağırlığı (frenli/frensiz) kg 3.500/750
Depo kapasitesi/depo türü litre 100/12
Performans; yakıt tüketimi, karbon emisyonları
0-100 km/saat hızlanma saniye 4,3[9]
Maksimum hız km/saat 220[10]
Kombine ağırlıklı yakıt tüketimi[11] l/100 km 15,7–14,7
Kombine ağırlıklı karbon (CO2) emisyonları g/km 358–335

[1] Burada sunulan değerler, öngörülen WLTP (Dünya Genelinde Standartlaştırılmış Hafif Yük Araçları Test Prosedürü) ölçüm prosedürüne dayalı olarak hesaplanmıştır. Binek araç yakıt tüketimi ve karbon (CO2) emisyonu değerleri, araç tarafından verimli yakıt kullanımıyla birlikte, ayrıca sürüş stiline ve teknik olmayan diğer faktörlere dayalıdır.

 

[2] Dış dikiz aynaları hariç

[3] Tavan rafı dahil

[4] Arka koltuk arkasında açık bagaj bölmesi

[5] Burada sunulan değerler, öngörülen WLTP (Dünya Genelinde Standartlaştırılmış Hafif Yük Araçları Test Prosedürü) ölçüm prosedürüne dayalı olarak hesaplanmıştır. Binek araç yakıt tüketimi ve karbon (CO2) emisyonu değerleri, araç tarafından verimli yakıt kullanımıyla birlikte, ayrıca sürüş stiline ve teknik olmayan diğer faktörlere dayalıdır.

[6] Dış dikiz aynaları hariç

[7] Tavan rafı hariç

[8] Arka koltuk arkasında açık bagaj bölmesi

[9] AMG Performans paketiyle birlikte

[10] Elektronik olarak sınırlandırılmış, opsiyonel olarak maksimum hız 240 km/saate yükseltilebilir (sadece AMG Performans paketiyle birlikte)

[11] Burada sunulan değerler, öngörülen WLTP (Dünya Genelinde Standartlaştırılmış Hafif Yük Araçları Test Prosedürü) ölçüm prosedürüne dayalı olarak hesaplanmıştır. Binek araç yakıt tüketimi ve karbon (CO2) emisyonu değerleri, araç tarafından verimli yakıt kullanımıyla birlikte, ayrıca sürüş stiline ve teknik olmayan diğer faktörlere dayalıdır.

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.