Connect with us

Otomotiv

Petlas’a Altın İhracatçı Ödülü

Otomotiv sektörünün 2023 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmaları ödüllendirildi. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde Petlas, lastik sektöründeki ihracatıyla altın ihracatçı ödülünün sahibi oldu.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde otomotiv endüstrisinde 2023 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren kuruluşlar ödüllendirildi. En fazla ihracat yapan şirketlere platin, altın, gümüş ve bronz kategorilerinde ödül takdim edildi. AKO Grup bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Petlas, otomotiv sektöründe Türkiye’nin 16’ncı büyük ihracatçısı olarak “Altın İhracatçı” ödülünün sahibi oldu. AKO Grup ise jant ve akü sektörlerindeki ihracatıyla İhracatın Şampiyonları listesinde 68’inci sırayı üstlenerek Bronz İhracatçı ödülü aldı.

“Ülkemizin ekonomik kalkınmasına da önemli katkı sağlıyor”

Bu prestijli başarıyı sürdürmekten dolayı büyük bir gurur duyduklarını belirten AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Can Özcan, “Türkiye’nin otomotiv endüstrisi, uluslararası arenada rekabetçi olma mücadelesi verirken Petlas ve AKO Grup olarak bu mücadeledeki yerimizi sağlamlaştırmaya devam ediyoruz. Bu başarılar, nitelikli üretim ve ihracat gücümüzle sadece şirketlerimizin değil, aynı zamanda ülkemizin de üretim gücü ve kalkınmasının göstergesidir” dedi.

Petlas’ın yakaladığı başarıyı; kalite, inovasyon ve sürdürülebilirlik konularındaki çalışmalarının bir sonucu olduğunu aktaran Mustafa Can Özcan, gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini ifade etti. Özcan, sözlerine şöyle devam etti: “Üstün teknoloji ile ürettiğimiz lastiklerimizle, başta Avrupa ve ABD pazarı olmak üzere tüm dünyaya rekor seviyede ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu başarı için emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Lastik sektöründe bayrak taşıyıcısı rolümüzle Türkiye’yi uluslararası pazarlarda temsil etmek ve büyümek için kararlıyız.”

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Otomotiv ihracatı ağustosta 2,7 milyar dolar oldu

OİB verilerine göre Türkiye otomotiv endüstrisinin ağustos ayı ihracatı yüzde 0,4 azalarak 2 milyar 715 milyon dolar oldu. İhracatta yine ilk sırada yer alan sektörün ocak-ağustos dönemi ihracatı ise yüzde 3,4 artışla 23 milyar 531 milyon dolara ulaştı.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik: “Otomotiv endüstrisinde ağustos ayı planlı bakım- onarım çalışmaları nedeniyle üretime ara verilen dönem olmasına rağmen bu yıl ihracatta ağustos ortalamalarının üzerine çıktık. Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ve Otobüs-Minibüs-Midibüs ürün gruplarında çift haneli artış kaydettik. En önemli pazarlardan Birleşik Krallık’a yüzde 24, Slovenya’ya yüzde 116 ve Romanya’ya da yüzde 108 artış oldu.”

 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye otomotiv sektörünün ağustos ayı ihracatı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 0,4 azalarak 2 milyar 715 milyon dolar oldu. Türkiye ihracatında ilk sıradaki yerini koruyan sektörün aldığı pay da yüzde 12,3 oldu.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik “Ağustos ayı planlı bakım- onarım çalışmaları nedeniyle üretime ara verilen dönem olmasına rağmen bu yıl ihracatta ağustos ortalamalarının üzerine çıktık. Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ve Otobüs-Minibüs-Midibüs ürün gruplarında çift haneli artış kaydettik. En önemli pazarlardan Birleşik Krallık’a yüzde 24, Slovenya’ya yüzde 116 ve Romanya’ya da yüzde 108 artış oldu. Türkiye otomotiv endüstrimizin ocak-ağustos dönemi ihracatı ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3,4 artışla 23 milyar 531 milyon dolara ulaştı” dedi.

Tedarik endüstrisi ihracatında yüzde 3 artış oldu

Ağustosta en büyük ürün grubu olan Tedarik Endüstrisinde ihracatı yüzde 3 artarak 1 milyar 214 milyon dolar oldu. Binek Otomobiller ihracatı yüzde 23 azalarak 723 milyon dolar, Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ihracatı yüzde 61 artışla 411 milyon dolar, Otobüs-Minibüs-Midibüs ihracatı yüzde 18 artışla 216 milyon dolar ve Çekiciler ihracatı ise yüzde 17 azalışla 109 milyon dolar oldu.

Tedarik Endüstrisinde en fazla ihracat yapılan ülke Almanya olurken, bu ülkeye yönelik ihracat yüzde 3 arttı. Önemli pazarlardan Fransa’ya yüzde 14, Romanya’ya yüzde 83, Polonya’ya yüzde 17, Çekya’ya yüzde 34 ihracat artışı, Rusya’ya yüzde 20 düşüş yaşandı.

Binek otomobillerde önemli pazarlardan Birleşik Krallık’a yüzde 34, Fransa’ya yüzde 48, İtalya’ya yüzde 11, Almanya’ya yüzde 23, Hollanda’ya yüzde 29, Bulgaristan’a yüzde 63 ihracat düşüşü, Slovenya’ya yüzde 141 ihracat artışı yaşandı.

Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlarda ise Birleşik Krallık’a yüzde 134, Slovenya’ya yüzde 114, İtalya’ya yüzde 36, Belçika’ya yüzde 82, İspanya’ya yüzde 48 oranında ihracat artışları yaşanırken, Fransa’ya yüzde 17 düşüş oldu.

Otobüs-Minibüs-Midibüs ürün grubunda ise Fransa’ya yüzde 18 ihracat düşüşü, Birleşik Krallık’a yüzde 148, Sırbistan’a yüzde 607, Romanya’ya yüzde 209, ABD’ye yüzde 204 ihracat artışları kaydedildi.

Almanya’ya yüzde 10 düşüş, Birleşik Krallık’a yüzde 24 artış

Geçen ay en büyük Pazar olan Almanya’ya ihracat yüzde 10 azalarak 356 milyon dolar oldu. Birleşik Krallık’a yüzde 24 artışla 324 milyon dolar, Fransa’ya yüzde 30 düşüşle 248 milyon dolar ihracat yapıldı. Slovenya’ya yüzde 116, Belçika’ya yüzde 18, Romanya’ya yüzde 108, Sırbistan’a yüzde 311, Yunanistan’a yüzde 106 ihracat artışı yaşanırken, Rusya’ya yüzde 19, Hollanda’ya yüzde 21, Fas’a yüzde 36, İsveç’e yüzde 16 ihracat düşüşü yaşandı.

AB Ülkelerine 1,7 milyar dolar ihracat

En büyük ülke grubu olan ve ihracattan yüzde 65 pay alan Avrupa Birliği ülkelerine ağustosta yüzde 0,5 azalışla 1 milyar 771 milyon dolar ihracat yapıldı. Yüzde 15 pay alan Diğer Avrupa Ülkelerine ihracat yüzde 33 arttı. Afrika ülkelerine yüzde 40 ve Orta Doğu Ülkelerine yüzde 30 ihracat düşüşü yaşandı.

 

Continue Reading

Blog

OTOMOBİL SATMAK İÇİN YETKİ BELGESİ ŞARTI!

Denetlemelerin devam edeceğini belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yetki belgesiz işletmelere yaklaşık 23 milyon lira ceza verildiğini açıkladı. Artık konut satışının ardından otomobil satışında da yetki belgesi dönemi başladı.

Otomobil satışı yapan galericileri yakından ilgilendiren yetki belgesi hakkında açıklama geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, doğrulanmış ilan düzenlemesinin konuttan sonra otomotivde devreye alınmasıyla yetki belgesi olmayan galericilerin ilan girişi yapamayacağını söyledi.

BAKAN BOLAT’TAN YETKİ BELGESİ AÇIKLAMASI

Ticaret Bakanlığınca kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Eylül’de devreye alınarak emlak ticaretinde uygulanacak. Tüketici mağduriyetinin engellenmesi, sahte ilanlarla vatandaşların karşılaştığı fiyat manipülasyonlarının önüne geçilmesi amacıyla başlatılacak “doğrulanmış ilan” düzenlemesi, konuttan kısa süre sonra otomotiv ilanları için de devreye girecek.

Ticaret Bakanı Bolat, otomotiv sektöründe de uygulanacak söz konusu düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Burada da platformlara ilan vermek isteyen vatandaşların EİDS’ye yönlendirileceğini söyleyen Bolat, “Sistem entegrasyonları sayesinde ilana konu taşıtın ilan veren kişiye veya bu kişinin birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ya da eşine ait olduğunun doğrulaması yapıldıktan sonra ilanın verilmesi mümkün olacak.” dedi.

Bolat, taşıtın galerici vasıtasıyla ilana verilmek istenmesi durumunda, galericinin yetki belgesine sahip olması gerektiğine işaret ederek, “Yetki belgesine sahip galerici ilana konu taşıt sahibi tarafından EİDS üzerinden ilan yayımlanmadan önce yetkilendirilecek. Uygulamanın otomotivde devreye alınmasıyla, sadece ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yetkilendirilebilmesi mümkün olacak ve yetki belgesi bulunmayan galeriler tarafından ilan girişi yapılamayacak.” dedi.

OTOMOBİL SATMAK İÇİN YETKİ BELGESİ

Otomotiv sektöründe yetki belgesi almaksızın faaliyette bulunduğu tespit edilen işletmelere Bakanlıkça bugüne kadar yaklaşık 23 milyon lira idari para cezası uygulandığını aktaran Bolat, söz konusu düzenlemeyle gerçeğe aykırı veya yanıltıcı ilanların önüne geçilerek spekülatif fiyat artışlarını önlenmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bakan Bolat, otomotiv piyasasında bugüne kadar yapılan düzenlemeler ve denetimlere ilişkin de bilgi verdi. Motorlu kara taşıtları piyasasındaki arz ve talep dengesizlikleri sonucu ikinci el otomobil satışlarında yaşanan fiyat artışları ile stokçuluk ve sıfır taşıta erişim sıkıntılarını ortadan kaldırmak amacıyla alınan makroekonomik tedbirlerin yanında ihtiyaç duyulan düzenlemelerin Bakanlıkça gecikmeksizin hayata geçirildiğini belirten Bolat, “6 ay 6 bin kilometre” düzenlemesi olarak bilinen pazarlama ve satış kısıtlaması kapsamında bugüne kadar yaklaşık 52 milyon lira para cezası uygulandığını bildirdi.

Bolat, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına kısıtlama getirildiğini, söz konusu düzenlemeye aykırı hareket edenlere bugüne kadar yaklaşık 90 milyon lira para cezası uygulandığını da hatırlattı.

Kaynak: OTOPODYUM

 

Continue Reading

Blog

JAECOO 7 Türkiye Off-Road Pazarında Taşları Yerinden Oynattı!

Çinli sofistike off-road SUV markası JAECOO, küresel pazardaki ilk modeli JAECOO 7’yi kısa bir süre önce Türkiye’de satışa sundu. Tanıtımının üzerinden sadece üç hafta geçmesine rağmen Türkiye pazarında güçlü bir hareket oluşturan JAECOO 7, şimdiden Türkiye’deki arazi SUV pazarında önemli bir yere konumlandı. Marka stratejilerinin derinlemesine uygulanması ve pazarın sürekli genişlemesi ile JAECOO’nun Türkiye’de daha da güçlü bir başarı elde etmesi ve arazi SUV pazarına yeni bir canlılık ve ivme kazandırması bekleniyor. Türk tüketicilerine daha iyi hizmet verebilmek üzere hızla bayi ağını kuran JAECOO’nun bugün itibarıyla yetkili bayileri büyük ölçüde açıldı. JAECOO bayileri İstanbul ve Ankara gibi 17 büyükşehirde yaygın olarak faaliyet gösterirken, ülke genelinde güçlü bir hizmet ağı oluşturuyor.

Yeni nesil arazi aracı markası JAECOO, merakla beklenen ilk kentsel off-road SUV modeli JAECOO 7 ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Markanın merakla beklenen arazi SUV modeli JAECOO 7, tanıtımının üzerinden sadece üç hafta geçmesine rağmen Türkiye pazarında güçlü bir hareket oluşturdu. Araç, üstün performansı ve benzersiz tasarım felsefesiyle Türkiye arazi SUV pazarına yeni bir soluk getirmeyi başardı.

Bayi ağı 17 büyük şehre yayıldı!

“Yeni nesil için yeni yaşam tarzı” marka felsefesiyle yollara çıkmaya başlayan JAECOO 7, farklı tasarımı ve zengin donanım seviyesiyle tüketicilerin dikkatini hızla üzerine çekti. Tüketiciler, JAECOO 7’nin bir off-road SUV olarak beklentilerini fazlasıyla karşıladığını ve markanın gücünü ve kalitesini detaylarıyla ortaya koyduğunu ifade etti. JAECOO, Türk tüketicilerine daha iyi hizmet verebilmek üzere bayi ağını hızla kurdu. Şu anda, yetkili bayiler büyük ölçüde açıldı. Bayiler İstanbul ve Ankara gibi 17 büyükşehirde yaygın olarak faaliyet gösterirken, ülke genelinde de güçlü bir hizmet ağı oluşturuyor. Bu bayiler sadece araç satın alma kanalları sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda farklı müşteri etkinlikleri ve kaliteli satış sonrası hizmetlerle markanın Türkiye’deki görünürlüğünü ve itibarını artırıyor. JAECOO 7’nin Türkiye pazarına girişi, ülkenin dört bir yanından müşterileri bayilere çekerek test sürüşleri için rezervasyonların hızlı artmasını sağladı. Marka, tüketici beklentilerini karşılamak üzere İstanbul’da ilk müşteri off-road test sürüşü etkinliğini gerçekleştirdi. Ayrıca popüler alışveriş merkezi İstinye Park AVM ile birlikte Türkiye’de bir çok lokasyonda araç sergiledi. Bu etkinliklerle, JAECOO 7 ile ilgili güçlü bir merak uyandırdı ve coşkulu kalabalığın ilgisini çekti. Yine bu pazar etkileşimleri sadece tüketici ilgisini artırmakla ve JAECOO 7’nin bilinirliğini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda modelin devam eden satış başarısını daha da güçlendiriyor.

Kapsamlı bir arazi ekosistemi oluşturacak!

Türkiye pazarında müşteri odaklı bir gelişim stratejisi sürdüren JAECOO, üst düzey ürünler ve tatmin edici hizmetler sunarak tüketici güvenini ve beğenisini kazanmaya kendini adamış durumda. JAECOO ayrıca, Türk kullanıcıların arazi SUV araçlara yönelik gereksinimlerini karşılamak üzere, daha uygun ve verimli bir otomobil satın alma deneyimi ve hizmeti sağlamak adına robotik bir showroom inşa etmek gibi yenilikçi projeler de dahil olmak üzere gelecekte kapsamlı bir arazi ekosistemi oluşturmayı planlıyor. JAECOO 7 satışa sunulduğu günden bu yana yoğun bir tüketici ilgisiyle karşı karşıya ve Türkiye arazi SUV pazarında önemli bir yere sahip. Marka stratejilerinin derinlemesine uygulanması ve pazarın sürekli genişlemesi ile JAECOO’nun Türkiye’de daha da güçlü bir başarı elde etmesi ve arazi SUV pazarına yeni bir canlılık ve ivme kazandırması bekleniyor.

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.