Connect with us

Ulaşım

Scania, kurduğu laboratuvarda geleceğin teknisyenlerini yetiştirecek

Doğuş Otomotiv ve Konya Ağır Vasıta Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol kapsamında oluşturulan Scania Eğitim Laboratuvarı açıldı.

“Scania Laboratuvarı”nın açılışı, Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Demirbağ, Scania Türkiye Pazarlama Müdürü Ömer Madazlıoğlu, Scania Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Onur Yereser, Scania Türkiye Yetkili Satıcı İnsan Kaynakları Geliştirme Müdürü Emre Atasayar, Konya Ağır Vasıta Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Zeybek, Konya MTAL öğrencileri ve Scania ekibinin katılımı ile gerçekleşti.

Yenilikçi ve modern bir eğitim ortamı sağlamak amacıyla kurulan Scania Laboratuvarı, öğrencilere pratik beceriler kazandırmak ve uluslararası standartlarda bir eğitim sunmak için tasarlandı.

Bu laboratuvar, öğrencilere ağır vasıtada araç bakımı, onarımı ve teknik becerilerin yanı sıra, modern araç teknolojisi ve güvenlik konularında da eğitim imkânı sunacak. Laboratuvarda motor teknolojileri alanında bu sene için ilk olarak 10 öğrenci ile sürece başlandı.

konya-mtal-scania-laboratuvari-acildi-2.jpg“Meslek Liseleri Türkiye’nin Geleceğidir”

Açılış töreninde bir konuşma yapan Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz “Burada görev yapan 174 öğretmenimiz ve 2100 öğrencimiz adına teşekkür ediyorum. Meslek lisesi meselesi Türkiye’nin geleceği meselesidir. Scania olarak sizler Türkiye’nin geleceğinin idrakinde olan bir firmasınız. Meslek liselerinde altyapının iyileştirilmesine katkı sağlayacak ve sektöre pratik bilgi ve deneyim sağlayacak olan bu projeyi destekliyoruz.” dedi.

“Ağır vasıta sektöründe kalifiye eleman yetiştirilmesine örnek olacak”

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise yaptığı konuşmada “Ülkelerin kalkınmasında ve ilerlemesinde gelişmiş sanayi sektörünün varlığı büyük önem arz etmektedir. Sektörü geliştirecek gerçek unsur ise gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip kalifiye insan gücüdür. Bu insan gücünü yetiştirecek olan çatılar ise içerisinde bulunduğumuz mesleki eğitim kurumlarıdır. Motor teknolojileri alanında eğitim gören öğrencilerimizin uygulamalı eğitim göreceği bu atölye, ağır vasıta sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında ülkemiz genelinde önemli bir örnek teşkil edecektir” şeklinde konuştu.

“Son derece kıymetli bir yatırım”

Açılış töreninde hazır bulunan Scania Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Onur Yereser ise “Bu laboratuvar ile birlikte atölyelerin ihtiyacı olan nitelikli teknisyen gücü daha da artmış olacak” açıklamasında bulundu.

“Sektörümüze yön verecek gençleri yetiştirmek istiyoruz”

Scania Laboratuvarının açılışında marka olarak gelişime ve ilerlemeye verdikleri değeri vurgulayan Scania Türkiye Pazarlama Müdürü Ömer Madazlıoğlu “Bu projedeki amacımız meslek liselerindeki laboratuvar sınıflarının koşullarının iyileştirilmesi ve yeniden yapılandırılması ile birlikte aynı zamanda mesleki eğitim alan öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek eğitim alt yapısını oluşturmaktır” dedi.

konya-mtal-scania-laboratuvari-acildi-3.jpg“Sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak istiyoruz”

Scania Türkiye Yetkili Satıcı İnsan Kaynakları Geliştirme Müdürü Emre Atasayar da Doğuş Otomotiv olarak, 2008 yılında “Doğuş’tan Meslek Sahibi” diyerek ilk sınıfımızı açmıştık. Bugün, burada marka adına bir ilk olan Scania laboratuvarı açılışı ile sınıf sayımızı 10’a çıkarmış bulunuyoruz.

“Motor teknolojilerinde öğrencilerimiz fark yaratacak”

Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Demirbağ Konya sanayisinin temel taşlarını okullarının mezunlarının oluşturduğunu belirterek “Bünyemizde 11 alan, 20 dalda 149 öğretmen arkadaşımla beraber 1.940 öğrencimizle eğitim öğretime devam etmekteyiz. Motor teknolojileri alanında Scania distribütörü Doğuş Otomotiv ve Konya Ağır Vasıta ile 2023 yılında başlamış olduğumuz protokol çalışmalarında 2024 Nisan ayı itibariyle laboratuvarımızda kurmuş, hazır hale getirmiş bulunmaktayız. dedi.

konya-mtal-scania-laboratuvari-acildi-4.jpg“Bu laboratuvarı eğitime kazandırmaktan gurur duyuyoruz”

Konya Ağır Vasıta Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Zeybek ise Konya Ağır Vasıta Ailesi olarak teknik eğitime katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek Scania markası adı altında bu alanda ilk adımı atmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Doğuş Otomotiv 2008 yılından bu yana “Doğuş’tan Meslek Sahibi” ismi ile okullarda farklı markaları ile iş birlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Scania’nın bu ilk sınıfı ile Doğuş Otomotiv genelinde okul sayısı 10’a çıkmış bulunmakta. Doğuş Otomotiv iş birliği ile okullardaki bu başarılı öğrencilerin her yıl yüzde 85’ini yetkili satıcılarında staj programına dahil ediy. 2008 yılından bugüne kadar bu program kapsamında 320 kişiye istihdam sağlanırken, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde ise bu oranın yüzde 35’e çıkarılması hedefleniyor.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Süper hızlı trenle Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek olan Süper Hızlı Tren ile birlikte Ankara-İstanbul arası seyahatlerin 80 dakikaya ineceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara – İstanbul arası seyahatleri 80 dakika yani 1 saat 20 dakikaya düşürecek olan Süper Hızlı Treni Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara ve İstanbul arasında daha hızlı, ekonomik ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânı sağlanacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, “Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni, Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli‘ne oradan da İstanbul Söğütlüçeşme‘ye kadar uzanacak” dedi.

Sabah’tan Barış Şimşek’in haberine göre; Proje hattının 344 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Uraloğlu, proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 viyadük ile 120 kilometre uzunluğunda 52 tünel yapılacağını söyledi.

Yapımı planlanan projeler arasında Malatya-Narlı, Eskişehir-Antalya, Kırıkkale-Delice-Çorum ve Delice-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projeleri olduğunu da ifade eden Uraloğlu, “Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek Süper Hızlı Tren ile birlikte Ankara-İstanbul arası 80 dakika yani 1 saat 20 dakika sürecek” ifadelerini kullandı.

Çerkezköy – Kapıkule için tarih 2025

Çerkezköy-Kapıkule inşaatını 2025 yılı sonunda tamamlayacaklarını bildiren Bakan Uraloğlu, Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya; yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşeceğini duyuran Uraloğlu, mevcut hat kapasitesinin 4 kat artacağını ifade etti.

“İzmir, Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar, Ankara’ya kapı komşusu olacak”

Yapım çalışmaları devam eden Ankara – İzmir Hızlı Tren Projesi hakkında da son gelişmeleri paylaşan Uraloğlu, “Ülkemizin 3. büyük şehri olan İzmir’i ve güzergâhındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar’ı Ankara’ya kapı komşusu yapmak için Ankara – İzmir arasında hızlı demiryolu inşa ediyoruz” diye konuştu.

Ankara-İzmir arası 4 kat kısalacak

Ankara-İzmir mevcut demiryolunun 824 kilometre, seyahat süresinin ise yaklaşık 14 saat olduğunu hatırlatan Uraloğlu, projeyle iki şehir arasının 624 kilometre seyahat süresinin ise 3 saat 30 dakika olacağını belirterek 4 kat kısa sürede seyahat imkanı sağlanacağını duyurdu.

Ankara – Bursa ve İstanbul – Bursa arası 2 saat 15 dakika olacak

Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı, 201 kilometre uzunluğundaki Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, proje tamamlandığında hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul arasının yaklaşık 2 saat 15 dakika olacağını duyurdu.

Kaynak: LOJİPORT

Continue Reading

Otobüs

OLİMPİYATA KATILACAK MİLLİ SPORCULARIMIZ IVECO BUS’A EMANET

IVECO BUS, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Karayolları Ulaşım Resmi Destekçisi oldu. Bu anlaşma ile IVECO BUS EVADYS model otobüsü, ilk etapta iki yıl boyunca Olimpiyat Oyunları’nda yarışacak Türk sporcularımızı taşıyacak.

IVECO BUS ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 31 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’daki Olimpiyat Evi’nde düzenlenen törenle iş birliklerini resmileştirdi. Ulusal ve sektör basınının yoğun ilgi gösterdiği imza töreni, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, IVECO BUS Asya Ticari Operasyonlar Başkanı Marco Franza ve Türkiye-Kafkasya-Orta Asya Ticari Operasyonlar Direktörü Ahmet Örs’ün katılımıyla gerçekleşti.

SPORCULARA YARIŞLARDA EN İYİYİ DİLİYORUZ

Anlaşma ile ilgili duygularını paylaşan IVECO BUS Asya Ticari Operasyonlar Başkanı Marco Franza “Türkiye Olimpiyat Komitesi’ni desteklemekten müthiş gurur duyuyoruz. Sürdürülebilir ve toplumlara faydalı, kapsayıcı bir toplu taşıma konusunda öncülük yapan bir marka olarak kıyasıya rekabetin hâkim olduğu müsabakalarda Türk Takımı’na eşlik etmeyi dört gözle bekliyor ve tüm sporculara adil ve keyifli bir mücadele diliyoruz” dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener de yapılan anlaşmaya dair şunları söyledi: ”Taşımacılık sektörünün öncülerinden IVECO BUS ile imzaladığımız “Karayolu Ulaşım Resmi Destekçisi” anlaşmasını çok önemsiyoruz. İlk etapta önümüzdeki iki yıl boyunca, sporcularımızın karayolu ulaşım ihtiyaçlarını IVECO BUS karşılayacak. Bu anlaşma sadece milli takımlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan bir anlaşma değil, aynı zamanda Türk sporunun geleceği için yapılan değerli bir yatırım. Iveco Bus özellikle karbon salınımına karşı geliştirdiği yeni teknolojiler ve sürdürülebilirlik konusundaki duyarlılığı ile takdir ettiğimiz bir marka. IVECO BUS’a Türkiye Takımı’na verdiği bu destek için burada sizlerin huzurunda bir daha teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk kez Olimpiyat Oyunları’na 1924’te Paris’te katılmamızdan bu yana tam 100 yıl geçmiş. 100 yıl sonra yine aynı şehirde Paris’te düzenlenecek 2024 Olimpiyatları’nın, daha büyük hedeflerle yarışacağımız milli takımımıza başarılar getirmesi hepimizin ortak dileğidir. Bu iş birliğinin uzun soluklu olacağına inanıyorum ve IVECO BUS’a ailemize hoş geldiniz diyorum.”

SPORCULARIMIZIN İHTİYAÇLARINA ÖZEL TASARLANDI

Basın toplantısında söz alan IVECO BUS Ticari Operasyonlar Direktörü Ahmet Örs Türk sporu ve sporcusuna verdikleri önemin altını bir kez daha çizdi. Örs, ‘’Bugün burada sadece bir karayolu ulaşım resmi destekçisi olmamız adına bir imza atmıyoruz. Biz IVECO BUS olarak ülkemizde gerçekleştirmek istediğimiz ve toplumumuza fayda sağlayacak birçok proje için de aynı zamanda düğmeye basıyoruz’’ dedi.

Olimpiyat Oyunları için tahsis edilecek olan EVADYS, 29-31 tarihleri arasında Busworld Türkiye 2024 standında da sergilendi. Türk takımını taşıyacak olan EVADYS, Cursor 9 EURO VI-e 400 hp (294 kW) motorla donatılmış, 53 koltuklu, 12 metre uzunluğunda bir otobüs.

Sporculara konfor ve güvenli seyahat koşullarını sağlamak için araç, tam klima, USB girişleri, 2 buzdolabı, ek bir bağımsız ısıtıcı ve bagaj için 9,9m3 saklama alanı gibi olanaklarla donatıldı.

Çok amaçlı görevlere uygun olan EVADYS; servis otobüsü, özel gezi otobüsü, tarifeli hat otobüsü gibi zorlu trafik ve iklim koşullarına uygun çözümler sunan bir araç. EVADYS, her türlü yol koşulları için maksimum performans ve güvenlik sağladığı gibi, yolcular için de maksimum konfor vaat ediyor.

Continue Reading

Kara Yolu

Yamaha’nın En Hafif Scooter Modeli Yeni Yamaha RayZR Türkiye’de!

Kurulduğu 1955 yılından bu yana müşterilerine, Japonca’da kuvvetli tatmin ve heyecanı ifade eden “KANDO” deneyimini sunan, dünyanın önde gelen motorlu araç üreticisi Yamaha, şehir içi scooter sınıfının en hafif modellerinden biri olan RayZR’yi Türkiye’de lansmana özel sınırlı sayı ve stokla, 94.000 TL’lik rekabetçi fiyatıyla satışa sundu. Yeni Yamaha RayZR, motosikletten ilham alan gövde tasarımı, Blue Core teknolojisi, 21 litrelik sele altı bagaj kapasitesi, yakıt tüketimini %4’e kadar azaltan Start-Stop sistemi, 99 kg’lık ağırlığı, LED farları, daha rahat sürüş pozisyonu sağlayan iki düzeyli geniş selesi, LCD gösterge paneli ve daha seri kalkış sağlayan ve hareket halinde ek destek sunan özel elektrikli güç destek sistemi ile iki teker dünyasına giriş yapmak isteyen tüketicilere güvenli ve dinamik bir ulaşım çözümü sunuyor.

Dünyanın önde gelen motorlu araç üreticisi Yamaha’nın çarpıcı görünüme sahip güvenilir şehir içi scooter modeli RayZR, Türkiye’de lansmana özel sınırlı sayı ve stokla, 94.000 TL’lik rekabetçi fiyatıyla satışa sunuldu. Yamaha’nın en hafif scooter modeli olarak dikkat çeken RayZR, güvenilir, çevik ve eğlenceli yönlerinin yanında çarpıcı tasarımı ve aynı zamanda uygun fiyatı ile dikkat çekiyor. Yeni Yamaha RayZR, dinamik gövde tasarımı, Blue Core teknolojisine sahip motoru, 21 litrelik sele altı bagaj kapasitesi, yakıt tüketimini %4’e kadar azaltan Start-Stop sistemi, 99 kg’lık ağırlığı, LED farları, daha rahat sürüş pozisyonu sağlayan iki düzeyli geniş selesi, LCD gösterge paneli ve daha seri kalkış sağlayan ve hareket halinde ek destek sunan özel elektrikli güç destek sistemi ile her türü koşulda sınıf standartlarının üzerinde bir sürüş dinamiği vadediyor.

Çarpıcı tasarımıyla Yamaha’nın en hafif scooter modeli

Yamaha’nın sportif tasarım anlayışıyla şekillenen yeni scooter modeli RayZR, motosiklet tarzı dinamik gövdesi ve LED farları ile her görüşte fark edilen şehirli bir scooter olarak öne çıkıyor. Standart halojen farlara göre üstün bir performans sunan LED farlar, en karanlık yollarda bile güvenli bir sürüş vadediyor. Yeni RayZR, Anodized Red ve Midnight Black olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile tercih edilebiliyor. Bu çarpıcı görünüme sahip olan scooter, motosikletten ilham alınan ön karenajı, füme ön camı, açılı aynaları ve kontrast gövde renkleriyle şehir içi ulaşım sınıfına yeni ve dinamik bir tarz getiriyor.

Yamaha’nın en hafif scooter modeli!

Yalnızca 99 kg ağırlığındaki scooter, yoğun şehir trafiğinde son derece çevik bir sürüş deneyimi sunuyor. Ayrıca 21 litrelik sele altı saklama alanı, kask ya da alışveriş çantalarını koymak için ideal. Yeni RayZR, saklama hacmi konusunda tüketicilerin şehir içi ihtiyaçlarını optimum şekilde karşılıyor.

Yamaha mühendisliği ile üstün motor verimliliği

RayZR, düşük emisyon ve etkileyici yakıt tasarrufuyla verimliliğini performans ile buluşturan yeni 125 cc Yamaha Blue Core motordan güç alıyor. Bu motor, daha seri hızlanma için özel bir Güç Destek Sistemi ile donatılıyor. Sınıfın en iyi yakıt tüketim değerlerinden birine imza atan scooter, çevre dostu Start-Stop sistemi sayesinde trafik ışıklarında veya kavşaklarda durulduğunda motoru otomatik olarak kapatarak yakıt tüketimini yüzde 4’e kadar azaltıyor. Tek dokunuşla elektrikli marş ve ayak marşı ise fonksiyonelliği artıyor. Scooter’da yer alan yeni Akıllı Motor Jeneratörü ise motorun oldukça sessiz çalışmasını sağlarken hızlı bir kalkış sunan özel Güç Destek Sisteminin arkasındaki temel teknoloji olarak öne çıkıyor. Yeni Yamaha RayZR’de yer alan Birleşik Fren Sistemi sorunsuz, dengeli ve güvenli bir frenleme performansı sunar. 5.2 litrelik yakıt tankı kapasitesine sahip olan yeni RayZR, 1.8 LT/100 km’lik ekonomik bir yakıt tüketim değeri de sunuyor.

 

 

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.