Connect with us

Teslimatlar

Transaktaş Global Lojistik, 100 Adet Mercedes 1853 LS İle Büyümeye Devam Ediyor

Mercedes-Benz Türk, Transaktaş Global Lojistik’e 100 adet 1853 LS teslim etti. Gerçekleştirilen teslimat ile birlikte, Transaktaş Global Lojistik’in 2017 yılından bu yana Mercedes-Benz Türk’ten satın aldığı toplam araç sayısı 200 adedi aştı.

Transaktaş Global Lojistik, 20 farklı renkte ve 10’u Plus paket olmak üzere toplam 100 adet 1853 LS’yi düzenlenen törenle teslim aldı. Taşımacılık faaliyetlerini 1995 yılından bu yana aralıksız olarak sürdüren Transaktaş Global Lojistik’in araç filosunda 150 adedi aşkın Mercedes-Benz Actros modellerinden bulunuyor.

Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’in sağladığı kredi ve takas olanakları ile yapılan satışın ardından Kapadokya’da gerçekleştirilen teslimatta; Transaktaş Global Lojistik Kurucusu Ahmet Aktaş araçlarını, Mercedes-Benz Türk Kamyon Filo Satış Grup Müdürü Yusuf Adıgüzel ve Koluman Tarsus Kamyon Satış Müdürü Onur Kahyalar’dan teslim aldı.

 

Başta Avrupa ve Orta Doğu olmak üzere uluslararası nakliye alanında hizmet veren Mersin merkezli Transaktaş Global Lojistik ile Mercedes-Benz Türk arasında 2017’den itibaren süren iş birliği, 100 adetlik teslimatla güçlenerek devam ediyor. Tamamlanan teslimatla birlikte, Transaktaş Global Lojistik’in 2017 yılından bu yana Mercedes-Benz Türk’ten satın aldığı toplam araç sayısı 200 adedi aştı.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Filo Satış Grup Müdürü Yusuf Adıgüzel, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bugün, Transaktaş Global Lojistik’in talebi üzerine farklı opsiyonlarla Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiğimiz 100 adet Actros 1853 LS’yi teslim etmekten dolayı çok mutluyuz. Bu özel kamyonlarımızın Transaktaş Global Lojistik’e hayırlı olmasını diliyor, satışta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Transaktaş Global Lojistik Kurucusu Ahmet Aktaş, teslimat sırasında yaptığı konuşmada; “Geçtiğimiz yıl, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen 300.000’inci kamyon olan Actros 1851 Plus’ı filomuza dahil etmiştik. Bugün ise 100 adet Actros 1853 LS’yi teslim alıyoruz. Yüksek standartları, kalitesi, güvenliği, performansı, yakıt tasarrufu, düşük işletme maliyetleri sebebiyle şoförlerimizin öncelikli tercihi olan Mercedes-Benz Actors modellerini filomuza katmaya devam edeceğiz. İsteklerimiz doğrultusunda üretilen bu özel Actros 1853’LS’lerin filomuza dahil edilmesinde emeği geçen Mercedes-Benz Türk yetkililerine, Mercedes-Benz Türk Bayii Koluman Tarsus’a ve kredilendirilmesindeki destekleri için Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’e tüm şirketimiz adına çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Ulaşım Gündemi

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Operasyonel Araç Kiralama Sektörü 2024’te 95.8 Milyar TL’lik Yatırımla 69 Bin 700 Adet Aracı Filosuna Kattı!

Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER), 2024 yılına ilişkin sektör verilerini açıkladı. Bu kapsamda; operasyonel araç kiralama sektörü 2024’te 95,8 milyar TL’lik yeni araç yatırımı yaparak 69 bin 700 aracı filosuna kattı. Operasyonel araç kiralama sektöründe sedan gövde tipi yüzde 46,6 ile hala tercihlerde ilk sıradaki yerini korurken SUV karoser tipi yüzde 19,9 ile üçüncü sırada yer aldı.  Rapora göre, sektörün araç parkının yüzde 31,8’lik bölümünü dizel yakıtlı araçlar oluştururken, benzinli araçların payı yüzde 58,5’e, hibrit ve elektrikli araçların payı ise yüzde 9,6’ya yükseldi. Operasyonel araç kiralamanın sadece bir araç edinme yöntemi değil aksine A’dan Z’ye tam bir hizmet paketi olduğunu söyleyen TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Günümüzde kaynaklar, mevcut koşullar nedeniyle, sınırlı hale geldi. Bu sebeple, kaynakları mümkün olduğunca verimli kullanmak sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor. Kaynaklarını verimli kullanmak isteyen şirketler, ticari faaliyetlerinde ihtiyaç duydukları araçları temin etmek için satın alma alternatifi yerine artan oranda operasyonel kiralamayı tercih ediyor. Bu sayede öz kaynaklarını ve kredi limitlerini ana faaliyet alanlarında değerlendirme imkânı bulurken araç sahipliğinden kaynaklanan birçok maliyet kalemini ve riski de bertaraf etme imkânı elde etmiş oluyorlar.  Şirketlerin araç parkı dikkate alındığında, kiralamanın büyümesi konusunda yüksek potansiyeli görebiliyoruz” dedi.

 

Araç kiralama sektörünün çatı kuruluşu Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER), bağımsız araştırma şirketi NielsenIQ iş birliği ile hazırladığı, 2024 yılı sonuçlarını içeren “TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu”nu açıkladı. Rapora göre, operasyonel araç kiralama sektörü 2024 yılında 95 milyar 800 milyon TL’lik yatırımla 69 bin 700 adet yeni aracı filosuna kattı. 2024 yılı sonu itibarıyla sektörün aktif büyüklüğü 280,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Sektörün toplam araç sayısı 2023 yılı sonuna göre yüzde 0,9 azalarak 251 bin 800 adede geriledi. Operasyonel kiralama sektörü 2024 yılında da ekonomiye önemli oranda vergi girdisi sağlamaya devam etti. Sektörün 2024’te ödediği vergi tutarı toplamda 50 milyar TL’yi buldu.

 

Kiralanan araçların yüzde 9,6’sı hibrit ya da elektrikli!

Rapora göre, Renault yüzde 18,2 pay ile Türkiye operasyonel araç kiralama sektörünün en çok tercih edilen markası olmayı sürdürdü. Renault’yu yüzde 16,7’le Fiat, yüzde 9,7 ile Toyota, yüzde 9,2 ile Volkswagen ve yüzde 8,9’la Ford takip etti. Sektörün araç parkının yüzde 47,2’si kompakt sınıf araçlardan oluşurken, küçük sınıf araçlar yüzde 30,6 ve üst-orta sınıf araçlar yüzde 10,1 pay aldı. 2018 yılı sonunda operasyonel araç kiralama sektörünün filosundaki hafif ticari araçların yüzde 2,9 olan payı ise 2024 yılı sonunda yüzde 7,4’e yükseldi. Diğer yandan, sektörün araç parkında yer alan hibrit ve elektrikli araçların payının artmaya devam etmesi de dikkat çekti. Buna göre, sektörün araç parkının yüzde 31,8’lik bölümünü dizel yakıtlı araçlar oluştururken, benzinli araçların payı yüzde 58,5’e, hibrit ve elektrikli araçların payı ise yüzde 9,6’ya yükseldi.

 

Kiralamada da ilk tercih hala sedan!

TOKKDER raporunda yer alan dikkat çekici verilerden bir diğeri ise, operasyonel araç kiralama sektöründeki gövde tipine göre araç tercih sıralamasında sedan birinciliğinin devam etmesi oldu. Bu kapsamda, sedan gövde tipine sahip araçlar yüzde 46,6 ile birinci sırada, hatchback gövde tipine sahip araçlar ise yüzde 24,3 ile ikinci sırada yer aldı. SUV araçlar ise yüzde 19,9 ile üçüncü sırada yer aldı. SUV gövde tipindeki araçlarda 2023 yılı sonuna göre yüzde 23’lük bir artış dikkat çekti. Bu araçları yüzde 0,9 ile station wagon gövde tipine sahip araçlar takip etti. Sektörün toplam araç parkının yüzde 81,7’sini otomatik vitese sahip araçlar oluştururken, manuel vitesli araçların payı ise yüzde 18,3 olarak gerçekleşti.

 

Operasyonel araç kiralama, işletmelere birçok faydayı bir arada sunuyor

2024 yılı sonuçlarını değerlendiren TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Operasyonel araç kiralamaya talep olmasına rağmen, enflasyondaki artışla beraber kira fiyatlarının artması ve finansman kaynaklarına erişimdeki engeller sebebiyle büyüme beklentinin altında kaldı. Etkileri sürmekte olan ülke ekonomimizdeki bozulma, ticari hayatı maalesef olumsuz yönde etkiledi. Elbette operasyonel kiralama sektörü de tüm sektörlerde olduğu üzere bu olumsuzluktan nasibini aldı. Özellikle, artan kredi faizleri, düşen büyüme hızı ancak buna rağmen yükselen enflasyon, şirketleri zorunlu olarak tasarruf etmeye yönlendirdi. Bu gelişmeler karşısında operasyonel kiralama sektörü bir miktar küçüldü. 2018 yılı sonunda 328 bin adetlik filo büyüklüğüne sahip olan sektörümüz, 2024 yılı sonunda 252 bine düştü. Sektörümüz ne kadar az operasyonel riske maruz kalırsa büyümesi de o kadar sürdürülebilir olacaktır. 30 Kasım 2024 tarihli ve 32738 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan “Dahiliye Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile, araç kiralama işletmelerine, kiralanan araçlarda GPS cihazı (küresel uydu navigasyon sistemi) bulundurarak, araçlara ait konum bilgisine ilişkin kayıtları üç yıl saklama zorunluluğu getirilmiştir. Kanunda ayrıca “genel kolluk kuvvetleri tarafından tutulan verilerden şahısların devam eden aktif araç kiralamasının olup olmadığı bilgisi araç kiralama faaliyeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere ait işletmelerle paylaşılır.” hükmü de yer almaktadır. Kanundaki “Kiralanan araçlarda GPS cihazı (küresel uydu navigasyon sistemi) bulundurma zorunluluğu” hükmünün, kanun Resmi Gazete’de yayınlanmadan önce, kanundan çıkarılması konusunda TOKKDER olarak girişimde bulunmuştuk. Ancak bu talebimizin karşılık bulmadığı görülmektedir. Diğer taraftan aralık ayında kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil olan ve işte kullanılan taşıtlar için Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında 31 Ocak 2025 tarihine kadar Taşıt Tanıma Birimi (“TTB”) başvurularının yapılması, 30 Nisan 2025 tarihine kadar ise montaj işlemlerinin tamamlanması zorunluluğu getirilmiştir. Sektörümüzü etkileyen dinamikler için uzun vadeli planlamaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Ani ve sık yapılan bu tür değişiklikler, filosunda yüksek sayıda aracı olan şirketlerin ve araç kiralama firmalarının mali yapılarını ve işleyişlerini olumsuz etkileyebiliyor. TOKKDER görüş ve önerileri çerçevesinde yapılacak düzenlemelerin sektörümüzün hizmet standartlarını yukarı çekerek müşteri memnuniyetini daha da artıracağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Operasyonel araç kiralamanın sadece bir araç edinme yöntemi değil aksine A’dan Z’ye tam bir hizmet paketi olduğunun altını çizen Kağan Yaşa, şöyle devam etti: “İhtiyaç duyduğu aracı satın almak yerine kiralama yöntemiyle edinmeyi tercih eden işletmeler, bu paketin sunduğu tüm avantajlardan faydalanmanın yanı sıra öz mal bir araç sahibi olmanın risklerinden tamamen korunaklı hale geliyor. Araç satın almak, şirketler için yüksek yatırımı ve araç yönetiminde verimsizlik potansiyelini de beraberinde getiriyor. Günümüzde kaynaklar, mevcut koşullar nedeniyle, sınırlı hale geldi. Bu sebeple, kaynakları mümkün olduğunca verimli kullanmak sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor. Kaynaklarını verimli kullanmak isteyen şirketler, ticari faaliyetlerinde ihtiyaç duydukları araçları temin etmek için satın alma alternatifi yerine artan oranda operasyonel kiralamayı tercih ediyor. Bu sayede öz kaynaklarını ve kredi limitlerini ana faaliyet alanlarında değerlendirme imkânı bulurken araç sahipliğinden kaynaklanan birçok maliyet kalemini ve riski de bertaraf etme imkânı elde etmiş oluyorlar.  Sağlıklı analiz yapan her şirketin kiralamayı tercih etmesi lazım. Kiralama dünyada da büyüyor, bizde de büyümeye devam edecektir. Şirketlerin araç parkı dikkate alındığında, kiralamanın büyümesi konusunda yüksek potansiyeli görebiliyoruz.”

Continue Reading

Blog

Doğan Trend Otomotiv Grubu 2024 Yılında 45 Bin Adet Araç Satışı Gerçekleştirdi!

Doğan Trend Otomotiv, 45 bin adetlik satış hacmi ile 2023’teki iş hacmini korudu, zorlu bir yılı geride bıraktı. Son yıllarda hızlı bir büyüme trendi yakaladıklarını söyleyen Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, yaptığı değerlendirmede “Yüksek faiz ve enflasyon ortamında artan maliyetler, regülasyon değişiklikleri ile stokların yönetiminde zorlandığımız bir yıl oldu. Finansal anlamda hedeflerimizin önemli oranda gerisinde kalsak da iş hacmimizi korumayı ve müşterilerimize genişleyen bayilik ağımızla hizmetlerimizi geliştirmeyi başardık. 2024’te 23 bin adedi yeni, 3 bin adedi kullanılmış olmak üzere 26 bin adet otomobil + hafif ticari araç, 16 bin adetten fazla motosiklet, 1800 adet deniz motorunu müşterileri ile buluşturup toplam 45 bin ünite satışına ulaşarak önceki senedeki rekorumuzu ufak bir farkla da olsa tazelemiş olduk” dedi. Portföylerinde önemli yer tutan MG markası hakkında ise “Geçtiğimiz 3 yılda 35 bin MG’yi müşterilerimizle buluşturduk. Ülke genelindeki yaygın satış servis teşkilatımızla, elektrikli araç uzmanlığımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bugün itibarı ile 7 bin elektrikli araç müşterimize tümü sertifikalı elektrikli araç teknisyenlerimizle hizmet sağlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Üretim tarafındaki çalışmalarına değinen Dağtekin, “2023 senesinde açıkladığımız KYMCO markamızla motosiklet üretimi projemizde sona yaklaştık, ilk deneme üretimimizi İzmir Kemalpaşa tesisimizde aralık ayında gerçekleştirdik. Kısa süre içinde seri üretime geçerek Doğan Trend Grubu olarak üretim kabiliyetini kazanıp ülkemiz için değer yaratma vizyonumuzda önemli bir adım atmış olacağız. Ayrıca hem ülkemiz hem de şirketimiz için büyük önemi haiz otomotiv üretim projemizde SAIC Motor ile bir yılı aşkın süredir Türkiye fabrikası üzerinde çalışıyoruz. Oldukça fazla yol kat ettik, çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. SAIC üst yönetiminin daveti üzerine 10 Ocak’ta Şangay’a giderek projemizi bir sonraki aşamaya taşımayı hedefliyoruz. Bu aşamada Bakanlığımızın destekleri ve yönlendirmesiyle süreci titizlik ve kararlılıkla yürütüyoruz” dedi.

2024 yılında rekor yenileyen otomotiv pazarının öngörülemez bir şekilde birçok dinamiğin bir araya gelmesiyle güçlü tempoda seyrettiğini vurgulayan Kağan Dağtekin, “2024 980 bini otomobil olmak üzere hafif ticarilerle birlikte 1.2 milyon adedi geçerek rekor tazeledi. %100 elektrikli araçların (BEV) payı %10’a, fişe takılan hibritler (PHEV) ise %5’e yaklaştı. 2025 yılı, BEV+PHEV açısından önemli bir dönüm noktası olacak. Yeni ürünlerin pazara girişi BEV’lerin payının yüzde 15 bandını aşmasını, PHEV’lerin ise ciddi bir atılımla %10 mertebelerine ulaşmasını bekliyoruz. Böylece; elektrikli araçların oranı %25’i aşıp ülkemizin elektrikli araç dönüşümündeki kararlılığı daha net ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.

İş hacmi açısından planlanan rakamlara ulaşmayı başaran Doğan Trend Otomotiv; otomotiv grubundaki MG, Suzuki ve Maxus markalarıyla 2024 yılında toplam 23,300 adetlik satışla kendi rekorunu aştı. Motosiklet Grubu olarak; Vespa, Aprilia, KYMCO, Moto Guzzi, Piaggio, Suzuki ve Silence’dan oluşan motosiklet markalarıyla da toplam 16 bin adedi aşan satış başarısıyla yeni bir eşiği daha geride bıraktı. Şirket, deniz motorlarında da tüm zamanların rekorunu kırarak bin 800 adetlik satışla 2024 yılını tamamladı. Doğan Trend Otomotiv, geçtiğimiz yıl 3 bin adet de ikinci el otomobil ve motosikletin satışını gerçekleştirdi.

1 milyar dolar iş hacmine ulaşıldı ve İzmir’de motosiklet deneme üretimi başladı!

MG markasıyla son yıllarda hızlı bir büyüme trendi yakaladıklarını söyleyen Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, “Geçtiğimiz 3 yılda 35 bin MG’yi müşterilerimizle buluşturduk. Ülke genelindeki yaygın satış servis teşkilatımızla, elektrikli araç uzmanlığımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bugün itibarı ile 7 bin elektrikli araç müşterimize tümü sertifikalı elektrikli araç teknisyenlerimizle hizmet sağladık. Geride bıraktığımız 2024 yılını, tüm paydaşlarımızın katkıları ve ekiplerimizin azmi sayesinde istikrarlı bir şekilde tamamladık. 2024 yılında, bir önceki yıla paralel bir iş hacmiyle 45 bin adetlik toplam satış rakamına ulaştık ve elde ettiğimiz yaklaşık 1 milyar dolara yaklaşan ciroyla sektörümüzdeki pozisyonumuzu korumaya devam ettik. Bu sonuçlar, bize duyulan güvenin, iş ortaklarımızın desteğinin ve müşterilerimizin bağlılığının bir yansımasıdır. Bu başarıyı sadece kendi çabamızın değil, hep birlikte oluşturduğumuz sinerjinin bir ürünü olarak görüyoruz. Bu vesileyle tüm çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza gönülden teşekkür ederim” dedi.

Türkiye’de motosiklet üretimi için önemli bir eşiği daha geride bıraktıklarını vurgulayan Kağan Dağtekin, şöyle devam etti: “KYMCO markamızla motosiklet üretimi yatırımımız sona yaklaştı. İzmir Kemalpaşa’daki fabrikamızda deneme üretimine 24 Aralık 2024 itibarıyla hayırlısıyla başladık. Kısa süre içinde seri üretim için çalışmalarımız tamamlanarak yerli üreticiler arasına adımızı yazdıracağız. Son dönemde devletimizin aldığı tedbirler ve yönlendirmeleri doğrultusunda, bu büyüme hızını sürdürebilmek için üretim tesisi yatırımı yapmamız gerektiğinin farkındayız. MG markasını da çatısı altında bulunduran SAIC Motor, 2024 yılı, 4.6 milyon adetlik global satışa ulaşılarak büyük bir başarıyla tamamladı. Grup şirketleri toplamda 1.2 milyon adetlik yeni enerjili araç (NEV) satışına imza atarak bir önceki yıla göre yüzde 10’a yakın büyüme sağladı. AB pazarlarındaki zorluklara rağmen, SAIC Motor’a ait MG markası Avrupa’da hibrit elektrikli araç (HEV) segmentinde atılım yaptı ve 240 bin adedi aşan satış performansıyla büyüme kaydetti. İş ortağımız SAIC’le son bir yıldır Türkiye fabrikası üzerinde birlikte kararlılıkla çalışıyoruz. Bu süreçte oldukça fazla yol kat ettik. Çalışmalarımız kararlılıkla devam ederken, SAIC üst yönetiminin daveti üzerine 10 Ocak’ta Şangay’a giderek bu önemli projeyi bir sonraki aşamaya taşımayı hedefliyoruz. Bu aşamada Bakanlığımızın destekleri ve yönlendirmesiyle süreci titizlikle yürütüyoruz.”

2025 yılı daha büyük fırsatlar getirecek!

MG’nin Mısır’daki iş ortağı ile yürüttüğü fabrika yatırımıyla ilgili de değerlendirme yapan Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, “Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalışılan ve yıllık 50 bin araç üretim kapasiteli Mısır projesiyle SAIC Motor, Mısır iç pazarı ile bazı Afrika ve Ortadoğu ülkelerini hedefliyor. Mısır fabrikası, Türkiye projesinin alternatifi ya da rakibi değil. Dolayısıyla bu projenin bizim yatırımımızla bir ilişkisi yok. Bizim olası rakibimiz Avrupa’daki ülkeler ve Fas olabilir. Çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” diye konuştu. Türkiye otomotiv pazarının 2024 yılında öngörülemez bir şekilde birçok dinamiğin bir araya gelmesiyle yüksek bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Kağan Dağtekin, “İlk çeyrekte; yoğun ÖTV muaf satışları ve seçim öncesindeki hareketlilik talebi yukarı çekti. İkinci çeyrekte beklenenden farklı uygulanan GSR2 geçiş süreci öncesindeki stok temizleme kampanyaları pazarda ciddi bir hareketlilik sağladı. Yaz aylarından itibaren ise Avrupa’daki satışların azalmasıyla, üretim fazlasının Türkiye’ye yönlendirilmesi ciddi fiyat baskısıyla kampanya yoğun bir döneme vesile oldu. Tüm bunlara ek olarak, yeni oyuncuların pazara girişiyle rekabetin artması, tüketicilere cazip indirimler ve uygun finansman kampanyaları sundu. Sonuç olarak, kredi kısıtlamalarına rağmen, tüketiciler yıl boyunca süreklilik arz eden kampanyaları değerlendirerek satın alımlara yöneldi. 2025 yılında toplam otomotiv pazarının 800 bin ile 1 milyon, motosiklet pazarının ise 800-900 bin adet arasında gerçekleşmesi bekliyoruz. Yeni yılda önceliğimiz, pazardaki konumumuzu korurken motosiklet üretimine başlamak ve otomotiv üretim projemizi de olumlu sonuçlandırmaya çabalamak olacak” dedi.

Continue Reading

Teslimatlar

Türkiye’nin lider transfer firması 724, 50 adetlik MAN TGE yatırımıyla filosunu güçlendirdi

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., toplu teslimat törenlerine bu kez Antalya ile devam etti. Antalya Yetkili Servisi ve Bölge Bayii Meçikoğulları Otomotiv’in yaptığı satış ile Akdeniz ve Ege bölgelerinde hizmet veren sektörünün lider firması 724 Transfer’e, 50 adet MAN TGE teslimatı yapıldı. Classical Tours markası olarak 1995 yılında kurulan kısa sürede bölgesinde sektöre yön veren firmaların başında gelen 724 Transfer, turizm ve servis taşımacılığında kullanacağı yeni MAN TGE’leri törenle teslim aldı.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirdiği toplu araç teslimatlarına hız kesmeden devam ediyor. Üstün nitelikli araçlarıyla farklı sektörler için ideal çözümler sunan MAN, toplu teslimatlarına bu kez Antalya ile devam etti. MAN’ın Antalya Yetkili Servisi ve Bölge Bayii Meçikoğulları Otomotiv’in yaptığı satış kapsamında, Türkiye’nin lider havalimanı transfer firması 724 Transfer’e 50 adet yeni MAN TGE teslimatı yapıldı.

Alanya’da düzenlenen teslimat törenine 724 Transfer şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Uzel, şirket ortakları Hilmi Uzel ve Serkan Günaydın ile MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. adına Hafif Ticari Araçlar (HTA) ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay, HTA Bayi Koordinatörü Gökhan Bakubala ile Meçikoğulları Otomotiv Satış Müdürü Levent Kaplan katıldı.

“Müşterilerimiz de biz de MAN TGE’nin üstün niteliklerinden memnunuz”

Törende konuşan 724 Transfer Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Uzel, MAN ile iş birliklerini büyütmeye devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Classical Tours bünyesinde 30 yıla yaklaşan bir deneyimle sektörde servis ve özel araç transfer hizmeti veriyoruz. Firma olarak ilk günden bu yana da sektörel ve teknolojik değişimleri takip ediyor ve çalışmalarımızı da bu anlayışla yürütüyoruz. Bu anlayış temelinde büyüme yolunda kısa sürede çok önemli bir mesafe katettik. Bugün Türkiye’nin lider transfer firmalarından bir tanesi olarak müşterilerimize daha iyisini sunmak için de filomuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Özellikle turizmin başkenti Antalya’da transfer sektörü hızla büyüyen bir sektör. Biz de bu sektörün öncü markası olarak filomuzu sürekli büyütmeye ve müşterilerimizin artan taleplerine en hızlı şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Yeni araç yatırımımızda da daha önceki aylarda alımlar yaptığımız ve gerek konforundan gerekse de niteliklerinden memnun kaldığımız MAN TGE’lerle devam etme kararı aldık. Arkasında MAN gibi bir köklü marka bulunan TGE; konfor, güvenlik ve satış sonrası hizmetler noktasında aradığımız tüm şartları bir arada sunuyor. Bu yüzden de yola MAN TGE ile devam ediyoruz. Müşterilerimiz de biz de TGE’nin sahip olduğu özelliklerden ve sunduğu avantajlardan memnunuz.”

“TGE geniş ürün yelpazesiyle pek çok iş kollunda lider firmalarımızın gözdesi konumunda”

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. adına Hafif Ticari Araçlar (HTA) ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay da TGE’nin hafif ticari araç pazarında güçlü adımlarla ilerlemeye devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“2019 yılında ürün gamımıza eklediğimiz MAN TGE, pazarda beş yıl gibi kısa sürede hafif ticari araç sektörünün premium markalarından bir tanesi haline geldi. Bu hızlı gelişimin ardından şüphesiz MAN’ın ağır ticari araç sektöründeki 250 yılı aşkın tecrübe, birikim ve güvencesi en önemli yeri tutuyor. MAN’ın tüm sektördeki birikimlerini hafif ticari araç sektörüne taşımasıyla geliştirilen TGE, sahip olduğu üstün nitelikleri sayesinde özellikle turizm ve servis sektöründe büyük ilgi görüyor. Hafif ticari araç pazarında kısa sürede fark yaratan TGE, şu anda turizmden servis ve yolcu taşımacılığının yanı sıra karavandan kapalı kasa yük taşımacılığına geniş ürün yelpazesiyle pek çok iş kollunda lider firmalarımızın tercihi oluyor. Bugün de yine bu avantajlardan memnun olan ve yıl içindeki TGE yatırımlarına yenilerini ekleme kararı alan sektörünün lider transfer firmalarından 724’e yeni MAN TGE’lerin teslimatını yapıyoruz. Yeni araçlarımızın hem 724 firmamıza hem de müşterilerine hayırlı olmasını diliyoruz.”

“724 önceki alımlardan duyduğu memnuniyetle yılın en büyük alımlarından bir tanesini yaptı”

Meçikoğulları Otomotiv Satış Müdürü Levent Kaplan ise yılın en büyük teslimatlarından birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

“TGE sahip olduğu üstün nitelikleriyle kısa sürede Ege ve Akdeniz’deki firmalarımızın gözdesi haline geldik. Gerek aracın nitelikleri gerekse de güvenlikten konfora yolculara sunduğu ayrıcalıklar TGE’ye olan ilgiyi artırmış durumda. Ayrıca TGE’nin arkasında MAN gibi kalite ve güven ile özdeşleşmiş bir köklü markanın olması da müşterilerimizin tercihlerini gönül rahatlığıyla yapmalarında önemli bir rol oynuyor. Meçikoğulları olarak turizm servis ve transfer alanında hizmet veren birçok firmamın tercihi olan TGE teslimatlarımıza bugün yeni bir tanesini daha ekliyoruz. Yıl içinde yaptığı alımlarla araç filosunu güçlendiren 724 Transfer firması, araçlarımızın performanslarından duyduğu memnuniyetle yılın en büyük TGE alımlarından bir tanesine imza attı. Yeni araçlarımızın kendilerine ve yolcularına hayırlı olmasını diliyoruz.”

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.