Connect with us

Üst Yapı

TürkTraktör’ün Premium Markası CASE Construction 180. Yıl Dönümünü Kutluyor

Türkiye otomotiv sektörünün ilk üretici kuruluşu olan, 68 yıllık tecrübesi ile tarım mekanizasyonu ve iş makineleri alanındaki faaliyetlerini sürdüren TürkTraktör’ün premium iş makinesi markası CASE, 180. yıl dönümünü kutluyor. TürkTraktör, CASE markasıyla iş makineleri pazarında geniş ürün gamıyla iddialı olmayı sürdürüyor.

Kurulduğu 1842 yılından bu yana sektöründeki değişikliklere öncülük eden, dünya çapındaki inşaat işletmelerinin güvenini kazanan teknolojilere sahip CASE, 180. yaşını kutluyor. Sürdürülebilirliği temel alarak stratejilerini belirleyen, sahip olduğu “Şehirleri dönüştürür, geleceğe hazırlar” amacıyla CASE, dört temel önceliğe odaklanıyor. Bu öncelikler; tüm operasyon ve ürünlerde karbon ayak izini azaltmak, işyerinde iş güvenliğinden taviz vermemek, döngüsel ürün tasarımı yaklaşımını benimsemek ve yerel toplumların ihtiyaçlarına karşılık vermek olarak öne çıkıyor. Geliştirdiği ürünlerle müşterilerinin karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı olan CASE, sürdürülebilir inşaat alanındaki atılımlarıyla da fark yaratıyor. CASE markası, Türkiye’de ise TürkTraktör çatısı altında iş makineleri alanında sektörde değer yaratmaya devam ediyor.

CASE’in 180 Yılı Devirmesi Önemli Bir Eşik

CNH Industrial ile ortaklığını sürdüren TürkTraktör, CASE marka iş makinelerinin Türkiye distribütörlüğünü 2013 yılında üstlenerek iş makinesi sektöründe de yerini aldı. Şirket, 2020 yılında ise bu alanda yeni bir adım atarak CASE markalı kazıcı yükleyici iş makinelerini Ankara’daki fabrikasında üretmeye başladı. Bu doğrultuda CASE markasının 180. kuruluş yıl dönümünün önemine vurgu yapan TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin, “İnşaat şantiyelerindeki zorluklara pratik çözümler geliştirmek adına yaratıcı ve girişimci bir ruhla temelleri atılan, kökeni 1842 yılına kadar uzanan markamız CASE’in yolculuğunda 180 yılı devirmesi çok önemli bir eşik. CASE, 180 yıldır endüstriyi değiştiren ve dünya çapındaki inşaat işletmelerinin güvenini kazanan teknolojilerle birçok yeniliğe öncülük ediyor.

1957 yılında ilk kazıcı yükleyiciyi tanıtan CASE, elli yılı aşkın süredir de mini yükleyici ve lastik tekerlekli yükleyici üretimiyle elde ettiği sayısız ödülle bu alandaki uzmanlığını ve kendini yenileme kabiliyetini kanıtlıyor. Ülkemizde güvenin simgesi olan Koç Holding ile dünyanın en büyük tarımsal ekipman ve iş makineleri üreticilerinden biri olan CNH Industrial’ın sağlam temellere dayanan birlikteliği de önümüzdeki yıllarda CASE markası için büyük önem taşıyor.

TürkTraktör olarak iş makineleri alanında “şehirleri dönüştürür, geleceğe hazırlar” amacıyla en iyiyi gerçekleştirmeyi hedefledik. Yerli üretime geçişimizin ikinci yılında kazıcı yükleyici satış performansımızı da ikiye katladık. 2022 itibariyle genel olarak da talep ve satışlarda artan yükselen bir ilgi olduğunu gözlemliyoruz. CASE markasının iş makineleri alanında 180 yıla ulaşan deneyimini TürkTraktör’ün gücü ile birleştirerek müşterilerimize sunacağımız ürün ve etkin hizmetlerimiz ile Türkiye iş makineleri pazarında büyümemize odaklanmaya devam edeceğiz” dedi.

TürkTraktör, iş makineleri özelinde halihazırda Türkiye’de yaklaşık 35 noktada satış, 125’in üzerinde lokasyonunda satış sonrası hizmeti sağlıyor. Yüksek performansı; düşük yakıt tüketimiyle sunup, düşük kullanım maliyetiyle müşterilerinin iş verimliliğini arttırmayı hedefleyen TürkTraktör bir yandan da müşterilerine hem uzaktan hem de yerinde teknik destek veriyor.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Üst Yapı

Yanmar Turkey, Yanmar ve Solis Traktörleri ile 2024’te Pazar Payını Artırmaya Devam Ediyor

Yanmar ve Solis marka traktörler, iç ve dış pazarlarda üst sıralara yükselmeye devam ediyor. Yanmar Turkey, traktörlerinin yanı sıra tarım ekipmanlarının da Türkiye ve dünya pazarında kazandığı başarıdan dolayı mutluluk duyuyor.

110 yılı aşkın geçmişi ile dünyanın önde gelen endüstriyel motor üreticilerinden Japon devi Yanmar’ın Türkiye’deki tam iştiraki Yanmar Turkey,  traktör konusundaki uzmanlığını iç ve dış pazarlarda göstermeye devam ediyor. Yanmar ve Solis marka traktörleri, YTAGRI tarım ekipmanları ile çiftçilerin yanında olmayı sürdüren Yanmar Turkey, 2024 yılının ilk yarısında  çiftçilerin dayanıklı, üstün performanslı, yakıt tüketimi ve kullanım maliyetleri düşük traktörlerle buluşmasını sağladı.

Tarlada, bağda ve bahçede çiftçinin sağ kolu

Yanmar Turkey Tarım İş Kolu ve İş Geliştirme Direktörü Murat Balkan Kanbir; “Tarım, Türkiye ekonomisinde her zaman en önde gelen sektörlerden biri olmuştur. Çiftçilerimiz bu ekosistemin en önemli halkasıdır ve çiftçinin en büyük yardımcısı olan traktör ise tarımsal mekanizasyonun lokomotifidir. Yanmar Turkey olarak bu bilinçle Türk çiftçisinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak adına çalışıyoruz. Çiftçilerimizin üstün performanslı, dayanıklı traktör ve tarım ekipmanlarıyla üretim gerçekleştirmesini hedefliyoruz. Bu amaçla üretilen Yanmar ve Solis marka traktörler; çiftçilerimizin en zorlu şartlarında gösterdikleri başarıyla çiftçilerimizin beğenisini kazanıyor” dedi.

Yanmar Turkey, ihracat sınırlarını genişletmeyi planlıyor

Uluslararası traktör satışında da, 2024 yılının ilk yarısında ivmesini dinamik bir şekilde artıran Yanmar Turkey, Yanmar’ın global anlamda çizdiği çerçeve doğrultusunda mevcut ve hedef pazarlara traktör ihracatını sürdürüyor. İzmir Torbalı Traktör Üretim Tesisinde banttan indirdiği her iki traktörden birini ihracat hedefi ile üreten Yanmar Turkey; Avrupa ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Orta Asya ülkeleri, KKTC, Afrika ülkeleri ve Güney Asya  için Yanmar traktörler ile Türkiye, Pakistan ve KKTC için Solis marka traktörler sunuyor.  Yanmar Turkey, 2024 sonu itibariyla ihracat bölgeleri arasına yer alan Balkanlar ve Kuzey Afrika’da çalışmalarını yoğunlaştırmayı hedefliyor.

Yeni pazarlara açılmak için çalışıyoruz

Uluslararası pazarlarda sadece Yanmar ve Solis marka traktörlerin değil, aynı zamanda YTAGRI markası ile tarımsal üretim araçlarının da ihracatını gerçekleştirdiklerini ifade eden Murat Balkan Kanbir; Türkiye’nin tarım makineleri sektörünün, makine ihracatı içinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Kanbir, Türkiye’de tarım makineleri ihracatının Ocak 2024 – Temmuz 2024 arasındaki dönemde ABD, İtalya, Azerbaycan, Özbekistan başta olmak üzere birçok ülkeye toplam 787 milyon dolara ulaştığını aktararak şunları söyledi: “Türkiye’nin makine ihracatı 2024’ün ilk 7 ayında geçen yıla nazaran yüzde 1.7 oranında düşmüş olsa da, pazarlarda Türk markalarına yönelik ilgi devam ediyor. Hem traktör hem de tarım makineleri kategorilerinde Yanmar Turkey olarak biz de, başta Yanmar temsilciliklerinin yer aldığı Japonya, Kore ve Tayland’a yoğunlukla ihracat gerçekleştirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak adına mevcut ihracat pazarlarımızın yanına yenilerini eklemek için çalışıyoruz. 2024 yılının son çeyreğinde, hem iç hem de dış pazarlarda değerli başarılara imza atmak hedefiyle çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. 2025 yılı itibarıyla ise, Afrika pazarında yeni yatırımlarla Yanmar’ın ve Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı sağlamayı planlıyoruz.”

Continue Reading

Blog

Süper hızlı trenle Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek olan Süper Hızlı Tren ile birlikte Ankara-İstanbul arası seyahatlerin 80 dakikaya ineceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara – İstanbul arası seyahatleri 80 dakika yani 1 saat 20 dakikaya düşürecek olan Süper Hızlı Treni Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara ve İstanbul arasında daha hızlı, ekonomik ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânı sağlanacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, “Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni, Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli‘ne oradan da İstanbul Söğütlüçeşme‘ye kadar uzanacak” dedi.

Sabah’tan Barış Şimşek’in haberine göre; Proje hattının 344 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Uraloğlu, proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 viyadük ile 120 kilometre uzunluğunda 52 tünel yapılacağını söyledi.

Yapımı planlanan projeler arasında Malatya-Narlı, Eskişehir-Antalya, Kırıkkale-Delice-Çorum ve Delice-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projeleri olduğunu da ifade eden Uraloğlu, “Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek Süper Hızlı Tren ile birlikte Ankara-İstanbul arası 80 dakika yani 1 saat 20 dakika sürecek” ifadelerini kullandı.

Çerkezköy – Kapıkule için tarih 2025

Çerkezköy-Kapıkule inşaatını 2025 yılı sonunda tamamlayacaklarını bildiren Bakan Uraloğlu, Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya; yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşeceğini duyuran Uraloğlu, mevcut hat kapasitesinin 4 kat artacağını ifade etti.

“İzmir, Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar, Ankara’ya kapı komşusu olacak”

Yapım çalışmaları devam eden Ankara – İzmir Hızlı Tren Projesi hakkında da son gelişmeleri paylaşan Uraloğlu, “Ülkemizin 3. büyük şehri olan İzmir’i ve güzergâhındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar’ı Ankara’ya kapı komşusu yapmak için Ankara – İzmir arasında hızlı demiryolu inşa ediyoruz” diye konuştu.

Ankara-İzmir arası 4 kat kısalacak

Ankara-İzmir mevcut demiryolunun 824 kilometre, seyahat süresinin ise yaklaşık 14 saat olduğunu hatırlatan Uraloğlu, projeyle iki şehir arasının 624 kilometre seyahat süresinin ise 3 saat 30 dakika olacağını belirterek 4 kat kısa sürede seyahat imkanı sağlanacağını duyurdu.

Ankara – Bursa ve İstanbul – Bursa arası 2 saat 15 dakika olacak

Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı, 201 kilometre uzunluğundaki Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, proje tamamlandığında hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul arasının yaklaşık 2 saat 15 dakika olacağını duyurdu.

Kaynak: LOJİPORT

Continue Reading

Üst Yapı

Krone Dry Box, hasara karşı korumayı artırıyor

Krone Dry Box’ta ön duvar üst kısımda hafifçe girintili hale getirildi, böylece viraj alırken bile yeterli alan var. Ayrıca çarpışma koruması alt kısım 1.300 mm’ye kadar genişletildi. Dry Box, bu yıl içinde piyasaya sürülecek.

Daha fazla stabilite, hasara karşı daha fazla koruma, kullanımı daha kolay – Krone’nin yeni nesil çelik pürüzsüz duvarlı değiştirme gövdeleri Krone Dry Box, ustaca geliştirmelerle 2024 yılı içinde piyasaya sürülecek.

Hasara karşı korumayı artırmak için ön duvar artık üst kısımda hafifçe girintili hale getirildi, böylece viraj alırken bile yeterli alan var. Ayrıca çarpışma koruması alt kısımda 1.300 mm’ye kadar genişletildi. Ön ve yan raylardaki yeni kabartma, gövdede daha fazla stabilite sağlıyor ve bu aynı zamanda çıkartmalar ve kontur işaretleri için daha iyi koruma sağlamakta. Arka ve ön köşe destekleri de daha da sağlam hale geldi ve artık zemine kadar uzatıldı.

dry-box-2.jpgKöşe bağlantı parçaları da değiştirildi: artık entegre bir destek bacak dayanağı sunuluyor. Özellikle sürücüler, dışarıdan çalıştırılabilen ve el dostu kauçuk kaplamayla donatılmış, daha kolay erişilebilen destek ayağı serbest bırakma özelliğini takdir edecekler diye düşünüyoruz. Yaylı plakayla donatılmış merdiven emniyet mandalının kullanımı da artık daha kolay.

Altyapıda da değişiklikler yapıldı: tünelin uzunluğu 90 mm’den 100 mm’ye çıkarıldı. Krone ayrıca çelik pürüzsüz duvarlı değiştirme gövdesinin iç kısmını da geliştirdi: Yeni koruma plakasının her iki tarafında da isteğe bağlı bağlama seçeneğinin kaynaklanabileceği yeni kabartmalar var.

Krone, çok sayıda ürün iyileştirmesinin 10. noktası olarak, Şubat 2024’ten beri üretimde olan yeni swap body neslini, uluslararası alanda tanınan yeni Krone Dry Box adı altında tanıtıyor..

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ulaşım Gündemi markası tescilli bir markadır.